Debatní humus

Estrádní televize moc nesleduji, a tak jsem si neuvědomil, co mě čeká, když jsem se rozhodl dívat na první prezidentskou předvolební debatu. Monology Zemana jsem vynechal, a doufal jsem v nějakou diskuzi . Na TV Prima. Já blbec.

Nevím jak ostatní, ale já to vydržel od 20:18 do 20:34,  dorazil mě vtipně záchodový humor komentujícího estébáka, když hledal korunu.

Možná jsme jako národ opravdu rozdělený.

Kdysi jsem v nějakém pořadu o české šlechtě viděl reklamního odborníka pana Kinského, jak líčil,  jak se snažili udělat inteligentní reklamu na prací  prášek. Zahraniční majitelé agentur nechali průchod jejich kreativitě a výsledek byl zoufalý. Prášku se neprodalo ani o kilo víc. Některé věci jsou tak jak jsou. Pokud vyrábíte prášek na praní a chcete zvýšit jeho prodejnost, tak musíte vymyslet reklamu, která musí být stupidní. Inteligentní reklama na tento výrobek prostě nefunguje. Statisticky doloženo.

Takže počítám, že se zítra dozvím, jak Zeman drtivě vyhrál první předvolební debatu. A nepřekvapí mě to. Televize , které žije z reklam na prodej pracích prášků, je   logicky přizpůsobena potřebám inteligence svých diváků. A očekávat invenci od režisérů reality show a telenovel, utlučených strašákem sledovanosti, je holý nesmysl.

Kdysi , v dobách hluboké totality jsme překřtili naši střední školu na ŠUPSI , bylo to v čest našeho ředitele , soudruha Šrámka , a četlo se to jako „ Šrámkův ústav pro snižování inteligence“. Prostě běžná studentská recese.  

Mám obavu , si, že primácké reality show Česko hledá prezidenta vymyslel některý z mých spolužáků nebo jiného spřáteleného ústavu, který vzal název naší školy vážně. Nevím kdo konkrétně, jiné ročníky jsem moc neznal, ale jeden už se tímhle způsobem proslavil, nějaký Kotvald. Nebo možná někdo z děcek z našeho vnitrobloku, taky už tam jeden už taky tahle blbne lidi, nějaký Faltýnek z ulice Dr.Horáka.

No ale to jsem se zakecal.

Každopádně debata nazvaná Česko hledá prezidenta, nebylo předvolební debatou, ale dementní show pro kozumenty pracích prášků, zejména těch na ovčí vlnu , a tak mi nezbývá než doufat, že ve čtvrtek na ČT režii svěří někomu jinému než režisérovi pořadu Hvězdy tančí,  i když zrovna Marek Eben jako moderátor by mi vadil daleko míň jak Voříšek. A já se konečně dočkám alespoň jedné reálné předvolební debaty. Pokud něco takového je ve státě škol ŠUPSI ještě vůbec možné.

I když je otázka jestli je to vůbec nutné, protože pro  mě osobně je Nezeman jasný. A pro oběti reklam  arielů, persilů a hlavně perwoolu je volba jasná taky. :-(.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Dlouhý | úterý 23.1.2018 21:40 | karma článku: 24,82 | přečteno: 1451x
  • Další články autora

Václav Dlouhý

Spravedlnost made in Putin

2.2.2021 v 18:58 | Karma: 24,55

Václav Dlouhý

Kam ještě klesne Kreml ?

21.1.2021 v 21:21 | Karma: 21,64

Václav Dlouhý

Svérázy Putinovy diktatury

17.1.2021 v 21:09 | Karma: 28,93

Václav Dlouhý

Návrat ztraceného Navalného.

14.1.2021 v 17:26 | Karma: 19,21