Pasáci, násilníci a zloději si hrají na spasitele, hlupáci jim věří

Jen naiva by si mohl myslet, že Vandasovi a jeho nacistickým obdivovatelům jde o blaho bílých obyvatel Janova. Veřejnost totiž již mohla zjistit, kdo se tady snaží lidem namluvit, že je spasitelem českého národa.

Litvínov 17.11.2008Persi

Zloději a propagátoři ideologie Třetí říše... (http://hromusko.blog.idnes.cz/c/57847/Naciste-v-Litvinove.html) Je projevem neobyčejné natvrdlosti, když tuto sběř chce kdokoliv v našich městech vítat a očekává od ní cokoliv pozitivního. My z Plzně víme jaště o dalším projevu těchto darebáků, z jejich pochodující tlupy zaznělo před synagogou volání "Židi do plynu!" Kdyby neudělali nic jiného, už to stačí, aby byli hnáni svinským krokem odevšad z lidské společnosti.

 

Dnes na výročí nacistického pokusu o zlikvidování české inteligence se tlupy neonacistů pokusí napadnout romské obyvatele Janova. Někteří hlupáci je budou vítat v domnění, že tento pogrom vyřeší problémy soužití. Stačí se podívat i na některé články nebo příspěvky v diskusích. Jde o stejnou naivitu, která očekává řešení problémů od komunistů či fašistů. Lidé se rádi vzdávají vlastní odpovědnosti i svobody a očekávají někoho, kdo nastolí vládu pevné ruky a vše rozhodne a zařídí. Na lítost pak už bývá pozdě.  Že Vandasovi zdaleka vůbec nejde o blaho janovských občanů, dokazuje vlastní propaganda Dělnické strany.

 

Na stránkách Dělnických listů píše Martin Zbela: "Naší podstatou není život v úpadkovém liberalismu a podřízení se stranám systému, jejichž funkcionáři a členové dělají politiku pouze pro své osobní výhody, bez ohledu na to, jaké ideologii slouží. Nemůžeme nad tím mávnout rukou a jít si do nejbližšího marketu pro čokoládu v akci, růžový balónek, a večer si pustit televizi, abychom se dozvěděli, že Gitu v Ordinaci zabili zlí neonacisté. My prostě takto žít neumíme a nikdo to po nás nemůže ani chtít. Z tohoto důvodu nemohu ani já, ani další lidé v Dělnické straně slavit 17. listopad 1989. Proto v den 19. výročí falešné revoluce jedeme do Litvínova, abychom ozbrojeným policistům s vodními děly dali na vědomí, že chceme v této zemi revoluci skutečnou."

 

Všimněte si, ani slovo o problémech v Janově, o ty vůbec nejde, jde o boj proti svobodné české společnosti ve jménu nacistické ideologie. Martin Zbela stejně jako Vandas jsou bývalí činovníci Sládkovy SPR-RSČ. Martin Zbela byl šéfredaktorem extrémistického týdeníku Republika a předsedou fašistické Republikánské mládeže. Je to vulgární rasista a kariérista, kterému nejde o zájmy obyčejných lidí, a stejně jako Tomáš Vandas jen potřebuje získávat body pro vlastní politickou kariéru. Dnes se pokoušejí populistickými hesly a prázdnými gesty získat pozice úplně stejně jako bolševici, s nimiž je ostatně pojí nejedno osobní či ideologické pouto. Hlupák, kdo jim naletí.

Foto: Jeden z dnešních studentů vyjádřil v noci na dnešek svůj odpor k současnému neonacismu tím, že na chodníky Litvínova napsal datum, kdy nacisté uzavřeli české vysoké školy a zahájili soustavnou likvidaci české inteligence.

Autor: Věra Tydlitátová | pondělí 17.11.2008 13:00 | karma článku: 26,81 | přečteno: 2104x
  • Další články autora

Věra Tydlitátová

Válečná zranění

8.11.2022 v 10:21 | Karma: 8,60

Věra Tydlitátová

Zklamaly elity národa?

16.8.2022 v 11:16 | Karma: 19,27

Věra Tydlitátová

Po volbách

13.10.2021 v 11:33 | Karma: 19,54