Měření místo myšlení

Policie ČR si pořídila do svého vozového parku 20 nový passatů, které mají "pomáhat a chránit" na rychlostních silnicích a silnicích první třídy. Je hezké, že se v době škrtů najdou peníze na nové vybavení policie. Ovšem, pokud chce vláda zrušit až čtvrtinu policejních stanic na jedné straně a na druhé kupuje luxusní a rychlá auta s vysokou spotřebou, něco není v pořádku.

iDnes.cz

Navíc tvrzení, že auta budou zaměřena na chytání silničních pirátů je dost těžko dokazovatelné a v České republice i nepravděpodobné. Na co by auto proti pirátům potřebovalo mít schopnost měřit i když vozidlo stojí a to i pro oba směry současně?

Z této výbavy je naopak naprosto jasné, na co budou Passaty využívány. Totiž na měření "pirátů" jedoucích v obci 55 a mimo obec i 95 kilometrů v hodině. Tomu bych ale boj s piráty rozhodně neříkal.

K tomu všemu mají být auta nasazena na silnicích I. třídy, což znamená, že i na přehledné silnici, které má 2 jízdní pruhy v obou směrech. Na takovýchto "nebezpečných" místech bude policie chytat "piráty" jedoucí 100 km/h.

Policie by potřebovala být víc vidět ve městech a na silnicích a ne vybírat pokuty na bezpečných úsecích, na kterých by ke všemu mohla auta podle návrhu Ministerstva dopravy jezdit vyšší povolenou rychlostí než je 90.

Až Vás na podobném úseku nový Passát zastaví, nezlobte se na pány policisty. Zlobte se na jejich nadřízené a na vládu, že chce šetřit na počtu policistů, ale na nových drahých "pojízdných radarech" ne.

Autor je místopředsedou Plzeňského krajského sdružení Strany svobodných občanů (Svobodní).

Autor: Lukáš Týnovský | pátek 6.4.2012 14:19 | karma článku: 20,22 | přečteno: 1248x
  • Další články autora

Lukáš Týnovský

Revoluční přímá volba

21.1.2013 v 12:40 | Karma: 14,81

Lukáš Týnovský

Prezidentská zamilovanost

7.1.2013 v 22:40 | Karma: 19,52

Lukáš Týnovský

Ministerstvo běhu

5.12.2012 v 11:24 | Karma: 9,82