Hrůza ženského sportu

Na právě proběhlé olympiádě je jednou ze slavných žen běloruská koulařka Naděžda Ostapčuková. Ale upřímně: stejně by to mohl být i koulař Naděždaž Ostapčuk. Na fotografii se totiž nedají najít ani tři místa, která by definovala, že toto je žena.

Najděte tři ženské rysy a vyhrajete od ní (něj) thajskou masáž!

Tato paní Naděžda byla usvědčena z braní steroidů. To je jistě špatné, ale když se podívám na startovní pole koulařek, nevěřím, že tam mužské hormony neberou úplně všechny. Úplně vidím, jak se vždy před závody všechny (všichni) sejdou v hospodě a mužnými basy si pokecají o typicky dívčích tématech jako: můj nový rotvajler, jak si holím záda a které boxerky jsou nejpohodlnější. Přitom vypijí každá 15 piv a pak vymlátí hospodu.

Podobnými sporty, které musí velmi divácky atraktivní podle mě jsou hod kladivem žen a vzpírání všech váhových kategorií. Kolik tak asi lidí zajímá jak dívka na obrázku (ano, je to dívka) zvedne třista kilo v nadhozu? Řekl bych, že všichni- oba- tyto diváci by se měli jít nechat vyšetřit. Anebo jí za trest holit hruď.

Co mě na tomto tématu fascinuje je to, jak se taková malá holčička dostane ke sportu jako je třeba vzpírání. Že by se rodiče naklonili nad růžový kočárek a řekli si: "Ježiš, ta naše holčička je ale rozkošňoučká, hele jak se krásně usmívá, ta by mohla krásně zobat steroidy, a mohla by vzpírat trhem ve váhové kategorii do 105ti kilo!" Nebo jestli je třeba na písečku schopná sníst hodně písku a a tatrovkou rozmlátit hlavičky všem dětem? Opravdu nevím, ale je to pro mě záhada. 

Jako bonmot pak působí, že jedna z chilských vzpěraček při tréninku nečekaně porodila. Myslela si, že přibírá hmotnost do vyšší váhové kategorie a ono to bylo dítě! No a když při tréninku trhla činkou.... byla rázem opět v nižší váhové kategorii!

Ctím rovnoprávnost pohlaví, ale dovedete si tuto dámu představit u oltáře, kde si před svým Ano hlasitě odříhne, pak si hodí chudáka manžela přes rameno, přenese ho přes práh a odejde s ním vstříc zapadajícímu slunci.... ?

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Úbl | čtvrtek 16.8.2012 13:05 | karma článku: 36,30 | přečteno: 4725x
  • Další články autora

Martin Úbl

Trénink na závody je pro sraby!

22.1.2019 v 13:00 | Karma: 28,33

Martin Úbl

Knižní bestseller letošních Vánoc

20.11.2017 v 13:01 | Karma: 10,93