Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O Edelmannové a jejích kačerech

Významný etolog, odborník na chování zvířat Konrád Lorenz popsal složité vztahy v rodinách hus a kachen. Kačer je tvor v podstatě mírumilovný, neřkuli zbabělý, pro upevnění vztahů v rodině je však důležitý jeden rituál: kačena svého partnera „ponouká“ určitými signály k tomu, aby si zahrál na hrdinu a vystartoval proti skutečnému nebo domnělému nepříteli. Za to pak ten trouba sklidí pochvalu a v hejnu vládne harmonie. Tyto poznatky lze aplikovat též na některé lidské jedince s ptačími mozky.

Nemám nic proti kačenkám či husám, jsou to krásná zvířata a jejich rodinné vztahy jsou svým způsobem obdivuhodné. Jsou například značně monogamní, a i přestože romantické představy o naprosté věrnosti těchto ptačích párů už také vzaly zasvé, husy a kachny stále slouží jako model velmi soudržné a funkční rodiny. Divoké husy patří k nejlepším letcům planety a mají skvělý orientační smysl. Takže se musím nejprve omluvit těmto ušlechtilým tvorům, neboť k nim chci přirovnat tvory neušlechtilé, méněcenné.

Sotva jsem se rozhodla zkritizovat české fašisty a jinou sebranku v článku Kdo špiní český národ? http://tydlitatova.blog.idnes.cz/c/35894/Kdo-spini-cesky-narod.html, předvedla fašistická barbína paní Edelmannová chování správné vodní ptákyně: začala ponoukat svého kačera, jistého Martina Vernera, aby konečně udělal něco pro soudržnost hejna. Kejhání a kvákání se rozlehlo po nacionalistickém rybníčku vzápětí. Protože se kachnám nedostává argumentů, zkouší mě Verner urazit poznámkami o mém věku a kritikou mé fotografie na blogu (za největší urážku pokládá asi zjištění, že prý není poznat, jaké jsem rasy). Chce být i vtipný a zveřejňuje obrázek kapesního nože kačeny Edelmannové, aby ukázal, jak jsou čeští fašisté neškodní. Směrem k vůdkyni pak oddaný kačer vysílá jednoznačně erotické signály, chválí ji za: „mládí, příjemný vzhled, sympatie a oddanost desetitisíců voličů, vzdělání i finanční prostředky“… Kačer vyjadřuje domněnku, že tyto věci jeho kysličníkovému idolu závidím. Inu, slečny rozhoďnožky z E55 mají úplně stejné kvality, možná dokonce v míře ještě hojnější než dámička Edelmannová, nevím, co bych na tom měla závidět. Ostatně fotky nahatých štětek a pornohereček tvoří klasickou výzdobu stránek NS. Chudák Edelmannová, má-li k ochraně své cti takovéto housery, měla by se raději schovat, možná je to v tomto směru docela slušná ženská, ale po přečtení erotické apologie Martina Vernera je už velmi těžké tomu uvěřit.

Národní strana má ve svých řadách opravdu pěkné ptáčky, bude-li však nadále pokračovat v tomto duchu polemiky, odrovná se velmi rychle sama. Není jen rasistická, fašistická a posedlá pornem, je i neskonale hloupá. Možná to po nějakou dobu bude vynášet vrchní kačeně „sympatie a oddanost desetitisíců voličů, vzdělání i finanční prostředky“, ale nakonec to vše skončí ve stejném kanále jako jiné bulvární kampaně a přihlouplé snahy o rychlé prachy (počítání peněz je ostatně původní profesí vrchní ptákyně). O dalších aktivitách tohoto kejhajícího spolku, který podle všech zpráv sestává asi jen z tří kačírků, i o kvalitách fašounka Martina Vernera se více dočtete zde: http://antisemitismus.wz.cz/LPA_clanky/ZT_Narodni_Strana_terezin.htm

Je velká škoda, že v českém prostředí zatím nevznikla opravdu seriózní pravicová strana a že tradice pravicové politiky je soustavně deklasována tímto hejnem frustrovaných šašků a kašparů, kteří to vše možná myslí jen jako originální kanadský žertík. Pravicová strana na úrovni, taková, která by doopravdy dokázala vyvažovat excesy levice a vzdorovat aroganci komunistů, by zde byla potřebná, Edelmannová a její rybníček jsou ve skutečnosti jen komickou variantou starých bolševických praktik a společně s komunisty a neonacisty tvoří špinavý okraj společenského spektra.

Autor: Věra Tydlitátová | pátek 23.5.2008 6:50 | karma článku: 22,19 | přečteno: 2432x
  • Další články autora

Věra Tydlitátová

Na Čapkovi je všechno špatně?... Hm...

Jistý britský bohemista, Robert Burton Pynsent, si tak trochu zaprovokoval. Ostatně je prý ve shodě s některými mladými českými akademiky, že dílo Karla Čapka nestojí za nic.

2.9.2018 v 10:06 | Karma: 42,32 | Přečteno: 3511x | Diskuse| Kultura

Věra Tydlitátová

Tohle není pouze Den žen

8. březen býval u nás hromadně slaven jako Mezinárodní den žen. Byl to svátek původně zavedený v Americe, ale komunistům se podařilo tento svátek během jejich vlády důkladně zprofanovat.

9.3.2018 v 10:17 | Karma: 19,06 | Přečteno: 593x | Diskuse| Ostatní

Věra Tydlitátová

O původu medvídků

Plyšový medvídek je již více než sto let jednou z nejmilejších hraček, dárkem, uměleckým či sběratelským artefaktem.

10.2.2018 v 17:18 | Karma: 23,22 | Přečteno: 1259x | Diskuse| Ostatní

Věra Tydlitátová

Lockerbie žaluje

Krátce před vánočními svátky, 21. prosince roku 1988, zazněla z Hlasu Ameriky, který jsme tehdy poslouchali, děsivá zpráva. Letadlo s 259 lidmi na palubě se po dokončeném teroristickém útoku zřítilo na skotské město Lockerbie.

21.12.2017 v 9:47 | Karma: 22,95 | Přečteno: 772x | Diskuse| Cestování

Věra Tydlitátová

O privilegovaném soucitu

Nepochybuji o tom, že je inženýr Miloš Zeman těžce nemocný. Na tom nic nezmění pohádky o tom, jak šla cukrovka na vandr, a o panické prostatě junáckého Adonise, ani hysterická reakce na neověřenou zprávu pana Svatopluka Bartíka.

9.11.2017 v 9:36 | Karma: 31,28 | Přečteno: 1716x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  12:06

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

Summity EU jsou válečné kabinety, nemáme mírovou iniciativu, stěžuje si Fico

2. května 2024  10:59,  aktualizováno 

Evropská unie není s to přijít s mírovou iniciativou pro Ukrajinu, všechny schůzky státníků...

Bezpečnostní úřad má nového šéfa. Čuřín chce víc digitalizace a méně prověrek

2. května 2024  11:51

V Národním bezpečnostním úřadu (NBÚ) je podle nového šéfa Jana Čuřína prostor pro digitalizaci a...

Žena zápasila s policisty o nůž, jednoho pořezala a sama se bodla do břicha

2. května 2024  11:44

Policisté pomáhali v Sušici na Klatovsku ženě, která byla rozrušená a chtěla si ublížit. Před...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 427
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3415x
Jsem