Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já si naopak myslím, že početní stav chvilkařů už je saturovaný a aby došlo k nějakému viditelnému posunu v rozložení sil - ať už na náměstích či u volebních uren - tak by opozice/chvilkaři museli vyřešit dva rébusy.

Za socíku naše naděje spočívaly na dvou pilířích: na soukromém vlastnictví, od něhož jsme očekávali pozvednutí ze socialistického bordelu, a na historické příslušnosti k Západu, který by nás vyvázala ze statusu ruské gubernie.

Bohužel v obou případech došlo k určité korupci těchto pilířů, která by si podle mne zasluhovala širší diskusi.

Při privatizaci se v mnoha případech k lizu dostali zejména osvědčené kádry, kteří měli solidní konexe (typ Babiš) a nebo příslušníci šedé ekonomiky (typ Mrázek), kteří v tom uměli chodit. Takže ti, kdo očekávali že se na špičce příjmové pyramidy ocitnou špičkoví manažeři (typ Kolben) a dobří hospodáři (typ Baťa) byli zklamáni.

Stejně tak dnešní Západ není ten Západ, ke kterému jsme v 80. letech vzhlíželi. Nezvládnutá imigrační vlna či stávající události v USA ukazují, že pokrokové multikulturní paradigma má stejné praktické trhliny jako to pokrokové beztřídní. A opravdu nevidím nějakou historickou nutnost v jeho zavádění.

Pokud opozice tyto dva problémy lidem nějak srozumitelně nevysvětlí, tak se ze své menšinové pozice jen tak nevyvlékne a zbyde jí pouze piškvorek útěchy v podobě permanentních chvilek.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za komentář. Jestli se hraje nějaká „vysoká hra“ o podobu euroatlantického světa (možná je to jen takové velké pexeso, ve kterém se stále hledá , co se bude hodit k tomu, co se bez rozmyslu „otočilo“) týká se to jistě i nás, ale u nás se také hraje ( stejně jako všude jinde si sami něco hrají) lízaný mariáš, ve kterém nejde rovnou o podobu světa, ale o takové malichernosti, jako aby se občan nemusel stydět za prezidenta či premiéra, abychom působili jako civilizovaná a čitelná země, aby stát nějak přijatelně fungoval. Nemohu se zbavit pocitu, že je něco úplně špatně, tím teď nemyslím se světem, ale s tím, na co se každý den mohu podívat, každý den slyšet. Jestli tahle civilizace nemá skončit v horoucích peklech, neměli by jí dle mého soudu jí kočírovat hrobníci, což se může změnit jen tehdy, když nějaká velká skupina lidí pochopí, že zrovna tito těmi hrobníky jsou.

0 0
možnosti
PC

Rozumím Vašemu článku, pane Turnere.

Jde o to vidět a vnímat politickou a celospolečenskou situaci u nás (i ve světě samozřejmě) komplexně a já si myslím, že i Vy to tak vnímáte.

Vůbec nejsem spokojen se stavem dnešních věcí a směrem, kterým se ubíráme. Bohužel to však není jen v režii koalice, ale i v "činnosti" opozičních stran, nemajících absolutně žádný konkrétní program.

Výsledkem je neskutečný chaos a už docela zřetelný návrat k totalitě (všeobecná netolerance k názorům druhého, mediální propagace tzv. "jediné pravdy" a dehonestace případného oponenta, jednostranně propagovaná zahraniční politika, úpadek etických hodnot, naprostá devastace školství již pár desetiletí (včetně jeho opětného zpolitizování), v posledních měsících naprosté zneužití situace kolem jakéhosi viru, a přestože bych mohl dále pokračovat, uvedu už jen výsledek - totálně rozdělená společnost a celková blbá nálada ze zklamání, protože jsme před 30 lety dávali šanci něčemu úplně jinému.

Milionům chvilek se vcelku brzy podařilo se naprosto zprofanovat - od samého počátku nenabízejí totiž ŽÁDNÝ konkrétní program, jak vybřednout z výše popsané situace. Jsou postaveny jen na jednostranné vyřvávací negativitě, a podílejí se tak na dalším prohlubování nenávisti, závisti a rozleptávání společnosti.

Takže ano, ať si každý udělá chvilku, zamyslí se nad skutečným stavem věcí, vymaní se z tupého stáda, a má-li organizační a vůdčí schopnosti, nechť nabídne smysluplný program, který bude důvěrohodný, a tudíž akceptovatelný. Jedině takovým lidem budu držet palce a třeba je i podpořím.

Vám karma za článekR^

2 0
možnosti
PB

P77e28t54r 12B75u69r56i81a32n

13. 6. 2020 20:42

Demonstrace proti politikovi fakt nejsou povinny předkládat svůj vlastní program, kde jste to vzal? Jejich programem je už to, že něco kritizují a náprava jetím cílem. Naopak, kdyby MCH předkládali svůj vlastní program, bylo by řevu ještě víc, že je to jasná účelovka jak obejít volby. Příznivcům Babiše je šumák co řeknou. Vždycky řeknou co se jim zrovna hodí a až zpětně tomu věří.

P.S. to že opozice nemá žádný konkrétní program je TOP lež posledních dvou let.

