Hřbitov vedle nemocnice? Chytré!

Vždy při vjezdu města Plzně si uvědomuji, jak je krásně navržené. Na hlavní příjezdové komunikaci jako první míjíte obrovský a zářící hypermarket vlevo a vpravo temný a tichý... hřbitov.

H jako hřbitov....

Co je nám tím naznačováno? Že hned třicet metrů za cedulí můžeme prožít život náš a pak i ten posmrtný. V hypermarketu lze jít do kina, najíst se, nakoupit, odložit děti nebo spát, běží 24 hodin denně! Na hřbitově se dá hlavně spát, ale též běží non stop. Celý život v kostce, stačí jen přejít silnici (nebo se nechat přenést)... .

V jiném městě zase mají hospodu a policejní stanici vedle sebe, naproti pak záchytku. Tím pádem zde máte celý večer krásně narýsovaný a je jen na vás jak se vám zadaří a jaké pořadí zvolíte. Zda to bude po ose hospoda- policie- hospoda- záchytka, nebo hospoda- záchytka- policie. Sice nevím, co je horší, zato máte poměrně slušnou jistotu, že o vás bude pěkně postaráno.

Podobných skvostů jsem zahlédl více: jatka hned za zoo, ceduli s reklamním poutačem- Pohřbíváme do země! vedle metra, erotický obchod vedle prodejny zdravotnických potřeb (zřejmě podobná cílová skupina)...

Asi nejlepší uspořádání mají v Soluni, kde  přímo naproti sobě stojí městská nemocnice a hřbitov. Když nám to tenkrát paní průvodkyně ukazovala, připustila, že z hlediska důvěry pacientů to není asi úplně nejlepší řešení. Ale z hlediska logistiky je to prý v pohodě. Téma uzavřela tím, ať se prý nebojíme, že snahou většiny lékařů zde je udržet pacienty ve vertikální poloze.

A tak mě napadá: Proč nestojí vedle radnic skládky??

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Úbl | pondělí 20.2.2012 12:52 | karma článku: 11,07 | přečteno: 968x
  • Další články autora

Martin Úbl

Trénink na závody je pro sraby!

22.1.2019 v 13:00 | Karma: 28,33

Martin Úbl

Knižní bestseller letošních Vánoc

20.11.2017 v 13:01 | Karma: 10,93