Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Z Ruska nepřichází nic jiného než válka, agrese, lež a násilí

Rusko, které nedělá v zásadě nic jiného, než že porušuje jak smlouvy psané a jím podepsané tak i ty nepsané, které se ratifikují vzájemným respektem a úctou, když vede hybridní války se zeměmi s kterými sousedí, se nechalo slyšet,

že prý porušujeme smlouvu o spolupráci mezi Českou republikou a Ruskem, když jsme se rozhodli, že den výročí okupace naší země, tedy 21. srpen bude zařazen mezi významné dny a tudíž i připomínán.

Protože jsme prý dle Kremlu podpisem této smlouvy učinili za minulostí tlustou čáru a co bylo to bylo. Dívejme se vpřed, ni šagu nazad. Historie se přímo zakazuje, a když vzpomenout tak jen podle toho, co nám náš „přítel“ dovolí.

Přičemž však náš údajný kamarád své nenechavé prsty strká i do našich nejvnitřnějších záležitostí, které jsou otázkou naší národní suverenity a svrchovanosti. A chová se jakožto imperialistický kolonizátor, který si dělá pořádek v jedné ze svých vzbouřeneckých provincií.

Zvláštní pojetí této smlouvy o přátelství z ruské strany znamená nejen to, že Rusko má o přátelství vůbec velmi specifické představy, ale i to, že Rusko spatřuje jako negativní, jak zahrnutí 21. srpna mezi významné dny naší země, tak i snahy o odstranění normalizační sochy Stalinova řezníka Koněva, který přispěchal zabrat již osvobozenou Prahu.

Přičemž dílo komunistického sochaře Zdeňka Krybuse můžeme zařadit na stejnou úroveň se sochami nacistických pohlavárů v Protektorátu Böhmen und Mähren, neboť ani v případě sochy Ivana Koněva nešlo o nic jiného než o to označit si dobyté území stejně jako tomu činí psi, když na rohu zvednou nožičku.

Přičemž onu sochu nelze mezi válečné hroby, k jejichž péči jsme se smlouvou zavázali, přiřadit ani při užití té největší míry fantazie, neboť ono pohřebiště, na kterém stojí je tvořeno mrtvými ze srpna 1968 a z let následujících. Kdy smrt z rukou sovětských okupantů našlo více než čtyři sta našich spoluobčanů. A její vztyčení lze označit pouze za projev podřízenosti tomu, kdo železnou pěstí drží pod krkem. A on by nás Kreml opět velmi rád uchopil za hrdlo.

Rusko by ale velmi chtělo, abychom zapomněli a nahradili historii tím, co nám Kreml nadiktuje. Jak do učebnic, tak i do veřejného prostoru.  Abychom naši národní porobu, ponížení a otroctví po roce 1968 přešli a mávli nad ní rukou. Jak po několika panácích vodky, kdy si opilec nepamatuje ani zblo a má takzvané okno.

Abychom zradili všechny ty, kteří položili své životy v boji s okupačními tanky, kdy jedinou naší zbraní byly holé ruce.

Abychom poplivali všechny ty, kteří byli profesně, lidsky a společensky za své občanské postoje k okupaci a takzvané normalizaci zlikvidováni. A to včetně svých rodin, nad nimiž se uzavřela voda vzdělání a získání jen trochu slušnější práce a přinesli tak oběť z nejvyšších.

Abychom znevážili statisíce těch, kteří s několika věcmi v kufru uprchli za hranice směrem na západ a opatrovali tak světlo národní svobody a naděje tisíce kilometrů od domova. Tam, kde započali nový život.

Abychom si podali ruce s vrahy, zbrocené krví několika stovek našich občanů a objali je, přičemž jejich nenechavé ruce si budou opět brát samy z našich peněženek a národního bohatství. Jako tomu bylo po oněch dlouhých dvacet jedna let, kdy on nás vyjížděly vlaky směr Moskva naplněné k prasknutí koberci, lustry, ošacením, botami, chladničkami, sklem, potravinami, nábytkem, záclonami, jízdními koly, hračkami, šampóny a mýdly, neboť podle tehdejších smluv jsme se ocitli v postavení těch, kterým byl sebrán jejich dům, v němž se roztahuje nikým nezvaný host, který vyrazil ocelovým beranidlem dveře a s namířenou zbraní se dožaduje vděku a lásky.    

A tak si člověk říká, kde najednou jsou všichni ti údajní ochránci našich národních zájmů a všichni ti údajní vlastenci, kteří ukazují tu směrem na Brusel a tady zase na Washington? Ti, kteří mají plná ústa národa, svrchovanosti a suverenit. Kde jsou? 

Směsice bizáru, neonacismu, komunismu, antisemitismu, nacionalismu a rasismu napříč politickým spektrem mlčí jako hromadný hrob. KSČM, což je ekvivalent toho, kdyby si NSDAP za svůj název přidala písmenko a jelo se dál, přímo podporuje linii Moskvy. Protože jak jedni tak druzí s touto zemí nemají společného vůbec nic. Protože jednají pouze proti jejím zájmům. Protože jediným zájmem, o který usilují, je zničení svobody a demokracie v naší zemi a opětovná instalace prokremelského režimu.    

