Proč nám cpou Vánoce už od října?

Letos se to stalo 9. října. V tento den jsem poprvé v supermarketu zahlédl reklamu na Vánoce a přání jejich klidného prožití. Hrůzou se mi otočil žaludek.

I Santa nosí v létě bikiny...

Prodral jsem se kolem infantilně se usmívajících Mikulášů v jedinečné slevě a vyklopýtal do slunečného pětadvacetistupňového počasí. Co to znamená pro nás, normální?

Znamená to, že přibližně 75 dní, které zbývají do Vánoc, budeme poslouchat hitovky typu: Narodil se Kristus pán, Purpura, nebo Last Christmas. Ne, že bych proti nim osobně něco měl, ale vadí mi si je poslechnout potom, co jsem se byl projet ve slunečních brýlích na kole.

Ono podobných překvapení přibývá: Valentýn byl letos prezentován hned po Vánočních slevách, které začaly již 22.12, tedy před Vánoci. To bylo výhodné, protože balící papíry, které se nevyprodaly, mohly hned být prezntovány jako originální možnost zabalení pro Valentýna. No a Mikulášové ve slevě? Když mu dáte pěstí do klobouku zepředu, hned vypadá jako srdíčko!

A tím to nekončí, letní slevy a výprodeje začaly na konci května, to znamená, že letní sezona v obchodech byla zřejmě o Velikonocích. Nejvíce schizofroidní situaci ale zřejmě zažily školní děti, když se na výlohách první týden v červenci objevily nápisy " Hurá do školy" a " Zpátky do školy a s úsměvem" .  Být děckem, které chodí do školy, rozhodně by to nebyl úsměv co bych měl na obličeji. Spíš bych jim výlohu vymlátil kamenem. Chápu, že kdo dřív vyjede se zbožím, ten toho víc prodá, ale koho to zajímá? 

Tím, jak je zboží prezentováno čím dál více dopředu, může dojít k lehce absurdní situaci, kdy v prosinci před Vánocemi 2013 budou všude viset upoutávky na Vánoce 2014.

Pode této logiky vám všem s předstihem přeji příjemně a vesele strávený rok 2015!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Úbl | pondělí 29.10.2012 13:03 | karma článku: 40,63 | přečteno: 5238x
  • Další články autora

Martin Úbl

Trénink na závody je pro sraby!

22.1.2019 v 13:00 | Karma: 28,33

Martin Úbl

Knižní bestseller letošních Vánoc

20.11.2017 v 13:01 | Karma: 10,93