Život běží, voda teče a mediální proud se valí

Nic z toho, co vidíme a slyšíme dnes,  čemu se nastačíme divit, čemu odmítáme věřit a  vše, co v nás vyvolává  pocit  bezmoci, znechucení a beznaděje, nic z toho nevzniklo jenom včera.

Zastávám  názor, že rozklad státu  probíhá  dlouhodobě a vytrvale  dvacetdevět let v důsledku  neustávajících  řežeb, podrazů, soubojů a válek  zájmových  klanů  a gangsterských skupin,  vytvářených  chaoticky  podle  momentálních   partikulárních mocenských a finančních zájmů,  v závislosti na  aktuální  mocenské a finanční síle  těchto zločinců,   a zločinných uskupení, a to  jak ve vládách, státním aparátu, tak i ve skrytu zákulisí  zdejšího marasmu. 

Domnívám se, že  zpočátku všeobecně radostné  porevoluční nadšení  a  společenský kvas  již  dvacetdevět let  nemá žádnou  tendenci se  utřásat a stabilizovat  do společensky  prospěšného  systému, ale právě naopak -  přerůstá  v gigantický  chaos,  řežbu  parazitů  ve stylu chyť jak můžeš ! 

Považuji za prokázané, že komunismus  v Čechách  nezanikl  proto, že  několik statečných  podepsalo  chartu a lidé  po ulicích  zvonili klíči.  Historická existence tohoto  režimu skončila  rozpadem  Sovětského  svazu a jeho satelitního impéria.  Na chvíli skončilo  akutní nebezpečí,  že  civilizace a život na zemi   shoří  v termojaderném  šílenství.  Tím se nijak nesnižuje význam,  odvaha  a morální síla chartistických protagonistů.  K tomu je však třeba si bez skrupulí  přiznat, že takzvaný  „revoluční samet“,  zde (po kolikáte už ??) rozpoutal neutuchající  hysterii  pomsty, kolektivní viny  a přebujelých ambic domněle zneuznaných neumětelů,  a zcela  otevřel volné pole  zločincům  typu Mrázek, kteří svou podvodnickou, vyděračskou  a loupežnickou   živnost provozovali  v možné míře  již dříve.

V tomto kontextu  lze  prvotní příčiny tragedie českého státu, proměněného  v dnešní neokoloniální  montovnu,  ovládanou  gangsterskými klikami  všeho druhu, spatřovat  - mimo jiné -  v totální populační devastaci celého území  od  konce 1. sv. války  a systematického  přerozkrádání  a  destabilizaci společenských poměrů  téměř každých dvacet let  (1918, 1938,1939,1945, 1948, 1968, 1989) !   Každá z těchto etap byla příčinou  přerozkradení  majetkové a územní  držby, deklasování populace  emigračními vlnami, korytařením  nových vládců a státní byrokracie a vyvřelinou  neukojené chamtivosti a arogance nové moci  ! ! !    Zcela  výstižně takovou  situaci charakterizuje  například známý Masarykův výrok: „ … ať žerou, ale, proboha, ať tolik nemlaskají  … „  ! ! 

Změny po roce  89  nasadily pak už jen  korunu veškerému marasmu z předchozích  let a vedly  pod prapory  takzvané svobody a demokracie k neuváženým  a  nesmyslným  restitučním  čachrům, opět k rozpoutání  nových  křiváren a zlodějin,  završených slavnou kuponovou privatizací  ! ! !  Následně  už  ovládla  režim   smečka  gangsterů   typu  Kožený, Mrázek, Krejčíř,  Tykač, Bakala, Kelner,  Pitr  a dalších, která bez ohledu na jakékoliv  pseudopolitické  a partajní zájmy, zahájila  a rozjela  svá loupeživá tažení  až do současných konců ! 

Tuto, po Bílé hoře  bezpochyby  historicky největší,  tragedii bývalého Českého státu  už nezvrátí žádné  volby ani příchod  osvíceného spasitele  nebo  novodobého  tatíčka  a už vůbec ne  jakékoliv  lidové protesty na náměstích,  nebo pokusy  o další nové  násilné  revoluce, natož houfné plkání a spisování na internetu  !   Obrození  českého národa, které začalo   v 19. stol.  končí  v 21. stol.  - právě teď, prožíváme ho  každý den po dni !  Ti, kteří  pod prapory  svobody, demokracie,  pravdy a lásky  rozkradli, rozložili a zdevastovali tento stát, zde buď již nežijí, nebo jsou reálně  natrvalo nepostižitelní !   

Nic z toho, co vidíme a slyšíme dnes,  čemu se nastačíme divit, čemu odmítáme věřit a  vše, co v nás vyvolává  pocit  bezmoci, znechucení a beznaděje, nic z toho nevzniklo jenom včera.  Nic z toho, co se  den po dni  valí  kolem nás  naší  mediální  džunglí  jako vytrvale  sílící  kalný  proud  lží, podvodů a zločinů, nic z toho  nevzniklo  jen a jenom za  období této vlády nevlády.

Dnes večer a zítra zas se rozzáří statisíce modravých  obrazovek, na kterých se budou odehrávat  lži o tom,  jak si zdravé a dravé mládí může hned a na každém rohu koupit (nejlépe za laciný úvěr)  úspěch a štěstí. Čas letí a svět se mění.  Statisíce lidí se však stále víc a víc bojí o svou nejistou,  tíživou existenci,  ve které se největší noční můrou stal gangsterský stát plný parazitní byrokracie.

Autor: Václav Fischer | sobota 28.4.2018 9:55 | karma článku: 17,04 | přečteno: 299x
  • Další články autora

Václav Fischer

Digitalizace postupuje

13.4.2024 v 13:11 | Karma: 7,17

Václav Fischer

Brave New World

22.12.2023 v 14:28 | Karma: 14,14