Chudáci cizinci v Čechách

První dojem dělá hodně. Přicestuje- li do ČR poprvé průměrný cizinec, je pravděpodobné, že se po počátečním šoku rozpláče nebo si rovnou ukroutí hlavu. Co ho může potkat?

Nakupte na českých hranicích!

Přijede autem

Cizinec přijíždí z Německa/ Rakouska autem. Poté co se rozloučí na své straně hranic s upravenou vesničkou, překročí hranice do šapitó. Na druhé straně hranic ho čekají desítky cedulí lákajících k výhodné směně peněz (Wekselštůbe), mnoho "Dance Night Clubů" lákajících na "New hot girls", nebo obligátních Asia Marketů. Zde mohou s dostatečným obnosem Europeněz koupit jakýkoliv kýč, počínaje trpaslíky s fajfkami zapíchnutými v pusách (v lepším případě) až po skvosty a lá troubící jelen nebo třeba "pravý český křištál", který má s naším státem společné jen to, že někdo nožíkem odškrábal ze dna nápis "Made in Vietnam". Zbyde- li turistovi ještě nejaký obnos, může jít za stoprocentní výhrou do jednoho z kasín se jmény jako: Royal, Las Vegas, Giga Admiral a zde najít pravou lásku, která čekala roky jen a jen na něj. A jak chudák čeká jen na něj, nemá už co na sebe, což je důvodem, proč má jen spodní prádlo a mnoho děr na punčochách. Pokud oběť nenaháže vše do rulety, tato láska ho oškube o všechno sto pro.

Nevěříte-li, že toto je dosud realita, doporučuji návštěvu například v Alžbětíně a Železné Rudě, je to velmi inspirativní. Ne nadarmo byla právě celá Železná ruda vyhlášena jako Nejhnusnější architektonický počin v celém Západočeském kraji.

Přiletí letadlem

Vystoupí na letišti a chce se dostat do města. Nevěří ochotným taxíkářům v džínových bundách (dobře dělá) a polopaticky se doptá na svůj spoj. Typickým spojem je číslo 119 na trase Letiště Ruzyně- Dejvická. Řidiči za a) zásadně neumí anglicky, za b) zásadně komunikují stylem: Jestli mi nerozumíš, tak tě to zopakuju znova, víc nahlas a pěkně zblízka. Tato linka je vyhlášena tím, že po Evropské jezdí až devadesátkou a to uživatelsky příjemným stylem brzda-plyn. Kufry lítají všude a to tak, že to Japončíci ani nestíhají fotit. Jednou jsem zažil, že 119ka přijela zhasnutá a odmítala se rozsvítit. Vzhledem k tomu, že to bylo večer, byl to takový malý Bobřík odvahy pro turisty.

Rozhodne se přijet vlakem

Jeli už jste někdy Českými drahami??

Přijede lodí

Vzhledem k tomu, že může přijet pouze po Labi, které opouští naši republiku v místech, jenž jsou aktuálně proslavena rasovými nepokoji a zvýšenou kriminalitou, je velmi pravděpodobné, že mu během pár kilometrů někdo ukradne vrtuli od motoru a po pár dalších bude muset turista velmi rychle plavat zpátky šťastný, že mu zbyly alespoň trenky a jedna ponožka... .

Šance, že po vynalezení teleportu počet turistů v ČR stoupne, je vysoká.... .

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Úbl | pondělí 16.1.2012 13:01 | karma článku: 25,81 | přečteno: 1896x
  • Další články autora

Martin Úbl

Trénink na závody je pro sraby!

22.1.2019 v 13:00 | Karma: 28,33

Martin Úbl

Knižní bestseller letošních Vánoc

20.11.2017 v 13:01 | Karma: 10,93