Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co mi jako pravicovému voliči vadí na pravici?

  O tom, co provedli s hercem Martinem Dejdarem se dočteme už v předchozch článcích na blogu. A tak se vrátím k původnímu záměru, co mi nejvíc vadí na pravicové politice. Celkem nic, ale jsou to asi dvě nejdůležitější věci. Jsem také zaměstnanec a i invalida. Měl bych spíše být levicový?

  Myslí šéfové pravicově a zaměstnanci levicově? Tak toto není pravidlem. Můj bývalý šéf byl vždy na levicové vyjadřování názorů velmi háklivý. Odbory ho strašily jako noční můra a představa, že by si nemohl pořídit další automobil z přednostních zakázek, díky zaměstnávání invalidů, to by nepřežil. Minimální mzda, která by dosahovala 10 000.- Kč hrubého by ho dohnala k šílenství. Tak asi jako celou tu naší ekonomiku. Statistiky nezaměstnanosti by vyrazily na úroveň Španělska. Česko by se brzy stalo robotickou vytunelovanou republikou, více než si kdo myslí. Že by strašení? Ne, jen přehřátá ekonomika, co by inflaci vyhnala do dvojciferných čísel.

  Vždyť už i ten Martin Dejdar si to podělal svým názorem. Že by Martina Dejdara nahradil Jan Tříska? Koho volí Tříska? Hledal jsem marně, možná si dá nyní větší pozor.

  Minimální mzda: Dle mého názoru je velmi nízká a vede k jistému nátlaku v této době z řad zaměstnavatelů. Doba krize též vede ke strachu ze strany zaměstnanců. Pracovní smlouvy na dobu určitou snad mají pomoci firmám k jejich rozvoji. Bohužel jsem si za ta léta všiml pouze toho, jak vylepšit svůj vozový park, rodinu a svůj nemovitý majetek. Málo firem jistě využívá této možnosti, aby pochopili, že právě člověk, zaměstnanec není robot, který nesmí marodit. 

  První tři dny, ani korunu:  Je to zřejmě hloupost zaměstnance, že nemá rezervu, kterou si nevytvořil z minimální mzdy, za doby, kdy pracoval na dobu určitou. Byl propuštěn z důvodu nedostatku zakázek. A invalidé jistě vyžijí ze svých druhých a prvních stupňů. Za doprovodu některých závistivých zdravých. A výsměchu těch, kteří si vše vydobijí.... na úřadech. A jiných úřadech, či snad přes lidská práva. 

  Jako pravicový volič souhlasím s pravicovou politikou. Nesouhlasím ovšem s jejím prováděním. Je jisté, že za všechno nemohou politici, kteří vytváří zákony, které se obchází. Obcházet budou, protože od toho zákony zřejmě jsou.

  Souhlasím s tím, že občan je strůjce svého štěstí a neštěstí. Na právo bránit se, ale i nad vším mávat rukou a neustále si stěžovat.

  Nesouhlasím s tím, když jsou využívány dotace na obohacení svých rodin díky vytunelovávání družstev pro zaměstnávání invalidů. 

  Pravicová politika nemůže fungovat správně ve společnosti, která se řídí pravidlem "kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu." 

  Pak je zde opět živná půda pro levicový populismus, který roste díky pravicové neschopnosti čelit těmto případům. Jak změnit společnost?????

Autor: | neděle 20.1.2013 17:05 | karma článku: 12,20 | přečteno: 717x
  • Další články autora

Český železniční špunt

Nedalo mi to, trošku se "pošťourat" v té naší železniční síti a jistému komentáři o vysokorychlostních tratích a jediné naší vyspělé železniční trati Praha- Ostrava. Myslím, že bylo pozapomenuto na další koridory, již hotové či rozestavěné. Například Ostrava- Břeclav či rozestavěné Beroun- Cheb a IV. koridor do Českých Budějovic.

12.12.2014 v 13:40 | Karma: 11,64 | Přečteno: 825x | Diskuse| Ostatní

Nemám peníze na léky

Jakým způsobem jsem se dostal do toho průšvihu je asi zřejmé. O tom zde ale psát nechci. Protože si nyní nevím rady a ještě mám střechu nad hlavou a zaplacené připojení k internetu na pět týdnů.. Mohu napsat tento článek.

28.7.2014 v 10:29 | Karma: 13,87 | Přečteno: 1114x | Diskuse| Ostatní

Nemá někdo pumpičku na saně?

Nedaleko omylem napadl sníh, nedivte se, v tomto často se měnícím počasí. Sucho- potopa- požáry- vichřice. Než jsem stačil vyběhnout na kopec, roztál. Mezitím jsem ovšem sáňky na silnici píchnul. Když jsem požadoval od řidičů, zda nemají pumpičku na sáńky ani neodpověděli. Možná to dopadne jako u těch pesimistů v čekárně.

18.7.2014 v 14:44 | Karma: 7,99 | Přečteno: 588x | Diskuse| Ostatní

Čím více krve, tím více zájmu. Marketing terorismu

Terorismus, války, násilí. Znásilňování dětí a žen. Jednou jsem takto zkoušel spočítat litry krve při jednom zpravodajství na TV Nova. Kauzy nepočítám. Dale Carnegie popsal jednu takovou příhodu ve své knize "Jak získávat přátele a působit na lidi." První kapitola Dvoukvérový Crowley.

17.7.2014 v 16:27 | Karma: 9,64 | Přečteno: 462x | Diskuse| Ostatní

Zvířátko a nebo člověk

Dnes jsem otevřel Facebook a doslova mě praštila do hlavy jedna stránka. Byla zřejmě založena dnes. Podle diskutujících nějaký psychopat, nemocný či nerozumný puberťák. Snad i vrah. Nebo budoucí vrah. Jedná se o stránku, máme rádi kočičky- ale mrtvé či chcíplé.

17.7.2014 v 14:58 | Karma: 9,71 | Přečteno: 514x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 252
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 948x
JSEM AUTOR PROJEKTU PUBLIC24.EU
Věnuji se nejen filozofii a sociologii, ale i psaní od filozofických úvah až po povídky. Dále píši PR články a mám vlastní projekt na PUBLIC24.EU
Profil na Facebooku: https://www.facebook.com/vaclavhejna6
https://www.facebook.com/public24
Píšu pro: bigbloger.Lidovky.cz ; signaly.cz; a novy blog vaclavhejna.blog.cz