Podle ticha poznáte je. Zaměstnance Kremlu.             

A pokud by chtěl někdo snad rozporovat název článku, bude jeho snaha marná.

Neboť jediné, co se dozvídám o Rusku je, že přišlo s novou raketou, kterou může zničit kteroukoli zemi na světě. Že rozmístilo rakety, kterými ohrožuje Evropu a proti kterým nemáme obrany a které jsou na nás namířeny. Na naše domovy, na mateřské školky, na dětská pískoviště, na naše města, na tebe i na mě. Že Rusko vymyslelo tank, kterým dobude cokoliv se mu zamane. Že Rusko vede válku s Ukrajinou, která se rozhodla, že se vymaní z ruského vlivu. Že Rusko zabralo a okupuje území Ukrajiny, protože se mu zachtělo, i když se písemně zavázalo bránit vojenskou silou územní integritu Ukrajiny v dokumentu Budapešťského memoranda. Že Rusko napadlo Gruzii a stále okupuje gruzínské území. Že Rusko zabralo Podněstří a zřídilo tam svou gubernii. Že Rusko otevírá ústa, aby pozřelo Bělorusko, protože má hlad. Že Rusko lže, jako když Rudé právo tiskne a to nejen ve vztahu k naší zemi a že lež je v Rusku stejným nástrojem, jako v normální zemi zákon. Že vražda je v Rusku stejný nástroj, jako je jinde soudní rozhodnutí. Že válečná agrese je Ruskem považována za nástroj mezinárodního práva. Že násilí je Ruskem považováno za přátelství.   

Ale pokud i tak snad bude někdo dál název článku zpochybňovat, prosím nechť mne vyvede z omylu a informuje mne o nějakém vynálezu, kterým Rusko přispělo lidstvu. Že prostě v Rusku vymysleli něco jako internet nebo počítač. Nebo ať mne informuje například o převratném ruském léku, který zachraňuje lidské životy. Že v Rusku vymysleli třeba něco jako penicilín. Nebo třeba, že z Ruska přišla hezká móda. Že v Rusku vymysleli třeba něco jako džíny. Že v Rusku vymysleli něco jako rock and roll. Nebo ať se dozvím, že Rusko důsledně odsoudilo země jako je Čína nebo Írán a to za masivní a všeobecné porušování lidských práv. Nebo ať vůbec někdo přijde s něčím hezkým, pozitivním, mírumilovným, krásným a láskyplným ve spojení s Ruskem.

Pak název článku pozměním.

Ale dřív ne.   

 

Miroslav Václavek

Šumperk

Autor: Miroslav Václavek | čtvrtek 19.12.2019 17:00 | karma článku: 36,33 | přečteno: 1477x
  • Další články autora

Miroslav Václavek

Včera mi přišel dopis z ČEZU, to je útok na české peněženky!

Všichni čtenáři mého blogu zajisté velmi dobře ví o posledním útoku na české peněženky v souvislosti se zvýšením cen elektřiny, kterou nachystal Petr Fiala. Ano to je ten pán s brejličkami, za nimiž maskuje svou zločineckou tvář!

24.11.2023 v 17:00 | Karma: 30,17 | Přečteno: 1814x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Odborový svaz nezaměstnaných a důchodců se připojuje ke stávce milionářů!

Jak jsme se z médií, která ani trochu nepatří dotačnímu kartelu Ugrofert dozvěděli, situace v naší zemi je strašlivá. Je nulová nezaměstnanost, inflace padá dolů a jsou vyprodány zahraniční zájezdy natolik,

22.11.2023 v 17:00 | Karma: 30,17 | Přečteno: 1050x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Jak jsme za komunistů sestřelili velení sovětské tichomořské flotily

Venku je listopad, brzy se stmívá, prší a je víc času na čtení. Tedy přijměte pozvánku k příběhu, ve kterém vás seznámím s tím, jak jsme usekli hlavu hydře sovětských strategických sil.

15.11.2023 v 17:00 | Karma: 23,46 | Přečteno: 635x | Diskuse| Politika

Miroslav Václavek

Barcelona, nebe na Zemi

Nebe hledají lidé od okamžiku, kdy si uvědomili, že jsou součástí nekonečného vesmíru. Od těch dob je jim tady na Zemi všechno malé a zdvíhají hlavy, zaklání se a vyhlíží nebe tam nahoře.

30.10.2023 v 17:00 | Karma: 14,11 | Přečteno: 293x | Diskuse| Fotoblogy

Miroslav Václavek

Ať žije svobodná Palestina!

Izrael je opět ve válce. A jako vždy se jedná o útok směřující k samé podstatě Izraele. Je tomu tak proto, že teroristická organizace Hamás má zničení Izraele ve svém programu a nijak se tím netají.

9.10.2023 v 17:00 | Karma: 30,84 | Přečteno: 1490x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...