FOTOBLOG Strašidelnosti ze školní jídelny aneb Jedli byste toto???

Jsou lidé, kteří se i v poměrně pokročilém věku budí ze sna s výkřiky: "Koprovku ne! Prosím, už nikdy UHO (Univerzální Hnědá Omáčka)! Radši smrt než škubánek!" Proč tomu tak je? Pojďme se podívat na pár důvodů těchto nočních můr. Sestra studuje na střední škole a následující hitparáda hnusů představuje "zdravou a vyváženou stravu zaručující optimální rozvoj dítěte".

N

aší hitparádu začínáme již zmíněnou koprovou omáčkou, zde vylepšenou o naprosto vhodnou přílohu: rozvařené brambory (zřejmě po mexicku). Pozor! Vajíčko může skrývat nejedno překvapení!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Č

íslo dvě představuje kus nezjistitelného masa s úplně jinými brambory než v případě jedna. Kuchařka mimo jiné bojuje proti tloušťce u studentů.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A

opět brambory "al dente", tentokrát se zástupcem ryb- pangasius. Všimněte si ponechaného rybího ocásku na talíři vlevo nahoře. Kdyby ta ryba věděla, jak dopadne, spáchala by raději rituální sebevraždu sama.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A máme zde zástupce Italské kuchyně (zřejmě Špagety carbonara), i když je otázka, kolik Italů by zde přítomnou kreaci poznalo. Aneb oblíbená anketa mezi studenty: Kolik lidí to jedlo přede mnou?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kreativita v kostce. Údajně by to měly být knedlíky s cibulkou. Ta buď došla, nebo odešla. Odmítala se tohoto jídla účastnit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Houbová omáčka s přílohou neznámého typu. Milovníkům hub nejspíše vytryskne slza z koutku, to v žádné houbařské kuchařce nenajdete!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opět neznámá příloha s tradiční a milovanou UHO a šťavnatým masíčkem přímo lákajícím k nakousnutí. Mc Donald´s uvažoval o zařazení tohoto masa do svých sendvičů, ale paní kuchařka odmítla svůj tajný rodinný recept po babičce vydat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I

studenti se musí s kritickými situacemi v jídelně nějak vyrovnat a tak kuchařkám zdobí na oplátku jídlo, které vrací(což je většina). Na obrázku jsou fazole polité něčím neznámým s párkem. Všimněte si detailu- takového malého očka- na přední straně párku. Laškovně na vás pomrkává a vybízí: Sněz mě, sněz mě... !

 

 

 

 

 

 

 

 

Tento článek může být i vhodným návodem pro ty z nás, kteří chtějí jíst zdravou a vyváženou stravu. Pokud byste měli problém s některým z výše uvedených receptů (což nepředpokládám), nevěšte hlavu. Stačí vzít talíř a větší lžičku, jít do parku a tam nabrat a natrhat na co přijdete. Výživová i vizuální hodnota bude přibližně stejná. Všem vám přeji dobrou chuť!

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Úbl | pondělí 12.12.2011 13:01 | karma článku: 29,67 | přečteno: 3187x
  • Další články autora

Martin Úbl

Trénink na závody je pro sraby!

22.1.2019 v 13:00 | Karma: 28,33

Martin Úbl

Knižní bestseller letošních Vánoc

20.11.2017 v 13:01 | Karma: 10,93