Konec českých dějin

Český národ zdevastovaný desítiletími totality, zvyklý kverulovat a sypat písek do soukolí, krást a lhát, konečně objevil kouzlo rasismu a primitivnosti.

Jeho představitelé mu řekli, že je nejen možné, ale i módní prdět, krkat a zvracet na veřejnosti, házet kundou sem kundou tam a nenávidět každého, kdo nežere knedlo-vepřo-zelo.

Nyní se vyjevuje dosud skrytý fakt, že český národ už vyčerpal svůj etický potenciál a stojí na konci svých dějin. Vždyť ti fanatičtí šovinisté už ani neumějí česky. V těch jejich blábolech jsou desítky pravopisných chyb a jejich vyjadřování je ubohoučké. Neznají českou kulturu, nebo ji dokonce nenávidí. Nenávidí Masaryka, Karla Čapka, Jiřího Suchého. Neposlouchají Dvořáka a Janáčka, neznají obrazy Jana Zrzavého. Jejich "vlastenectví" není založené na ničem pozitivním, stojí a padá s nenávistí vůči trpícím bližním.

Étos národního obrození (v němž ostatně taky nechyběl náboj xenofobie, antisemitismu a maloměšťáctví, což dobře viděl např. Havlíček) vystřídala nekultura průjmu z přežrání. Okázale se hlásí k nábožensví, ale víra je jim jen dalším výronem nenávisti k lidským bytostem, jimž se cítí z neznámých důvodů nadřazeni.

Demokracii otevřeně nenávidí a volají po nové formě fašismu, přitom si hlasitě nárokují svobody garantované západem a demokracií. Nárokují je pro sebe, upírají je druhým a vyhrožují šibenicemi a ostnatými dráty, které prý vztyčí, až se (demokraticky, nebo vojenským převratem) dostanou k moci. Sdružují se do ozbojených tlup a vyhrožují civilistům, kterými pohrdají. Lžou. Podvádějí. Kradou. Vzdychají po nacismu, komunismu, milují Putina, zvou cizí armády a doufají, že jim nová okupace přinese prebendy.

Samozřejmě vím, že i zde jsou lidé, kteří zůstali lidmi. Ale myslím, že jsou lidmi každý sám za sebe, nikoliv za abstraktní "národ", který již dokonale zdiskreditovali nenávistní, nevzdělaní, zbabělí a hloupí řvouni.

-----

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Věra Tydlitátová | pondělí 10.8.2015 10:06 | karma článku: 37,77 | přečteno: 6922x
  • Další články autora

Věra Tydlitátová

Válečná zranění

8.11.2022 v 10:21 | Karma: 8,60

Věra Tydlitátová

Zklamaly elity národa?

16.8.2022 v 11:16 | Karma: 19,27

Věra Tydlitátová

Po volbách

13.10.2021 v 11:33 | Karma: 19,54