Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Šestáku, váš děda zahynul v Buchenwaldu, oba rodiče v Ravensbrücku a v Dachau, proto, že se něčeho dopustili proti říši, ale ne bezdůvodně, jako 6 milionů Židů, kteří byli zavražděni jenom proto, že byli Židé. Byli cíleně likvidováni, bez ohledu, zda se jednalo o děti, ženy starce. Nacisté tím zničil kulturu, myšlení, tvořivost, talent, kteří tito lidé představovali. Byli to lidé, kteří zanechali svoji stopu ve všech oblastech života ve vědě, v umění, mezinárodním obchodu V Československu to bylo 245 000 Židů. Vyvražděny byly zhruba dvě třetiny evropských Židů.

0 0
možnosti

Pane Kindle, to tady v diskusi těžko vyřešíme, je sice pravda, že naši hned po okupaci začali organizovat akce proti okupantům, napřed naivní, jako různé plakáty a letáky cože rychle přešlo třeba k podpoře rodin, jejichž členové byli nacisty zatčeni atd. a později i k ozbrojeným akcím, které třeba organizoval můj kmocháček na Uherskohradišťsku atd. Jenže z pohledu nacistů byl mnohem větší důvod likvidovat právě Židy, zejména pro to, že je považovali za vykořisťovatele, právě pro jejich Vámi zmíněné schopnosti, díky kterým byli Židé třeba taky schopnými bankéři či obchodníky vůbec, a nacistům šlo taky hlavně o to, aby se zmocnili jejich majetku. Jinak ve válce zahynulo kolem 50 milionů lidí celkem, teď nevím kolik z toho počtu na které straně, ale z toho počtu tvoří šest milionů židovských obětí něco přes desetinu, pochopitelně zase záleží na tom, že to bylo jistě větší procento židovské populace, než mnohem větší počet nežidovských obětí, ovšem z mnohem většího počtu ostatní populace. Tak či onak, mně prostě vychází židovská či nežidovská oběť nastejno. A největším paradoxem je to, že to bylo vlastně zbytečně. Kdyby to Hitlerovi opravdu pálilo, tak by si dohledal, že okupovat Sovětský svaz, včetně oblastí krutých zim, a současně okupovat značnou část Evropy i Afriku atd. fakt nemá šanci na úspěch, když třeba navíc spojenci jako Itálie opravdu dávají přednost jiným věcem, než boji na život a na smrt. Kdyby to Hitler už tehdy vzal přes ekonomickou moc, mohl ovládnout svět doopravdy. Takže nakonec to se světem dopadlo ještě relativně dobře, byť místo Hitlera nás 40 let ovládal zase Sovětský svaz, nejen nás pochopitelně.

0 1
možnosti
Foto

Cikánský stát neexistuje, není tedy vyvolán trvalý sponzorovaný tlak jako v případě Izraele na vyvolání soucitu s vybranými kategoriemi obětí. To je důvodem, proč se romský holocaust tolik nepřipomíná, jedinými sponzory tohoto lkaní jsou Němci, aby do zločinů namočili i Čechy

0 1
možnosti
Foto

Mělo tam být asi sto lidí. Na fotce jsem napočítal čtrnáct. I stovka by ale byla málo, kdyby se vzpomínky zúčastnili jenom ti, kteří si z řešení situace Romů udělali slušně prosperující živnost. A pokud jde o ten zevšeobecňující pohled na židy či tehdy cikány. Skoty pokládáme za šetřílky, Francouze za sukničkáře, Rusy za ochlasty, nás mají za pivaře. Když jsem byl v NDR delší dobu služebně, tak mi vozili plechovky piva, třebaže ho téměř nepiji a "odnesl" jsem si to za mé dobré rodáky, kteří žlutému moku propadli. A tak to bude s každým národem či etnikem.

0 0
možnosti
JL

Jakou hodnotu mel zivot ukrajinskeho kulaka pane autore? Jiste vite, ze prezident Juscenko v roku 2005 zadal OSN o uznani umeleho hladomoru za akt genocidy a tou bylo vyvrazdeni kulaku skutecne bylo. Putin jecel az sopel od huby strikal. Hodilo se mu tenkrat, Rusy tolikrat pouzite pravo Veta.

0 0
možnosti
Foto

Pokud byste si něco o ukrajinském hladomoru nastudoval, tak byste zjistil, že v období tzv. "zlatého embarga" západní "demokratické" státy vyžadovaly v době největšího hladomoru na Ukrajině od Stalina platbu potravinami (snad ještě dřevem), ale odmítaly platbu zlatem.

Takže, pokud byste byl opravdu objektivní, tak k tomu ukrajinskému hladomoru přispěla i tehdejší "západní demokracie".

0 2
možnosti

J38a49k23u19b 82Š87o59l25c

3. 8. 2020 16:45

Snad to myslíte dobře, ale holocaust byl prostě ze všech genocid nej, a proto je na něj (aspoň v našem kulturním okruhu) vzpomínáno nejvíce. Jeho relativizování není dobré.

0 0
možnosti
EH

Díky za blog. Napsat to někde pod článkem, bude to hned smáznuto za antisemitismus.

Bohužel některé organismy a národy mají větší PR než jiné. Pořád se zachraňují sloni, ale jsou stovky ohroženějších druhů. Osvobozuje se Tibet, přitom snad každý stát má region, který by se cítil lépe samostatný.

Vzpomíná se na holocaust, přitom světové války vyvolaly plno dalších bezpráví.

Což mi nevadí tolik, jako mi vadí označení antisemita u každého kritického názoru. Tím se ten pojem dost devalvuje, protože dáváme na jednu úroveň neonacistu schvalujícího holocaust a člověka, kterému se nelíbí politika Izraele. Petříček se Swarzenbergem jsou tudíž také antisemité. ;-D

1 2
možnosti

J15a90k17u25b 14Š84o48l63c

3. 8. 2020 16:47

Nemyslela jste Schwarzeneggera? Karel Schwarzenberg určitě antisemita není, vaše řeči o PR antisemitsky ale znějí.

0 1
možnosti
Foto

I18v51o 45C83i33l41i54c70h

3. 8. 2020 16:07

Souhlasím s Vámi, životy mají všechny stejnou cenu

2 0
možnosti
Foto

Ale třeba u pohřbů to neplatí.

0 0
možnosti
IO

I97v48a95n 17O40v72c43a54r

3. 8. 2020 12:34

Nezdá se mi, že by bůrové byli afričtí domorodci. Jestli se nemýlím, tak to spíše byli potomci Holanďanů.

8 0
možnosti

Tak tak, ovšem s něčím se už neotravuje ani trochu, třeba můj děda zahynul v Buchenwaldu, oba rodiče byli mj v Ravensbrücku a v Dachau, ale Židé nejsme, takže o tom už ani řádek. Prostě obyčejné oběti či poškození nacisty mají v tom směru dost slabý marketing.:-)

9 1
možnosti
FL

Připomínají se "oběti druhé světové války" celkově, když se mluví o koncentračních táborech, říká se že "Bylo zde zavražděno x tisíc lidí, většinou Židů", takže se vzpomíná i na jiné oběti. Skupina, na kterou se vzpomíná nejvíc, v přepočtu na počet mrtvých jsou oběti vyhlazení Lidic (kterých bylo cca 300), když už.

0 0
možnosti