2 1
možnosti
Foto

Média nemohou sama o sobě svrhnout demokraticky zvolenou vládu, která se jim nelíbí. Proto byly založeny Chvilky, aby tvořily potřebnou páku, která vyvine reálný fyzický nátlak a pomůže médiím změnit demokraticky utvořené politické uspořádání. Pakliže se i přesto puč nepovede, alespoň to vytvoří ideologický nátlak, jež propaganda potřebuje k poplivání favorita voleb. Cílem je vláda Miroslava Kalouska.

2 0
možnosti
MK

M14i61l23a24n 41K20e12s87l

13. 6. 2020 15:20

Problémem je,že jim každou chvilku nelíbí někdo jiný.Chvíli Benešová (ministryně),chvíli Zeman státní zástupce,chvíli Zeman prezident,chvíli Babiš atd.Všechny již chtěli odvolat,ale všichni tam stále jsou.Vždy trochu zatlačí,nejde to,tak couvnou.Holt chvilkaři.Jo,jo- místo sejdeme se na Vlachovce,sejdeme se na štatlu.Začíná to nudit.Není lepší jít na škopek nebo na lauf?

5 2
možnosti

Tak já doufám, že až se stanu chvilkařkou už tady nebudu :-)))

2 0
možnosti
Foto

R^ :-)Já jsem to nemyslel tak, že bys měla být fanynkou toho „fráterníka“ ve žlutých kalhotách, jenom takovou Mařenkou Šípkovou, které nebude nikdo věšet bulíky na nos...

3 0
možnosti
Foto

Pane Turnere, docela dobrý článek (s ohledem na to, o jaké "choulostivě provařené" téma jde). Já tedy nějaké demonstrování (v tom chvilkařském pojetí) považuji za neškodnou, slaboduchou zábavu - ale kdo jsem já, aby na mém názoru jakkoliv záleželo. Všichni ti demonstrující přece musí vidět, že na ně Babiš zvysoka kašle. Na začátku snad bylo ve hře, že to bude mít nějaký dopad na Babišovy preference, ale tahle možnost už je dnes jaksi mimo hru, takže dopad je nulový. Ostatně já už to tady psal, je jistě příjemnější jít si pravidelně poslechnout estrádu na náměstí, než vysedávat na nudných stranických schůzích a mařit tak drahocenný čas tímto nezáživným způsobem. Všichni argumentují, že by ty opoziční politické strany měly něco jiného, pořádného nabídnout, aby bylo z čeho vybírat (jakože v regálu supermarketu). Ale hodně mi to celé připomíná situaci, kdy 22 mladých lidí přijde k vesnickému hřišti a rozčiluje se, že avizované fotbalové mančafty nedorazily k zápasu a oni tak nedostanou svoji porci zábavy. Ale člověk na ně může řvát jak chce, hey bando vždyť se podívejte kolik vás je, co to asi znamená, tyhle okolnosti, nechcete pro ten fotbal něco udělat? - - - - No a odpověď stále dokola zní, chceme, ale kde jsou ty mančafty. A já na to, támhle v rohu je mičuda, koukněte - pořád nic? - - - Nene, fotbal je pro nás koukat a lemtat pívo. - - - - No tak to pak nic, no.

4 0
možnosti
PB

P53e41t74r 68B33u46r36i92a96n

13. 6. 2020 14:46

Problém chvilkařů pro příznivce vlády je v tom, že ne hrstka, ne chumel, ale zaplněné náměstí jiných lidí jim říká, že sami něco přehlédli, že se zastávají nějakého podvodného jednání, že jim někdo v něčem lže a oni se na to nachytali. Protože kdyby to tak nebylo, řekli by: klidně ať si demonstrují, mají na svůj názor právo, jako já mám na svůj. Jenže to oni zpravidla neříkají. Zpravidla se pod každým článkem o chvilkařích strhne mela a řev.

1 3
možnosti
PB

P67e70t38r 54B49u44r50i95a40n

13. 6. 2020 14:05

Souhlas, karma. Nazývat všechny nespokojené občany plošně "chvilkaři" je jen další díl černobílého formování světa a bagatelizování složitějších problémů. Proč je Babiš celá desetiletí soustavně vyšetřován? Protože je to účelovka. A proč ho valná část obyvatel kritizuje? Protože jsou to zmanipulovaní chvilkaři. A tím je to odbyté a věci už zase dávají smysl. Tedy pro ty, co si to takhle nalajnují.

4 2
možnosti
Foto

Ano, asi tak. Lidi chtějí mít věci jednoduchý. A Babiš jim to dává - on věci zařídí a bude to. A komu se to nelíbí, tak to je účelovka

3 0
možnosti
MB

Však jimi jsme od narození, na světě jsme jen chvilku.

4 0
možnosti
AM

To je teda extra blábol. Náměstí je řešení ?

4 1
možnosti
ZD

Dovolil bych si malou opravu - kdyby náměstí opravdu chtělo, tak to může být řešení. Oni jsou ale zjevně placeni za jiným účelem.

1 1
možnosti
PK

Mělo by to tedy platit na obě strany. Pokud někdo není spokojený s vládou, má právo to vyjádřit. Stejně tak má právo někdo jiný říci, že mu nesedí “chvilky”. A má právo volit ODS, TOP, ANO nebo nejít volit.

1 0
možnosti