Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Tak zrovna od Vás, pane Turnere, bych takovou bagatelizaci nečekal. Napíšu to ještě tvrději - to, co jste napsal, vnímám jako do nebe volající moralizování a pokrytectví.

Jak proboha můžete srovnávat jakéhosi zubaře nebo zpěváka s těmi, kteří se AKTIVNĚ podíleli na zločineckém totalitním režimu, podporovali jej a otevřeně tak napomáhali ničení životů desetitisíců lidí a jejich rodin, a to někteří dokonce i se zbraní v ruce, ochotni ji kdykoli na rozkaz použít i proti vlastním lidem?!?!!

Myslíte si, že někoho z oněch bývalým režimem postižených lidí, včetně jejich už dávno zemřelých (také režimem pronásledovaných příbuzných), skutečně zajímá nějaké "polepšení" v podobě další "skvělé" kariéry těch, kteří jen přeběhli na opačnou stranu, stranu bývalého "nepřítele", protože zjistili, že na té původní jim už pšenka nepokvete?

Tomu snad nikdo upřímný, a zvláště ten, kdo ono příkoří léta zažíval, nemůže uvěřit. Naopak - z takových ohlupovacích blábolů a žehlení si vlastního svědomí se mu může tak akorát udělat na zvracení.

1 0
možnosti
KK

Tady není co dodat.R^

2 0
možnosti
SL

Je obdivuhodné, jak příznivci komunistů jdou tvrdě proti "bývalým" komunistům.

A ti z nich, kteří se snaží odčinit své chyby - ti jsou pro ně ti nejhorší ;-D;-D;-D. Jejich chyby je třeba neustále připomínat, protože se jim nedá věřit !

Ti, co se chovají stále stejně - kradou, lžou, donášejí, pomlouvají - ty budou hájit, jako by jim bylo ukřivděno :-);-D:-).

Jejich chyby není třeba neustále připomínat, protože se o nich ví už dlouho !

1 0
možnosti
IM

I86v65a98n 20M72i30n33á60ř

18. 1. 2023 11:19

Bohužel, pane autore - nemohou všichni být tak odosobněně a zrůdně praktičtí v bagatelizování komunistů jako Vy. Měl byste si uvědomit, že KSČ nechala vyvraždit a věznit ve svých lágrech - tisíce našich nevinných občanů. Mnozí z nich, ještě dnes, tento teror pamatují. I pozdější generaci, bolševická ideologie často zničila - celý produktivní život.

Lze se snad divit, že tito lidé a jejich potomci jsou nanejvýše roztrpčeni nad faktem - že po třiceti letech demokracie jsou nuceni volit nejvyšší morální autoritu této země - ze dvou komunistických pohrobků ??

3 1
možnosti
IS

Nelze se divit. Přesto je mezi oběma kandidáty kvalitativní rozdíl, který by se neměl nechat bez povšimnutí. Mimochodem, v podstatě byste nemohl chodit k žádným parlamentním volbám, neb v každé straně byli nějací bývalí komunisté. A ještě stojí za zamyšlení trend, že k volbě Babiše inklinují spíše voliči komunistů.

1 0
možnosti
KJ

K58a90r22e52l 45J37a94n56d91a

18. 1. 2023 10:57

Asi nejpřesnější vystižení mých pocitů.

0 0
možnosti
ZB

70 procent občanů jsou komouši, co chtěj za presidenta nejen komunistu, ale i spolupracovníka komunistických tajných služeb. A nejde to nijak a ničím omluvit.

1 0
možnosti
VS

Takze podle vas pro chartistu a antikomunistu Bastu voli 4,5% negramotnych lidi? Mate zajimave uvazovani. Pro mne je skutecne s podivem, ze 30 let po sametovce 95,5% procenta voli za prezidenta opet komunisty....a pak, kdo je tady politicky negramotny, ze?

6 0
možnosti
JK

Nevolí opět komunisty, stejně jako neodmítli chartistu Baštu, ale Baštu vzor 2023.

2 1
možnosti
LH

Plytce jste onálepkoval kandidáty i jejich voliče, aniž byste o komukoli napsal něco skutečně k věci.

6 0
možnosti
VS

Presne tak. To je cely on. Vzdycky to tak dela.

4 0
možnosti
TB

Jeden zdejší bloger pan Ziegler opakovaně píše blogy, že komunismus byl stejný, ne-li horší než nacismus. A teď si představte, že by v Německu 30 let po válce volili prezidenta mezi bývalým spolupracovníkem Gestapa a mezi bývalým důstojníkem z Waffen SS... absurdní, že?

8 1
možnosti
TV

ve skutecnosti jsou nacionalni socialiste stejna verbez jako internacionalni, jen nacionalni meli mene casu, tak maji na svedomi "jen" asi 10 milionu mrtvych, zatimco internacionalni hodne pres 100 milionu.

2 0
možnosti
Foto

Negramotní občané volili Baštu, ti "gramotní" volili komunisty.

Komunista Vojtěch Filip má velkou radost, jak úspěšná byla kádrová politika komunistů, že postoupili oba komunističtí kandidáti: https://www.idnes.cz/volby/vojtech-filip-kscm-oznacil-kandidaty-za-cleny-ksc.A230116_165408_volby_maku

Vaše argumenty neobstojí, protože oba byli komunisty řadu roků (Petr Pavel včetně kandidatury 6 let, Babiš tuším 9 let). Srovnávat oba tyto komunisty s Karlem Gottem je nesmyslné, protože Karel Gott nikdy v KSČ, ani v KSČM nebyl.

Mně jejich minulost nevadí, ale jsou pro mne oba nevolitelní pro svůj charakter, stejně jako např. pro Michala Kocába.

Cituji: "... problematické postoje ke zločinným režimům kádrovat, jak se směle pouští do kádrování někoho, kdo pochybil před více jak třiceti lety. Přijde mi to jako chucpe..."

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=796866

Je zajímavé, že zdejším komunistobijcům vadí pouze Andrej Babiš, ale Petr Pavel nevadí. Toto je skutečně chucpe, když horují pro komunistu Petra Pavla a druhého komunistu Andrej Babiše zavrhují.

Vojtěch Filip se právem musí smát nad hloupostí současných komunistobijců.

8 4
možnosti
FL

R^ ještě bych dodal, že pokud jde o komunistickou minulost kandidátů, je na tom Pavel hůř, protože si jako obor činnosti vybral přímo službu režimu. Babiš dělal zahraniční obchod, celkem apolitický.

7 1
možnosti