Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Úvahy po volbách, průšvih je jinde

Pod dojmem informací, které vyplouvají na povrch okolo voleb, totiž jak korupce, nebo spíše obecná šlemperaj a cynismus zničily tento stát a jak se stále otevřeněji ukazuje, kdo má na té destrukci zájem, přestala jsem považovat takové mediální bizáry jako jsou například Odpor, Feagmenty nebo Český portál za amatérské projekty slabomyslných bulíků.

Po delším sledování těchto médií a současně fascinujících hrátek politických špiček a kaskády různých afér a průšvihů si jsem skoro jistá, že tyhle mediální žumpy stejně jako mnohé další byly založené a jsou tučně financované stejnými lidmi, kteří stát systematicky vyžrali a zničili, a to nejen ze sobeckých zájmů, ale také proto, aby ho mohli předat Rusku jako žádoucí strategické území s bezpáteřnými a lhostejnými poddanými.

Ačkoliv tohle podezření již mnohokrát zaznělo a není ničím objevným, nové je to, že sebezničující chování jde napříč stranami, těmi tzv. parlamentními, ale i těmi mimoparlamentními, malými, zdánlivě disidentskými. Z tohoto hlediska je nynější velkolepé vítězství "levice" lhostejné. I ten "lidový hněv" je manipulován ke stejnému cíli. A na vyprázdnění demokracie se podílí i řada občanských sdružení a neziskových organizací, různých lidskoprávních hnutí a "spontánních" protestů ruku v ruce s kriminálním podsvětím. Král Filip Makedonský říkával, že žádné město není nedobytné, najde-li se v jeho hradbách skulina právě tak široká, aby jí mohl projít osel naložený penězi. Z toho vyplývá, že volby nemohou být řešením této krize. Zájmům českých i ruských oligarchů bezpochyby slouží politická opozice i extrémistická scéna, která odvádí pozornost od podstatných věcí a podezření a navíc dodává hloupějším voličům obrazy obětních beránků, proto násilníci z jejích řad prakticky nejsou nikdy dopadeni a stíháni, nebo jsou stíháni za směšná a absurdní obvinění, například za tetování a trička.

Obecně pěstovaná a napříč různými skupinami občanů šířená nenávist k Evropské unii a vůbec Západu je samozřejmě výrazným zájmem ruského medvěda. Diskuse pod články jsou plné této ideologické masáže, na její neustálé generování jsou organizovány diskusní skupiny a mnohdy jsou diskutující za své projevy placeni. Prezidentem podpořený Euportál již bez jakýchkoliv skrupulí hojně přetiskuje ruské propagandistické články, zatímco Freeglobe sází na vnesení vulgárního antisemitismu do české společnosti, která bývala tradičně k tomuto hnoji značně imunní, ale uřvaná lůza je již dost slyšet a maloměšťák se vždy rád připojí. Antisemitismus se nenápadně vloudil i do rétoriky stárnoucího zlatého slavíka.

S hloupostí čtenářů je předem počítáno jako s politickým prostředkem, články (psané jen zdánlivě dementním stylem) jsou koncipovány tak, aby oslovily hloupé, nevzdělné, neúspěšné a zatrpklé čtenáře a aby je vhodně nasměrovaly. Protikomunistická rétorika jen zastírá fakt, že většina předlistopadových komunistů se dávno etablovala v tzv. pravicových uskupeních, z nichž tyto výkřiky nejhlasitěji zaznívají. Protizápadní a proruské aktivity jsou ve skutečnosti aktivity přebarvených bolševiků, byť si nyní říkají pravice nebo konzervativci.

Rozložit stát a předat jej cizí mocnosti by nemělo být tak obtížné. Inteligentní grázlové prostě lžou a kradou, většinu lidí lze zastrašit a znechutit, aktivisty si zaplatit a šikovně nasměrovat, voliče slabšího ducha je možné zaměstnat různými pseudoaktivitami, bojováním proti cikánům, zednářům, židům, Bilderbergu, USA a NWO, čekáním na konec světa, zájmem o populární hvězdičky, ohlupujícími televizními seriály a jinými kratochvílemi, občas se pak sehraje hra na volby, v nichž si lid svobodně vybírá mezi různými nastrčenými paňácy, mezi nimiž na čelných místech kandidátek nechybějí trestně stíhaní násilníci a podvodníci nebo lidé zjevně duševně choří, zatímco se celá tahle země pomalu vrací pod moc východního souseda a jeho mafiánského establišmentu.

