Uleželý Paroubek

Podle mnohých politická mrtvola, podle některých vůdčí osobnost sociální demokracie, která vyčkává, kdy ji opět bude v ČSSD potřeba. Ať je pravdou to či ono, zdá se, že Jiřímu Paroubkovi pobyt v ústraní svědčí.

Téměř se dá říci, že Jiří Paroubek je v ČSSD disidentem, kritikem či snad neustálým kverulantem. Od doby, kdy je Jiří Paroubek od vesla, jeví se jako jeden z mála soudných politiků v soc dem a dokonce to myslí s ČSSD snad i dobře. Jeho kritika je věcná a nebere zřetele na jeho bávalé podřízené. Spíše než politikem sociální demokracie (sice od vesla, ale expředseda je poslancem za ČSSD) mi připadá jako politický komentátor politiky soc dem, tak jako svého času Miloš Zeman, kdy opojen Becherovkou a v obláčku kouře ze své dýmky komentuje psí kusy politiků ČSSD, ale nejen jich. To Paroubek se omezuje pouze na své spolustraníky.

ČSSD se povedlo využít nechuť obyvatel ČR k chystaným reformám a vyhrát senátní volby lží. Tahle lež se až nápadně podobá lži, kdy se soc dem podařilo vyhrát krajské volby. Tenkrát to byla lež v podobě regulačních poplatků, kdy slibovali jejich zrušení. Což byla samozřejmě lež jako věž a mělo to za následek, že se z krajských rozpočtů proplácely ony regulační poplatky. A tentokrát využili opět lež, aby vyhráli. Touto lží bylo to, že pokud voliči půjdou volit ČSSD ve volbách do zastupitelstev obcí a měst a Senátu ČR, tak ČSSD zabrání všem chystaným reformám díky jejich 12 statečným v senátu a oranžovým radnicím. Jak naivní myšlenka - až dětská blbost. A tak kromě gratula vítězné sociální demokracii Jiří Paroubek velice otevřeně řekl: "Nyní je potřeba v souvislosti s vytvořením absolutní většiny ČSSD v Senátu vysvětlit české veřejnosti, že ČSSD může přibrzdit, nikoli však zcela zabrzdit a přehodnotit reformy prováděné pravicovou vládou. Tak, aby veřejnost nepocítila dříve či později frustraci a neobviňovala ČSSD ze spoluviny za asociální vládní reformy,". V překladu to znamená: "Super klucí, tak volby jsme vyhráli a teď těm našim pitomcům, co nás volili musíme říct, že jsme kecali, tak jako vždycky a že nic udělat nemůžeme. Ale tak teplý místečka pro kamarádíčky jsme zajistili a o to přece šlo v první řadě. Však oni to ti blbečkové pochopí a do dalších voleb na to zapomenou. A kdyby náhodou ne, tak pívo za 2ká bude stačit na vymytí mozků."

Také je až s podivem, jak opět umí ČSSD rychle a ladně měnit své názory. Do dnešních dnů byl senát naprosto zbytečnou institucí, která by se měla zrušit. A najednou, když ČSSD získala v senátu většinu, tak se jedná o veledůležitou součást politiky sociálních demokratů a středobod všech institucí. Inu kdo chce s vlky býtí, musí s nimi....

Ikdyž ono se dá s oním výrazem výhra polemizovat. Bylo více než jasné, že ODS nemůže  zopakovat drtivé vítezství z minulých let a obhájit tyto neobhajitelné mandáty. A tak v těchto volbách získala takové množství mandátů, které měla vždy. Navíc pokud se sečtou mandáty pro ODS a TOP (chcete-li i KDU), tak se nejedná o žádnou prohru a určitě ne o zlevicovění české společnosti a příklod od pravice k levici.

Autor: Oldřich Vachala | neděle 24.10.2010 18:35 | karma článku: 23,94 | přečteno: 1416x
  • Další články autora

Oldřich Vachala

Souboj "Titánů"

18.3.2011 v 13:38 | Karma: 18,15

Oldřich Vachala

Bigamista Rath mravokárcem

5.2.2011 v 16:49 | Karma: 30,81

Oldřich Vachala

Blanický rytíř Jirka Paroubek

12.12.2010 v 12:00 | Karma: 33,16

Oldřich Vachala

Haškovi tři svatí na Hradě

10.12.2010 v 7:30 | Karma: 20,59