Rath si z nás dělá opět blázny.

V předešlém blogu jsem zmínil, že jediné důstojné a konečně pro všechny prospěšné, by byla pomoc Davida  Ratha s odkrytím ledovce, jehož je obviněný pouze část špičky, nicméně velmi významné.

Už z prvotních slov bylo nicméně jasné, kudy se jeho vystoupení bude ubírat.   Nejenže nepřišel s pokornějším přístupem, ale i pod tíhou veřejně dostupných důkazů, tvrdí jediné konkrétní k případu, že on žádné peníze nevzal. Zbytek vystoupení pak soustředí na trapná a arogantní poukazování na nepatřičné chování jiných.

 

Pan Rath má největší vazební  problém s tím, že je tam nuda.  Stěžuje si na ozbrojený doprovod a nechápe, že jde nejen o zamezení ovlivňování svědků, ale především o jeho bezpečnost. Bezpečnost člověka, který toho mnohé ví …

Stěžuje si na podmínky, které jsou ve vězenství standardní, o kterých by měl ale vědět,  a  má přitom velký problém tím projít sám. Přitom pobývá teprve pár dní v bezpečí a teple,  zabezpečen nejen jídlem a pitím. Měl by si zkusit život bezdomovců, kteří bojují o to nejzákladnější každý den, bez jakékoli vyhlídky na zlepšení, ti ale nic trestného neudělali. Stačilo by se ale podívat na život mnohých rodin, které žijí na hranici bídy.

 

Jako hejtman se prý zabývá potřebami lidí a zmiňuje domovy pro seniory. Jak by asi hodnotil pan Rath život v těchto podmínkách. Roky v opuštění s tím, že je to konečná.  Ne tedy luxusní, opulentně přestavované kanceláře, drahé domy a objetí mnoha žen, s dalšími velkopanskými prebendami a chováním.

 To se pak na skromnější prostředí jistě panu Uplakánkovi těžko zvyká. Nakonec to takový chlap zřejmě nebude, jak se snaží působit, nejen co se charakteru týče. Jistě musí být ta nuda ve vazbě pro něj potom velké trápení ...

Obviněný považuje vazbu za místo, kde se týrají lidi a že to bude špatná vizitka do zahraničí opomínajíc, že vlastně  neví , co je skutečné trápení ve vazbě,  bez zkušenosti běžně vazebně a dlouhodobě stíhaných.

Vůbec si přitom neuvědomuje , že tu vizitku do zahraničí  nám v tomto případě posílá pouze on sám.

 

Rath říká, že probíhá velká masáž lidí v jeho neprospěch, přitom sám masíruje nejen 10tisíc občanů, při svém vystoupení., jak se domnívá.

Jeho popularita bude jistě ale mnohem, mnohem  větší. Zde je poprvé pan Rath skromný.

 

Vrcholem trapnosti je pak jmenovité vinění všech kolem, včetně vlastní strany. Pan Rath je jen pouhá  oběť, jak se snaží všechny křečovitě přesvědčit. Já nic , to všechno oni.

 

Zajímavé z jeho vystoupení bylo  snad pouze to, že prý je jak Hannibal Lecter, ale to se taky mýlí.

Ten pil krev pouze jednotlivcům a stát,  a potažmo nás všechny, určitě nevysával.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tom Vácha | úterý 5.6.2012 17:25 | karma článku: 26,39 | přečteno: 1109x