Loňský rok byl jedním velkým divadlem gogolovské tragikomedie s neuvěřitelnými figurami na vrcholu státní moci a ve státní správě, letos se zdá, že se toto pohrdání občany vymklo mocipánům poněkud z rukou. Je otázkou, zda občasné obvinění některého mafiosa a stažení nejtrapnějších figurek z očí veřejnosti je jen úhybným manévrem a pokusem o chytřejší manipulaci, nebo náznakem naděje, že si lidé přece jen nenechají úplně všechno líbit..

———–

Autor: Věra Tydlitátová | úterý 16.10.2012 10:33 | karma článku: 36,19 | přečteno: 5535x
  • Další články autora

Věra Tydlitátová

Válečná zranění

Na dohled od našich klidných domovů vybuchují rakety, umírají nevinní. Jsme svědky nepředstavitelných zvěrstev. Znala jsem pár lidí, kteří prošli válkou.

8.11.2022 v 10:21 | Karma: 8,60 | Přečteno: 121x | Diskuse| Miniblogy

Věra Tydlitátová

Alexandr Meň, světlo v temnotách smutné Rusi

Před třiceti dvěma lety 9. září 1990 byl zabit Otec Alexandr Vladimirovič Meň. Zatímco u nás je znám především v určitých kruzích duchovních a věřících, v Rusku je některými lidmi považován za svatého.

9.9.2022 v 9:50 | Karma: 11,96 | Přečteno: 286x | Diskuse| Ostatní

Věra Tydlitátová

Zklamaly elity národa?

Narazila jsem na zajímavou otázku, zda selhává elita národa, když se nechce postavit zlu ve společnosti. Že nechce jít do politiky...

16.8.2022 v 11:16 | Karma: 19,27 | Přečteno: 599x | Diskuse| Ostatní

Věra Tydlitátová

Putlere, blíží se březnové ídy

Když člověk trochu zná dějiny a myslím, že na vojenských akademiích se důležité bitvy také studují, vidí zajímavé příklady, ze kterých se asi Putler a jeho generálové zjevně nepoučili:

12.3.2022 v 17:03 | Karma: 29,86 | Přečteno: 930x | Diskuse| Ostatní

Věra Tydlitátová

Po volbách

Uvědomuji si, že vítězství demokratů ve volbách je dost vratké, ti voliči Ano, SPD a ani ti s tzv. propadlými hlasy nikam nezmizeli, naopak se mohou nebezpečně radikalizovat a sjednotit.

13.10.2021 v 11:33 | Karma: 19,54 | Přečteno: 996x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Dvacetiletý řidič usnul a vyjel ze silnice na chodník, srazil čtyři chodce

5. května 2024  19:10,  aktualizováno  19:48

V Kostelní Lhotě na Nymbursku vjel v neděli odpoledne řidič osobního auta na chodník, kde srazil...

Čínský prezident přiletěl na návštěvu Francie. „Vítali“ ho naštvaní Tibeťané

5. května 2024  16:57,  aktualizováno  19:44

Do Paříže přiletěl čínský prezident Si Ťin-pching, který v pondělí zahájí dvoudenní státní návštěvu...

Stát pomocí AI zkouší šetřit práci úředníků. Propouštění nechystá

5. května 2024  19:30

Umělá inteligence (AI) postupně získává své místo napříč resorty, kde zejména slouží k automatizaci...

Ukrajina je na ruskou letní ofenzívu připravená, zaútočí příští rok, míní USA

5. května 2024  19:05

Sledujeme online Ukrajinská armáda je připravena zahájit v příštím roce další ofenzívu proti ruským okupačním silám....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 427
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3415x
Jsem