Fotbalisté jeli vlakem! Zvládli to ti kluci opálený??

Hlavní sportovní zprávou tohoto týdne je bezpochyby přesun naší fotbalové repre do Polska. Místo obvyklých raketoplánů se vydala - a tím splnila Bobříka odvahy- vlaky ČD.

.... a zde je toaleta druhé třídy.

Již před měsícem mě zaujala tisková konference, kde se asi hodinu hovořilo, že reprezentanti opravdu pojedou na Euro vlakem. Nevím, proč se k takovému tématu dělá konference a už vůbec nevím, na co se tak reportéři asi ptali? Třeba: "A pane Bílku, opravdu si myslíte, že to neohrozí jejich zdraví? " " Zvládne Milan Baroš vystoupit? " "Nevypadne obrana z okna? " "Není to proti lidským právům?"

Další zpráva byla jen na cca 5 minut a informovala nás o lokomotivách a jak se barví. V tu chvíli pochopili agenti hráčů, že se opravdu vlakem pojede a začali pro ně rychle shánět manuály. Finální verze musela obsahovat odpovědi na následující otázky: 1. Co je to vlak? 2. Kudy se tam leze? 3. Smí se v něm trhat oblečení? 4. Proč to nejezdí po silnici? 5. Proč to nelítá? 6.Smím se vyklánět z okýnka a šahat na dráty?

Konečně nastal Den D a po třech dnech tvrdého soustředění a společných meditací se celá repre vydala na nádraží. Cestou hráči moc nekomunikovali, soustředili se a pomocí malé nitky se nikdo neztratil a všichni nastoupili. V Polsku pak na ně čekalo mnoho reportérů s oduševnělými otázkami typu: Jaké to bylo? Co jste dělal? Překvapil Vás něčím vlak? Neseděl jste proti směru jízdy? A jak jste to poznal?

Reportáž pak uzavřel akční reportér dodatkem, že někdo mohl dokonce spadnout do kolejiště! Ano, to skutečně mohl. Jak jsem ho viděl, tak nejspíš on.

Chápu, že PR manažer Českých drah odvedl svoji práci velmi dobře, ale zároveň se mi na mysl vkrádá otázka: To se za celý den nestalo nic důležitějšího než že se dvacet pět nagelovaných lidí přesunulo za 5 hodin z Bodu A do Bodu B a zvládli se při tom nezranit?

Odpověď upřímně řečeno neznám. Ale slyšel jsem, že v dalších dnech nás čeká další zpravodajský šlágr:

Reprezentanti jedí nudle.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Úbl | úterý 5.6.2012 15:14 | karma článku: 29,29 | přečteno: 1899x
  • Další články autora

Martin Úbl

Trénink na závody je pro sraby!

22.1.2019 v 13:00 | Karma: 28,33

Martin Úbl

Knižní bestseller letošních Vánoc

20.11.2017 v 13:01 | Karma: 10,93