Jak je to s těmi genderovými poradci ?

Se zájmem jsem si přečetl blogerský příspěvek o jakýchsi ideových resp. genderových poradcích, kde nesměla být otevřena diskuze, protože autor má zaracha.  

Jak už jsem předeslal v některých mých předchozích traktátech, jsem tak starý, otlučený a flegmatický, že mne snad nic nepřekvapí. Před chvílí zde zazněl příspěvek o různých pravdách různých lidí z různých hledisek. Uvedu jen krátce moji zkušenost.  Dlouho jsem pracoval v oboru výpočetní techniky dnes se říká IT ve specializované firmě pro jeden velký úřad.  Ten úřad zaměstnával v roce 1989 350 úředníků a dnes jich zaměstnává 890.  Pamatuji se dobře na veškeré dalekosáhlé diskuze, zda si na práce IT má úřad vydržovat speciální firmu, nebo zda si má veškerou informatiku zajišťovat vlastními silami, vlastními zaměstnanci. Skončilo to tak, že naše firma byla odstavena, rozkradena a zrušena.  Úřad si zřídil vlastní odbor informatiky, který se z počtu tří lidí rozrostl na 30 lidí a začal zajišťovat  služby IT.  To trvalo asi 3 roky, než byl na místo ředitele odboru dosazen fundovaný perspektivní specialista, který v přímé spolupráci s vedením úřadu a velkými zahraničními firmami typu IBM zprostředkoval kontrakt pro takzvaný outsoursing prací v oboru IT za cca půl miliardy ročně. Když se o takové "kšefty" začala zajímat televize i jiná media, byl aktivní pan ředitel sice odvolán, ale nasmlouvané služby IT přesto v tichosti převzaly externí firmy za horentní sumy.  

To je jenom jeden malý příklad, demonstrující narůstání byrokratického aparátu veškeré státní správy a jeho propojování s korporátním kapitálem k účelům nekontrolovatelného vysávání všech finančních zdrojů státního rozpočtu.  Zdá se, že není cesty návratu a každá nová vládní  sestava změní narůstání byrokratického molocha  a  mafiánské chobotnice k horšímu. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Václav Fischer | neděle 31.7.2022 9:40 | karma článku: 34,98 | přečteno: 1125x
  • Další články autora

Václav Fischer

Digitalizace postupuje

13.4.2024 v 13:11 | Karma: 7,17

Václav Fischer

Brave New World

22.12.2023 v 14:28 | Karma: 14,14