Jít k doktoru nebo se zastřelit sám?

Stalo se vám někdy, že jste šli k doktoru a měli pocit, že jste skončili v mixéru, ze kterého se nedá dostat? Že vás zdravotnictví spolklo a jediná cesta ven je přes blázinec? Pokud ano, nejste sami.  

Mastička 2 v 1! Jen si vyberte použití...

Je spousta doktorů, kteří nejsou špatní. A pak jsou doktoři, kteří také nejsou špatní. Ti jsou nebezpeční. Pojďme se podívat na TOP 3:

Patří mezi ně například kožařka, která byla rozhozená, když jste se léčili moc rychle. Pak totiž nevěděla, co to je a co vlastně léčí.

Paní doktorka na chirurgii, která na vše dávala sádru. Ve volných chvílích se živila prodejem zahradních trpaslíků. Sádrových.

Pan ortoped, který se bál dotýkat lidí a vyšetřoval přes stůl. Díky své orientaci miloval růžovou a tak na vše dával brufen. Pakliže jste se vrátili, dal vám silnější.

Já se do soukolí zdravotnictví dostal díky úrazu kotníku. Léčba se táhla, doktoři nevěděli co s tím, a díky tomu jsem zažil i několik "majstrštyků". Mám tři různé diagnózy, tři různé návrhy na léčbu a mnoho kvalitních doporučení:

Nejdříve jsem dostal předepsány prášky na kloubní výživu. Když jsem si ale přečetl příbalový leták, dozvěděl jsem se, že prášky jsou primárně určeny pro ženy po přechodu proti řídnutí kostí. Vzhledem k tomu, že jsem muž, kosti mi neřídnou a po přechodu moc často nechodím, vyhodil jsem je raděj do koše.

Ve chvíli, kdy jsem měl nohu rozhýbávat, dostal jsem předepsán sprej do nosu. Byl jsem maličko překvapen a tak mě zajímalo, proč si mám stříkat do nosu, když nehýbu kotníkem? Na to mi pan doktor odpověděl, že mi to vyřadí nějakou část mozku, já nebudu cítit bolest a snáž to rozhýbu. Naštěstí si mozek dokážu velice slušně vyřadit o víkendech sám, takže stříkátko do nosu letělo do koše za prášky na řídnutí kostí.

Nakonec mi poradil známý. Nejlepší je prý jistá mastička na kravská vemena. To mi potvrdili i v lékárně a přes nějakého veterináře mně jí jako vzácnost objednali. A tak si nyní mažu kotník mastí na kravská a kozí vemena, která se má používat 1 x denně po večerním dojení. Mast působí i proti: "... zánětům mléčné žlázy, zatvrdlinám a bradavicím vemene, zvláčňuje pokožku a mléčnou žlázu (např. proti vysušení slunečním zářením na pastvě)... ." A také asi dalším patnácti věcem jako jsou chronické periostitidy, tendovaginitidy (to fakt doufám, že nemám), periatritidy, chronické burstitidy a furunkolóze vemene (to nemám skoro určitě).

A já jsem konečně v pohodě. Během rehabilitací mohu na celý den i na pastvu, stačí mít večer dobře očištěné vemeno... pardon vlastně kotník!

A příště? Půjdu rovnou za veterinářem. Pes má smůlu, může na oplátku k mému chirurgovi.

  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Úbl | pondělí 11.6.2012 13:05 | karma článku: 44,77 | přečteno: 13883x
  • Další články autora

Martin Úbl

Trénink na závody je pro sraby!

22.1.2019 v 13:00 | Karma: 28,33

Martin Úbl

Knižní bestseller letošních Vánoc

20.11.2017 v 13:01 | Karma: 10,93