Těžký život vegetariánů

Letos jsme si všichni pěkně užili vodu. Všichni kromě našich vegetariánů. Ti strávili týden na smaženém sýru, nebo -když měli štěstí- na smaženém hermelínu a odjížděli o den dřív střídajíc se v nezdravých pozicích na záchodě.

Dobry den, nevite, ktera cast toho prasete je vegetarianska?

Obvyklá nabídka na jakékoliv vodě (nebo horách)  se skládá z masa, masového guláše, svíčkové s masem, hovězí polívky a zmíněného smažáku, kam občas bodrý vesnický hospodský frkne šunku "aby to mělo trochu šmak, né?" A tak býložravci trpějí a není se co divit, že když si třetí den objednají smaženou klobásu BEZ klobásy a pak nám se šílenými výrazy ve tváři tvrdí, že chleba s hořčicí a okurkou je fakt dobrota, chytáme se za hlavy.

Pomoci jim ovšem není. Na typické vesnici nic takového moc neznají a hospodští jsou většinou v tomto směru velmi zásadoví. Jak v tom neni maso, neni to jídlo. Občas se sice blýskne jiskřička naděje, to když je na ceduli napsáno třeba: těstovinový salát. Zklamání pak vypadá následovně: "Dobrý den, dali bychom si dvakrát těstovinový salát. Je v něm maso?"  - "Jasněže je v něm maso, vepřový a kuřecí půl na půl," praví pyšně pan domácí. Když se pak dozví, že si raději tedy dají smažák (originálně), odchází s postranními pohledy do kuchyně brmlajíce si pod vousy něco o "ztřeštěnejch Pražácích". A kamarádi- vegetariáni v tu chvíli vědí, že i z letošní vody budou odjíždět o den dříve a v křečích. Ještěže je to pár a mají tedy společné téma.

To ale není nic proti tomu, co nás potkalo při studiích v Řecku. Zde kamarád-vegetarián dováděl Řeky k šílenství svými požadavky ohledně gyrosu bez masa. Řekové toto nedokázali pochopit, vždyť gyros JE přece maso! Po opakovaném požadavku mu tedy naplnili placku zeleninou a byl klid. Jen jeden z nich to na takovém maličkém ostrově nevydržel, svolal celou rodinu a žádal za to fotku. A tak na jenom maličkém ostrově v jedné maličké taverně visí fotka řecké rodiny, dvou nadšených Čechů s narvanými gyrosy a jednoho smutně koukajícího do své placky naplněné rajčaty a cibulí... .

 

 

Autor tohoto článku je zavylý masožravec

 

 

Autor: Martin Úbl | čtvrtek 8.9.2011 13:01 | karma článku: 21,79 | přečteno: 1839x
  • Další články autora

Martin Úbl

Trénink na závody je pro sraby!

22.1.2019 v 13:00 | Karma: 28,33

Martin Úbl

Knižní bestseller letošních Vánoc

20.11.2017 v 13:01 | Karma: 10,93