Barcelona, nebe na Zemi

Nebe hledají lidé od okamžiku, kdy si uvědomili, že jsou součástí nekonečného vesmíru. Od těch dob je jim tady na Zemi všechno malé a zdvíhají hlavy, zaklání se a vyhlíží nebe tam nahoře.

Každý si pod ním představuje něco jiného. Někdo by jej chtěl mít jako pláž na břehu moře, jiný zase jako ráj, kde se jen natáhneš a piješ nektar a jíš ambrózii. Další by se zase rád těšil pohledem na ladné křivky andělů prosvítající z průsvitných říz a další by se chtěl dotýkat věčnosti krásy zrakem, který spočine na město tam dole. Které jakoby vypadlo z knih o životě po životě. 

Ano, úplně každý z nás má ve svém srdci takové to úplně tajné místo, kam nikdo kromě jeho touhy nesmí a kam pustí jen ty nejbližší. Kterým se svěří. Kteří mu rozumí a kterým nemusí nic vysvětlovat. A proto ani já vám, moji milí čtenáři nebudu nic vysvětlovat. Protože vás, kteří mi rozumíte, do svého světa pouštím dost často a ti kteří mi nerozumí, ti to mají blbé.  

Tak vám sem dám pár fotek nebe na Zemi, kde jsem byl před pár dny. Je tam všechno, je tam světlo a stíny, jsou tam andělé krásných holek i moře, které má takovou sílu, že si s vámi pohazuje, jak se mu zlíbí a propouští vás z vln, až to samo uzná za vhodné. 

Jsou tam nebeské Gaudího stavby, kterými projdete do jiných dimenzí, je tam tržnice, kde jste jako v rajské zahradě, je tam metro coby předpeklí, jaké je tam horko, jsou tam pouliční hráči, kejklíři i žebráci. Jsou tam bohatí i chudí, chytří i hloupí, hlasití i tiší i ti, kteří to všechno jen s úžasem pozorují a podávají vám o tom zprávu.

Zde je. 

Letadlo do ráje přilétá...
Vítězný oblouk, to je to za mnou :-)

    

Autor blogu v příboji, fotky v plavkách jsou za příplatek :-)
Tyhle dvě mořské víly z Ameriky mě fotily :-)
Staré město.
Casa Mila, to je to na čem stojím :-)
Barcelonská tržnice.
Katedrála Panny Marie.
Prošel jsem ho celé.
Také jsem ho celé prošel.
Nejvyšší stavební materiál je světlo - Sagrada Familia.
Anténa.
Ranní kafe se šutrem :-)
Casa Battló.
Park Güell.
Nebe na zemi...
Sagrada Familia.
Joan Miró Fundación.
Memento more, pardon - mori :-)
Samofot :-)
Románské umění v Katalánském národním uměleckém muzeu.
Autor blogu v mysli Antonia Gaudího a je mu tam dobře.

V jakémsi turistickém průvodci jsem četl, že v Barceloně se můžete ztratit. Nevěřte tomu, protože v Barceloně se můžete pouze nalézt.

 Tak Barcelono, zase někdy, protože nejlépe je mít pár let v nebi někde na zemi, jak se to zpívá v té písničce Osvobozeného divadla. Tím opravdu nic nepokazíte, mešúrs...

Miroslav Václavek

Šumperk

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Václavek | pondělí 30.10.2023 17:00 | karma článku: 14,11 | přečteno: 293x