Jak si žít na úrovni i v době krize

Šrotovné, vyšší příjem pro nezaměstnané a přídavky na děti. Šrotovné pomůže především cizím automobilkám, pokud se nebudeme řídit heslem, "Kupujte jen české výrobky." Tedy nakupovat Škodovky. Pak by to mělo snad význam.

Nejen krizeImagio

Vyšší dávky v nezaměstnanosti. Stále jsem přemýšlel, jak neomezovat své výdaje. Mohl bych si vzít půjčku a dostat se do osobního bankrotu díky úrokům. Lépe, najít si lepší práci, zvýšit si kvalifikaci, vzdělání, pracovat za dva. Najít si ještě jedno zaměstnání. A nebo zůstat doma na štědrých sociálních dávkách a ušetřit za dopravu. Pustit si televizi, nic nedělat, za poslední peníze si koupit popcorn a pivo. Odnaučit se pracovat a pochopit smysl nespokojenosti.

Přídavky na děti o 50 Kč vyšší, to snad ani nemá cenu . Možná. Těch asi pět balíčků žvýkaček, aby se nekazily zuby. Nebo asi tak dva balíčky bombónů, které zuby zkazí. Nedávno jsem viděl brašnu do školy, za 1 900 Kč. No snad na splátky za ten přídavek.

Nyní se jistě budete ptát, a jak že to mám zařízené já. V podstatě mám dvě zaměstnání. Jak jsem je sehnal v době krize? Mám ústa, která používám. Tedy ne zbytečně k tomu, abych nadával a pomlouval, ale abych se ptal na zaměstnání. Vzdělávám se jak se dá, místo zbytečných prodlev u "kvalitních" deníků, časopisů atd. Zvyšuji si kvalifikaci tím, co ovládám, místo bezcílného surfování po internetu.

Byť jsme na tom v této době v rámci EU celkem dobře, stále si stěžujeme, tak jako vždy. My nejsme spokojeni ani v době, kdy se skutečně dobře daří.

A chtěl bych na závěr dodat, abyste mi nikdy v hospodě neukazovali ty vaše mozolnaté ruce, abyste si dokazovali nízké sebevědomí. Na mě to totiž zdaleka neplatí. Ale jistě to bude zajímat jednoho pána, protože si myslí, že kdyby vyhrál ten druhý pán, má připravené výhody pouze pro ty, co jsou raději potichu a pracují, učí se, hledají práci a jiné druhy "zábavy". Ti ovšem nevysedávají v hospodě, a u televize.  Oni nemájí čas na věčnou kritiku. I když není co kritizovat, že?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: | pátek 11.9.2009 16:32 | karma článku: 17,46 | přečteno: 1243x
  • Další články autora

Český železniční špunt

12.12.2014 v 13:40 | Karma: 11,64

Nemám peníze na léky

28.7.2014 v 10:29 | Karma: 13,87

Nemá někdo pumpičku na saně?

18.7.2014 v 14:44 | Karma: 7,99

Zvířátko a nebo člověk

17.7.2014 v 14:58 | Karma: 9,71