Rowdies- nejslabší kusy ve stádu?

Charles Darwin, tvůrce známé teorie O vývoji druhů, zastával názor, že slabší kusy ve stádu musí zahynout, aby se stádo stalo silnějším a mělo větší šanci přežít jako celek. Záběry ze zorganizované bitky mezi příznivci Baníku Ostrava a Sparty Praha vedou k zamyšlení, jak vlastně ty novodobé slabší druhy vypadají... .

Dneska nam ten sport pekne odsejpa...

To, že někteří lidé se na různá shromáždění a sportovní zápasy chodí dívat a účastnit se, zatímco jiní vyhledávají spíše možnost napravení svého pošramoceného ega, to pro mě není nic nového. Již Konrád Lorenz, rakouský zoolog a zakladatel etologie, prohlásil, že agresi, kterou jsme si dříve mohli vybít vypálením sousední vesnice, musíme nyní vybíjet jinde, třeba právě na fotbale.

Co pro mě ale zůstává záhadou je, že skupina lidí hlásicích se k určitému symbolu (v našem případě fotbalovému klubu) nelení a domluví si hromadnou bitku se stejně početnou skupinou lidí, kteří uznávají stejný symbol, ale o 200 kilomtrů jinde. Za tím účelem si vyrobí barevná trička (nebudu přece kopat do vlastních!) a na smluveném místě se seřežou jak psi. A to vše za asistence policie, bez které by to nebylo ono.

Přitom řešení situace by bylo podle výše zmíněné Darwinovy teorie tak jednoduché: Místo obyčejné bitky bych nechal obě skupiny si zahrát paintball a místo kuliček bych jim nabil ostrýma. Místo policie by přijeli pohřebáci a naše české stádo by bylo opět o něco silnější... .

 Video z výše popisované akce lze shlédnout na tomto odkazu:

http://www.novinky.cz/krimi/167908-hromadna-rvacka-fanousku-predchazela-zapasu-baniku-a-sparty.html

Autor: Martin Úbl | pondělí 4.5.2009 16:48 | karma článku: 15,03 | přečteno: 1322x
  • Další články autora

Martin Úbl

Trénink na závody je pro sraby!

22.1.2019 v 13:00 | Karma: 28,33

Martin Úbl

Knižní bestseller letošních Vánoc

20.11.2017 v 13:01 | Karma: 10,93