Demokracii si rozvracet nedáme.

Když se dva perou, třetí se směje. Chudák Bureš neví, co by komparzu ČSSD ještě slíbil. Myslím, že ho to docela štve, křišťálovou čistotu má dávno koupenou a ta stafáž socanská se kroutí jako dešťovka. A hospodský mlčí ....

KSČM. Dnes je nějak u nás v Brdech zima, tak mě napadá, že bych navštívil hrob Peroutky, Kryla nebo Havla, dotyční se určitě vrtí tak, že se nad jejich hrobem jeden i ohřeje.

Začátkem 90 tých to byla zvláštní parta. Ještě za socíku jsem jednou ve frontě v Čedoku vyslechl paní před sebou: „ Máte eště zájezd do teho Soču? „ Zájezdy do Soču byly, a paní se tam určitě líbilo. Stejně jako  pán , kterého jsem si vyslechl při nástupu na linku ČSA Leningrad –Praha „ Mámo, ta  Ermitáž, to bylo fakt dobrý, ale já se tak těším , až si dám to naše piívo.

Milovníci Soču, píiva a Ermitáže, ale taky masovějších špekáčků, kvalitních škodovek a „všichni měli práci“ byly věrná cílová skupina KSČM devadesátých. Občas jsem i litoval, že nemám tak kachní žaludek, abych se k nim přidal. Vždyť o co šlo? Lehce manipulovatelná sorta s volebním právem, naslibujem jim nějakýho toho pečenýho holuba, zdůrazníme sociální jistoty a zjistíme, že jsme v opozici  a jen a jen proto nemůžeme ty holuby dodat. Ale poslanecký či dokonce europoslanecký plat bereme. Takže docela slušná a relativně poklidná živnost.

No ale doba se mění, a KSČM s ní. Milovníci Soču, píiva, embéček  a masových spartakiád vymírají a nastupuje nová generace, která marketingové sliby vůdců bere vážně.  Co nám vlastně tedy soudruzi nabízí ? Jsme demokratická strana, respektujeme  naše zákony a ústavu a bojujeme za sociálně spravedlivou společnost. Zní to hezky, ne ?

Ale  v jednom soudruzi z KSČM udělali ve své kamufláži chybu, a to je zahraniční politika.  Podpora Číny, ještě by šla s zamhouřeným okem pochopit, čínský kočkopsovitý socialismus se ještě nevzdal ideí, byť jen teoretických, sociálních jistot ekonomické spravedlnosti. Horší jsou další koně komančů: KLDR , Vietnam ,Kuba, Venezuela.   Co je soudruzi pro vás důležitější ? Zákony, ústava, demokracie, kterou deklarujete tady ,  a nebo komunistické diktatura vašich ideologických spojenců ?

Největší perla je ale vztah KSČM k Rusku. Jako by zapomněli, že už to není SSSR, záruka světového míru, atd.. atd….  Ale nemyslím , že  se do sídla KSČM v ulici Politických vězňů nedoneslo, že v Rusku vládne  diktatura oligarchie , která s sociálními jistotatmi a ekonomicky spravedlivou společností nemá nic společného, ale za to je to diktatura.

Takže, když zhodnotím KSČM preferované modely společenského zřízení podle jejich aktivit v zahraniční politice:

  • Demokracie západního typu – NE
  • Diktatura s základními sociálními jistotami – ANO
  • Diktatura s kolabující ekonomikou a ideologií komunismu – ANO
  • Diktatura oligarchie ,ale s komunistickou minulostí  – ANO

3 x ANO, jednou NE, tak jen , aby jste voliči ANO věděli, co jste to zvolili. Spolupráci s diktaturou. Rudou, černou, šedou, pruhovanou, jedno jak ideologicky označenou , ale Diktaturou. Bureš  to samozřejmě chápe, ale skutečně jste, jako jeho voliči , tohle chtěli?

Post scriptum: Nedávno ČT kritizovali za to, že uvedla ruský seriál o stalinských komunistech, např. o Berjovi, kde byl dotyčný zobrazen jako „ rozporuplná postava“, ano vraždil Stalinovy  odpůrce, ale byl vzorný otec rodiny. K kritice se připojuji, hlavně proto, že existují jiné filmy, které , dokumentují komunismus objektivněji, než ruské retro. Například  gruzínský dvacetidílný seriál „Okupace“ Dva díly ( 1938 a 1968 ) jsou věnovány Československu a dle mého názoru jsou zcela objektivní. A tak si na závěr dovolím zveřejnit titulní obrazovku onoho gruzínského seriálu. Ať má soudružka Semelová o argument víc. (Doufám, že to cenzor nesmaže)

https://www.youtube.com/watch?v=3z2tIsxe5t4&list=PLhRmhZI04z6aDoKQ4foBbHO2XbBU1tZ6P&index=0

 

Autor: Václav Dlouhý | středa 2.5.2018 22:12 | karma článku: 21,89 | přečteno: 892x
  • Další články autora

Václav Dlouhý

Spravedlnost made in Putin

2.2.2021 v 18:58 | Karma: 24,55

Václav Dlouhý

Kam ještě klesne Kreml ?

21.1.2021 v 21:21 | Karma: 21,64

Václav Dlouhý

Svérázy Putinovy diktatury

17.1.2021 v 21:09 | Karma: 28,93

Václav Dlouhý

Návrat ztraceného Navalného.

14.1.2021 v 17:26 | Karma: 19,21