- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
N
aší hitparádu začínáme již zmíněnou koprovou omáčkou, zde vylepšenou o naprosto vhodnou přílohu: rozvařené brambory (zřejmě po mexicku). Pozor! Vajíčko může skrývat nejedno překvapení!
Č
íslo dvě představuje kus nezjistitelného masa s úplně jinými brambory než v případě jedna. Kuchařka mimo jiné bojuje proti tloušťce u studentů.
A
opět brambory "al dente", tentokrát se zástupcem ryb- pangasius. Všimněte si ponechaného rybího ocásku na talíři vlevo nahoře. Kdyby ta ryba věděla, jak dopadne, spáchala by raději rituální sebevraždu sama.
A máme zde zástupce Italské kuchyně (zřejmě Špagety carbonara), i když je otázka, kolik Italů by zde přítomnou kreaci poznalo. Aneb oblíbená anketa mezi studenty: Kolik lidí to jedlo přede mnou?
Kreativita v kostce. Údajně by to měly být knedlíky s cibulkou. Ta buď došla, nebo odešla. Odmítala se tohoto jídla účastnit.
Houbová omáčka s přílohou neznámého typu. Milovníkům hub nejspíše vytryskne slza z koutku, to v žádné houbařské kuchařce nenajdete!
Opět neznámá příloha s tradiční a milovanou UHO a šťavnatým masíčkem přímo lákajícím k nakousnutí. Mc Donald´s uvažoval o zařazení tohoto masa do svých sendvičů, ale paní kuchařka odmítla svůj tajný rodinný recept po babičce vydat.
I
studenti se musí s kritickými situacemi v jídelně nějak vyrovnat a tak kuchařkám zdobí na oplátku jídlo, které vrací(což je většina). Na obrázku jsou fazole polité něčím neznámým s párkem. Všimněte si detailu- takového malého očka- na přední straně párku. Laškovně na vás pomrkává a vybízí: Sněz mě, sněz mě... !
Tento článek může být i vhodným návodem pro ty z nás, kteří chtějí jíst zdravou a vyváženou stravu. Pokud byste měli problém s některým z výše uvedených receptů (což nepředpokládám), nevěšte hlavu. Stačí vzít talíř a větší lžičku, jít do parku a tam nabrat a natrhat na co přijdete. Výživová i vizuální hodnota bude přibližně stejná. Všem vám přeji dobrou chuť!
Další články autora |