Gangnam style u souseda na zahradě

  Na Facebooku mám pár desítek přátel a oni mají také pár desítek či stovek kamarádů. Když si také vypočítám, kolik jich bydlí nedaleko a kdo je příznivcem gangnam stylu, tak to dokonale stačí na zničení sousedovy zahrady.

  Vždyť přece žijeme v demokracii a naše představy, že si můžeme dělat co chceme nabývají na síle. Můžeme se srážet a tancovat doslova kdekoliv. Třeba u památníků k poctění památky na Jana Palacha, Jana Zajíce, Jana Opletala. Možná se jim líbí tento styl, kdo ví. Můžeme si zatancovat pro radost naší babičky a dědečka přímo na hřbitově na jejich hrobě. Je demokracie, vše dovolené. 

  Divíme se a s úsměvem sledujeme reakci městského policisty. Já nikoliv. I přes ta všechna možná přídavná jména na adresu naší země jsem patriot a Čech jako brno (brňáci prominou). Akce se mohla konat kdekoliv na Václavském náměstí, i tak zřejmě nepovolená, narychlo sezvaná taneční párty. Ani tak to není jednoduché se jen tak sejít, shlukovat se ve velkém. Policie má právo reagovat na podobný spolek. 

  Proto si také nemůžeme jen tak náhle vzpomenout, že si zatancujeme u souseda na zahradě, ať ho nenávidíme jakkoliv. Bohudík už dnes nepatří půda všem, ale jednotlivcům či jiným majitelům. A Václavské náměstí patří zřejmě také někomu. A on povoluje, co se zde bude a nebude dít. 

  Chválabohu za reakci policisty a snad jediného patriota v celém tom společenství. Když už nemáme úctu k naší zemi, tak alespoň netancujte tam, kde uctíváme památku těch, co položili život za tuto svobodu. Před rokem 1989 by to tuplem nešlo si jen tak hromadně zatancovat. Ani k výročí VŘSR, pokud by nebylo povolené.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: | čtvrtek 8.11.2012 18:38 | karma článku: 8,58 | přečteno: 906x
  • Další články autora

Český železniční špunt

12.12.2014 v 13:40 | Karma: 11,64

Nemám peníze na léky

28.7.2014 v 10:29 | Karma: 13,87

Nemá někdo pumpičku na saně?

18.7.2014 v 14:44 | Karma: 7,99

Zvířátko a nebo člověk

17.7.2014 v 14:58 | Karma: 9,71