Dvě videa z východu.

Dlouho jsem už nenapsal žádný blog. Okurková sezona a domácí politika ve stádiu „Je to marný, je to marný. Teď mě ale zaujala realita z východu, jak to může u nás vypadat, jestli naše kavárna, nýmandi a spiklenci prohrají.

První video je z Ukrajiny.

Klasická situace. Řidič zabrzdil na stopce, ale zcela nezastavil. Číhající dopraváci ho odchytli a začala diskuze. Ze strany dopraváků zcela korektně, nicméně řidiče se banální buzerace dotkla a zavolal na dopraváky zásahovku, která je zatkla. Dotyčný řidič byl totiž policejní generál a šéf místní kriminálky.

Jak situace skončí, těžko říct. Video je ze včerejška. Zvítězí arogance moci nebo pravidla? Nikdo neví. Ale nic to nepřipomíná ? Kancléře bez prověrky, nedodržování ústavy. Všichni jsou si rovni, ale někteří jsme si rovnější.

Druhé video je vyšší level.

Přes veškerou snahu profesionálního i dobrovolného proputinovského trollingu je fakt , že čím dál tím víc Rusů má současného režimu dost. Ovšem při státní kontrole oficiálních médií je ten odpor málo viditelný. Ale jedna skulinka se našla. Vloni byly v některých oblastech Ruska volby místních gubernátorů. Probíhali podle klasického schématu. Opoziční kandidáty pod nějakou záminkou k volbám nepustit a známou osobnost Putinova  Jednotného Ruska postavit proti bezvýznamnému sparingpartnerovi jiné  parlamentní strany, aby to byla demokracie.  Šok nastal, když v některých oblastech vyhráli dobrovolní sparingpartneři. S eventualitou uvažování voličů “ cokoliv, jen ne Jednotné Rusko“ totiž režim nepočítal. Ale režim se poučil a tak před zářijovými volbami do městského zastupitelstva Moskvy likviduje účast kandidátů jakékoliv konkurence všemi způsoby . A poučili se také voliči a nechtějí si to nechat líbit.

Izraelská TV je vcelku k Putinovu režimu dlouhodobě korektní a objektivní , a tak mi jejich video z dnešní demostrace na podporu  registrace opozičních kandidátů do Moskevského parlamentu příjde důvěryhodné, ale současně je to síla.

No u nás se to naštěstí nemůže stát. Čapí hnízdo je dílo spiklenců a provokatérů. Brusel neumí počítat do pěti, natož  dotace pro Agrofert  a všechno je to Kalousek. 

Hezkou dovolenou :-)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Dlouhý | sobota 27.7.2019 22:28 | karma článku: 18,71 | přečteno: 669x
  • Další články autora

Václav Dlouhý

Spravedlnost made in Putin

2.2.2021 v 18:58 | Karma: 24,55

Václav Dlouhý

Kam ještě klesne Kreml ?

21.1.2021 v 21:21 | Karma: 21,64

Václav Dlouhý

Svérázy Putinovy diktatury

17.1.2021 v 21:09 | Karma: 28,93

Václav Dlouhý

Návrat ztraceného Navalného.

14.1.2021 v 17:26 | Karma: 19,21