Otázka pro Benedikta XVI. - a pro koho dalšího ještě?

Popírač holocaustu biskup Richard Williamson se vrací do církve katolické... Student Martin Jelínek pátrá po osudech a identitě Židů z fotografií období šoa...  V diskusích řvou ubožáci fascinovaní zlem a nikdo je nezastaví... Dnes je Den památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti.

OswiecimV.Tydlitátová

Takový je nyní smutný čas, doba tmy jen s malou troškou naděje. Student Martin Jelínek si zasluhuje úctu. Biskup Williamson a řvouni z diskusí si úctu nezasluhují. Není třeba mnoho psát a mnoho mluvit. Stačí psát a mluvit jednoznačně.

 

Benedikt XVI. spolu s dalšími exkomunikovanými biskupy rehabilitoval také Richarda Williamsona. Před pár dny řekl tento představitel Bratrstva sv. Pia X. (skupiny katolických ultratradicionalistů vysvěcených roku 1988 kontroverzním mons. Marcelem Lefébvrem) švédské televizní stanici Ab-Svt: "Nevěřím, že existovaly plynové komory." A také řekl, že v nacistických koncentračních táborech zemřelo pouze tři sta tisíc Židů. Pořad byl odvysílaný minulý týden. Biskupovi druhové lefébvristé se ovšem od těchto výroků formálně distancovali, neboť pan biskup se údajně měl vyjadřovat pouze k víře. Bratrstvo sv. Pia X. se ovšem nehněvá na svého člena, ale na pracovníky televizní stanice, kteří kladli nevhodné otázky...

 

Dnes je Den památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti. Dnes také můžeme názorně vidět, kdo slouží čirému zlu a kdo si zlo hnusí. Není mi samozřejmě nic po tom, zda a nakolik papež znovu otevře náruč exkomunikovaným schizmatikům, ale neměl by mlčet ke zjevným urážkám nevinných obětí satanského systému, zvláště jde-li o tak okázalou provokaci, jakou právě předvedl biskup Williamson. Pan biskup pokání nečiní, domnívá se, že nemá proč. Nyní již opět patří do katolického ovčince a jeho ostuda padá i na další katolíky. Na rozdíl od roztržky a následného smíření lefébvristů s Vatikánem ve formálních projevech víry, do nichž nekatolíkům skutečně nic není,  je biskupova roztržka s duchem Krista a křesťanství obludným selháním a smrtelným hříchem, který uráží Boha i lidi. Benedikt XVI. má plné právo, ba povinnost urovnávat spory uvnitř církve a je nesmyslné jej za to kritizovat. Ale v okmažiku, kdy přijal zpět biskupa Williamsona, poskytl asyl i jeho zvrhlým a veřejně hlásaným lžím. Pan Ratzinger mě zklamal, když k Williamsonově rozhovoru mlčel. Veřejnost neznalá situace a nedávných dějin církve spojuje rehabilitaci lefébvristů s přijetím popírače. Církev opět ztratila část svého již beztak otřeseného kreditu.

 

Dnes je Den památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti. Mrkněte do diskusí pod uvedenými články. Poznáte hlubiny lidské ubohosti, zakomplexovanosti, krutosti, hlouposti, nízkosti, zloby a nicotnosti. Prohlédněte si fotografie dětí, po jejichž identitě nyní pátrá student Jelínek. Položte si otázku, co se asi stalo s tou malou holčičkou s mašlí ve vlasech. A ptejte se, proč editor diskusí trpí toto obludné svinstvo. Ptejte se spolu se mnou, kdy papež promluví. Ptejte se spolu se mnou, co se stalo s námi lidmi. 

Foto: Věra Tydlitátová

Autor: Věra Tydlitátová | úterý 27.1.2009 7:00 | karma článku: 25,19 | přečteno: 2196x
  • Další články autora

Věra Tydlitátová

Válečná zranění

8.11.2022 v 10:21 | Karma: 8,60

Věra Tydlitátová

Zklamaly elity národa?

16.8.2022 v 11:16 | Karma: 19,27

Věra Tydlitátová

Po volbách

13.10.2021 v 11:33 | Karma: 19,54