Skutečné neskutečnosti pana Zemana

  Na Facebooku se mi objevila fotografie s nápisem, "Volím Miloše Zemana, protože je chytrý a zpravedliví," takto doslova. Připomíná mi to hodnocení jednoho člověka, který dokázal odpovědět u televizní obrazovky téměř na každou otázku. Tím pádem je tento člověk chytrý. O čem ale svědčí inteligence jako taková?

  Podle Wikipedie je inteligence toto: Inteligence (z lat. inter-legere, rozlišovat, poznávat, chápat) je rozumová schopnost řešit nově vzniklé nebo obtížné situace, učit se ze zkušeností či se přizpůsobit novým okolnostem. Je podmíněna schopností správného určení podstatných souvislostí a vztahů, pomocí nichž řešíme nové problémy a orientujeme se v nastalých situacích. Je geneticky podmíněná, ale můžeme ji rozvíjet získáváním zkušeností a procvičováním modelových situací.

  Nepochybuji o inteligenci pana Zemana, ale ani pana Schwarzenberga. Ovšem u pana Zemana si někdy připadám, jako bych poslouchal ty, kteří kdysi, cosi řekli. Například, "jak řekl kdysi filozof.....," co ale řekl pan Zeman, kdysi? O tom zřejmě nerad mluví. O mrtvých filozofech, prezidentech, politicích, jen dobře. O živých opatrně. Třeba nyní o herci Tomášovi Hanákovi. Martina Dejdara zase odsoudili za to, že chce volit Zemana, kterého já zase nemusím.

  Jak je zajímavé, že zrovna nemám nic proti Karlu Schwarzenbergovi? Protože nejsem zpravodaj a nejsem nestranný. A můžu být více napravo či více nalevo. Můžu být uprostřed. Ať se snažím, jak se snažím, volím Karla. Proč? Je prostě lepší....

  Tím ovšem nechci shazovat ani jednoho kandidáta, protože vyhraje ten, kdo bude mít více hlasů. Záleží na volební účasti. 

  Proč třeba Zemana ne? Například díky jedné zprávě, která podpořila opět mé mínění. Je pravdivá či ne? Jsou média objektivní? Ne, vždy záleží na mém vlastním rozhodnutí, co je pravda a co ne. Například, že Zemana doporučují volit extrémisté. Vandasovci a Štěpánovci na jedné lodi. Pokud si ovšem díky mé inteligenci, která není encyklopedická a nebudu se obracet na tvrzení antických filozofů, pak zcela potvrzuji toto tvrzení Idnes a Deníku.cz či serveru Romea.cz

  Kolik za tu dobu kampaně stačil Zeman vytvořit blábolů zakládajících se na jakémsi tvrzení či tvrzeních. Názorů herců, režisérů, novinářů a jiných osob? To myslím nestihne ani Karel Schwarzenberg v případném prezidentském období, na druhou. 

  O spravedlnosti Miloše Zemana pochybuji do té doby, dokud nebude zvolen a předvede své encyklopedické, inteligentní, snad humorné proslovy na adresu všech. Martin Dejdar si nikdy nazahraje Maděru, Tomáš Hanák se bude soudit s prezidentem. Extrémisté si na hradě zahajlují a druzí vyvěsí srpy a kladiva se Štěpánem v čele.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: | čtvrtek 24.1.2013 14:20 | karma článku: 16,22 | přečteno: 1035x
  • Další články autora

Český železniční špunt

12.12.2014 v 13:40 | Karma: 11,64

Nemám peníze na léky

28.7.2014 v 10:29 | Karma: 13,87

Nemá někdo pumpičku na saně?

18.7.2014 v 14:44 | Karma: 7,99

Zvířátko a nebo člověk

17.7.2014 v 14:58 | Karma: 9,71