Bláznivé výzkumy aneb líbejme se vpravo!

Zkoumat se dá prakticky cokoliv. Kdy jsou lidé nemocní, proč jsou stromy zelené, či jak uspořit energii. Občas ale přijdou vědci s výzkumy, kdy si říkám, zda spíše nezkoumali vliv drog na jejich vlastní psychiku.

Velrybi hlen sesbirame helikopterou...

Letošní obdobu Nobelových cen (Ig Nobel prices) vyhrál například výzkum orálního sexu u kaloňů. Vědci zdokumentovali, že kaloňové orální sex mají. Že nevíme co nebo kdo to je? Nevadí. Mě by spíš zajímalo, jak vysoký na to dostali grant a kdo to platil. Asi nějaký kaloň.

Další ocenění dostaly vědkyně, které vymyslely metodu sběru velrybího hlenu pomocí dálkově ovládané helikoptéry. Nevím přesně k čemu se velrybí hlen sbírá, ale je skvělé, že zde ta možnost nyní je.

Oblíbené jsou též výzkumy sexuality, tentokrát lidské (i když kaloňová sexualita je též zajímavá). Tak například bylo zjištěno, že heterosexuálové mají delší prsteníček než ukazováček,  lidé s homosexuální orientací to mají většinou naopak. (Nyní je ta chvíle, kdy je dobré si ty prsty zkontrolovat...). Důvod, proč to tak je, studie neuvádí. Nejlepším afrodiziakem pro sex u žen je podle amerického výzkumu bohatý muž, pokud ho chce žena ulovit a je silnější, měla by si s ním dát schůzku před jídlem. Hladoví muži totiž preferují silnější ženy. Asi proto, že kdyby se hlad zhoršil, můžou si z nich trošku ukousnout?

Pokud chce partnerka muže pořádně rozdráždit, naservíruje mu dýňový koláč! Až za jeho vůní se v jiném americkém výzkumu umístila vůně levandule. A dalo by se pokračovat: Dvě třetiny lidí natáčí při líbání hlavu vpravo (vědci zřejmě chodili po pracích a čárkovali si páry), ženy, které se červenají, mají větší šanci u mužů (zkoumáno zatím jen na opicích)....

A můj oblíbený výzkum? Muži, kteří ráno políbí partnerku, žijí v průměru o 5 let déle. Asi jsou celý den bez stresu, že už to mají za sebou... .

Autor: Martin Úbl | středa 6.10.2010 13:01 | karma článku: 20,09 | přečteno: 1516x
  • Další články autora

Martin Úbl

Trénink na závody je pro sraby!

22.1.2019 v 13:00 | Karma: 28,33

Martin Úbl

Knižní bestseller letošních Vánoc

20.11.2017 v 13:01 | Karma: 10,93