O Edelmannové a jejích kačerech

Významný etolog, odborník na chování zvířat Konrád Lorenz popsal složité vztahy v rodinách hus a kachen. Kačer je tvor v podstatě mírumilovný, neřkuli zbabělý, pro upevnění vztahů v rodině je však důležitý jeden rituál: kačena svého partnera „ponouká“ určitými signály k tomu, aby si zahrál na hrdinu a vystartoval proti skutečnému nebo domnělému nepříteli. Za to pak ten trouba sklidí pochvalu a v hejnu vládne harmonie. Tyto poznatky lze aplikovat též na některé lidské jedince s ptačími mozky.

Nemám nic proti kačenkám či husám, jsou to krásná zvířata a jejich rodinné vztahy jsou svým způsobem obdivuhodné. Jsou například značně monogamní, a i přestože romantické představy o naprosté věrnosti těchto ptačích párů už také vzaly zasvé, husy a kachny stále slouží jako model velmi soudržné a funkční rodiny. Divoké husy patří k nejlepším letcům planety a mají skvělý orientační smysl. Takže se musím nejprve omluvit těmto ušlechtilým tvorům, neboť k nim chci přirovnat tvory neušlechtilé, méněcenné.

Sotva jsem se rozhodla zkritizovat české fašisty a jinou sebranku v článku Kdo špiní český národ? http://tydlitatova.blog.idnes.cz/c/35894/Kdo-spini-cesky-narod.html, předvedla fašistická barbína paní Edelmannová chování správné vodní ptákyně: začala ponoukat svého kačera, jistého Martina Vernera, aby konečně udělal něco pro soudržnost hejna. Kejhání a kvákání se rozlehlo po nacionalistickém rybníčku vzápětí. Protože se kachnám nedostává argumentů, zkouší mě Verner urazit poznámkami o mém věku a kritikou mé fotografie na blogu (za největší urážku pokládá asi zjištění, že prý není poznat, jaké jsem rasy). Chce být i vtipný a zveřejňuje obrázek kapesního nože kačeny Edelmannové, aby ukázal, jak jsou čeští fašisté neškodní. Směrem k vůdkyni pak oddaný kačer vysílá jednoznačně erotické signály, chválí ji za: „mládí, příjemný vzhled, sympatie a oddanost desetitisíců voličů, vzdělání i finanční prostředky“… Kačer vyjadřuje domněnku, že tyto věci jeho kysličníkovému idolu závidím. Inu, slečny rozhoďnožky z E55 mají úplně stejné kvality, možná dokonce v míře ještě hojnější než dámička Edelmannová, nevím, co bych na tom měla závidět. Ostatně fotky nahatých štětek a pornohereček tvoří klasickou výzdobu stránek NS. Chudák Edelmannová, má-li k ochraně své cti takovéto housery, měla by se raději schovat, možná je to v tomto směru docela slušná ženská, ale po přečtení erotické apologie Martina Vernera je už velmi těžké tomu uvěřit.

Národní strana má ve svých řadách opravdu pěkné ptáčky, bude-li však nadále pokračovat v tomto duchu polemiky, odrovná se velmi rychle sama. Není jen rasistická, fašistická a posedlá pornem, je i neskonale hloupá. Možná to po nějakou dobu bude vynášet vrchní kačeně „sympatie a oddanost desetitisíců voličů, vzdělání i finanční prostředky“, ale nakonec to vše skončí ve stejném kanále jako jiné bulvární kampaně a přihlouplé snahy o rychlé prachy (počítání peněz je ostatně původní profesí vrchní ptákyně). O dalších aktivitách tohoto kejhajícího spolku, který podle všech zpráv sestává asi jen z tří kačírků, i o kvalitách fašounka Martina Vernera se více dočtete zde: http://antisemitismus.wz.cz/LPA_clanky/ZT_Narodni_Strana_terezin.htm

Je velká škoda, že v českém prostředí zatím nevznikla opravdu seriózní pravicová strana a že tradice pravicové politiky je soustavně deklasována tímto hejnem frustrovaných šašků a kašparů, kteří to vše možná myslí jen jako originální kanadský žertík. Pravicová strana na úrovni, taková, která by doopravdy dokázala vyvažovat excesy levice a vzdorovat aroganci komunistů, by zde byla potřebná, Edelmannová a její rybníček jsou ve skutečnosti jen komickou variantou starých bolševických praktik a společně s komunisty a neonacisty tvoří špinavý okraj společenského spektra.

Autor: Věra Tydlitátová | pátek 23.5.2008 6:50 | karma článku: 22,19 | přečteno: 2433x
  • Další články autora

Věra Tydlitátová

Válečná zranění

8.11.2022 v 10:21 | Karma: 8,60

Věra Tydlitátová

Zklamaly elity národa?

16.8.2022 v 11:16 | Karma: 19,49

Věra Tydlitátová

Po volbách

13.10.2021 v 11:33 | Karma: 19,54