Hradní slavnosti

V ponurém osvětlení gotického sálu, kupčíci vypasení hledí do misálů a houfec tunelářů si žádá požehnání, vždyť první z rytířů je Veličenstvo Had.

Famfáry hrají "Nenapovídej" a dav vypasených kupčíků, houfec tunelářů i zapomenutí patolízalové pomalu utichají. Důstojnost aktu ostřížím zrakem kontrolují kancléř s premiérem. „ Hamáček! Zmlkni! A ruce na kolena, seď rovně! Houkne majitel lánského kamenolomu. V sále je hrobové ticho.

„ Šuch , klap, šuch. Šuch , klap, šuch. Ťap, ťap, ťap. ChrHm. „ Šuch , klap, šuch. Šuch , klap, šuch. Ťap, ťap, ťap….. „ V sále je stále hrobové ticho.  Znenadání se rychlostí srovnatelnou s pohybem tektonické desky objevuje před davem nadšených příznivců prezident České republiky inženýr Miloš Zeman, následovaný věrným Ovčáčkem.

Kněz-ďábel, co mši slouží, z pomluvy má štolu,
pod fialovým kvádrem, láhev alkoholu,
pach síry z hmoždířů se valí k rudým slipům
prvního z rytířů, hle: Veličenstvo Had.

Škyt. ChrHm. Škyt.  „ O výročí samostatnosti jsem toho už řekl tolik, že k tomu nemám co dodat.  Jen těch Masarykových ulic a náměstí máme nějak mnoho, mimochodem nějaká ta Zemanova třída by se nám hodila. Voloďa mi slíbil prospekt Zemana až ve Vladivostoku, a vlastní národ nic. To je ta ubohá zapšklá kavárna a bezpáteřní pisálci, vředy naší společnosti. To je jejich práce.  Jo a taky vás ochráním před uprchlíky. Jen Andrej může zůstat. „

Na rohu ulice udavač  o morálce káže,
před vraty dotačních úřadů se procházejí stráže,
z volebních plakátů vstříc rudý nápis hlásá,
že prvním z rytířů je Veličenstvo Had.

Škyt. ChrHm. ChrHm. „No, ano. Bude líp. No, ale dost bylo o politice,  pozval jsem si Vás abych Vám , mým kamarádům a voličům udělal radost a dal Vám nějaký ten metál. Novinářská žumpa sice v kavárně cosi koktala, že je to nefér. Ale já se ptám : A nevolit mě, to bylo fér ? Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Jardo, Michale pojďte sem. Co si dáte ? Lva nebo kříž? Netlačte se všichni, řádů je dost vy moji neřádi. Hahaha. Jen pro Ovčáčka mám speciální edici zlatého Hujera s lipovými listy.

Kupčík klečí před Satanem , na medajli se těší
a lůza pod platanem novináře věší
a zástup mentálů se raduje a jásá,
vždyť prvním z rytířů je Veličenstvo Had.

Zpráva z tisku:

Na Pražském Hradě prezident Miloš Zeman pronesl projev k stoletému výročí samostatnosti a udělil vybraným osobnostem vyznamenání a řády České republiky.

A co na to neznámý občan ?

V textu použity parafráze částí písně Karla Kryla "Veličenstvo Kat "

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Dlouhý | čtvrtek 25.10.2018 18:46 | karma článku: 23,28 | přečteno: 497x
  • Další články autora

Václav Dlouhý

Spravedlnost made in Putin

2.2.2021 v 18:58 | Karma: 24,55

Václav Dlouhý

Kam ještě klesne Kreml ?

21.1.2021 v 21:21 | Karma: 21,64

Václav Dlouhý

Svérázy Putinovy diktatury

17.1.2021 v 21:09 | Karma: 28,93

Václav Dlouhý

Návrat ztraceného Navalného.

14.1.2021 v 17:26 | Karma: 19,21