Vzrůst epidemie vyžaduje zodpovědnější osobní přístup

Opravdu nechápu výmluvy všech, co se nenechali a nenechají očkovat a přitom nemají žádné zdravotní důvody, aby tak neučinili.

Tito lidé přitom blábolí něco o svobodě, o ovcích, o šití vakcíny horkou jehlou a podobné nesmysly (na vakcíně sarsu se už přitom pracuje mnoho let, neboť první sars se objevil už začátkem tisíciletí).

Sami se přitom chovají jako ovce tím, že naslouchají blábolům, dle nich se řídí a nevědí nic o standardizovaných vědeckých metodách a postupech.

 

  Ač bytostní liberál, očkování na sars - covid 19 bych osobně dal povinné, tak jako jsou povinné jiné vakcíny a to přitom nikdo v zásadě neřeší.

Důvod je už v samotné definici svobody, kdy svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého, a o to tady jde.

 

  Potřebujeme dostatečnou proočkovanost, abychom zkrotili covid a zabránili jeho hromadnému šíření a především díky očkovacím odmítačům je epidemie znovu na vzestupu, opět se plní nemocnice a umírají další lidé.

 

Díky odmítačům musí zodpovědnější znova podléhat četným restrikcím a mnohé podniky budou opět ztrácet své zákazníky a obávat se dalšího lockdownu, což bude ještě více poškozovat naše již značně zdevastované hospodářství.

 

  Naše ekonomika a lidé už trpěli dost a je v našem národním zájmu se semknout a společně covid porazit a chce to přitom tak málo.

Jen trochu více odvahy, zodpovědnosti, objektivní informovanosti a selského rozumu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tom Vácha | čtvrtek 28.10.2021 14:44 | karma článku: 8,44 | přečteno: 164x