Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Dobrý den,

Vaše kritika důchodců by byla oprávněná pouze v případě, že bychom všichni měli stejné šance a stejné výdělky. Například zaměstnanci prvovýroby mají obecně nejnižší výdělky, ačkoli vytvářejí největší nadhodnotu. Takový zaměstnanec kamenolomu za měsíc vyprodukuje materiál, který má v konečné stavbě hodnotu jeden milion korun za měsíc, ale měsíčně dostane jen třicet tisíc – a od toho se pak odvíjí jeho důchod. Největší výdělky jsou u nás v „neproduktivních“ oborech, například bankovnictví. Banky dnes fakticky fungují jako soukromé daňové ústavy. V podstatě nejsou potřeba, ale mají obrovskou moc. Když podnikatel potřebuje nějakou skutečnou bankovní službu, například propojení účetních systémů, zjistí, že banky to neumějí ani je to nezajímá. Zajímá je, jak získat provizi z každé prodané žvýkačky. Ale jejich zaměstnanci disponují obrovskými výdělky. Každý ale nemůže být bankéř, politolog nebo zaměstnanec ústavu globální změny, dokonce ani prodavač.

Píšete, že u nás i v celé Unii byli zemědělci „vykrmováni dotacemi“. To je velmi nepřesné. Levicová a „greendealová“ zemědělská politika Unie je bohužel nastavena tak, že zemědělec, který se chce obejít bez dotací, nemůže fungovat. Chce-li zemědělec fungovat na evropském trhu, musí se zapojit do celého systému předpisů, norem a regulací, jehož součástí je i dotační politika. Jedním z důsledků této socialistické ideologie je například zahlcení evropských polí plodinami, z nichž se vyrábějí biopaliva.

0 0
možnosti
Foto

Vždy mne irituje , když se nějaký důchodce táže , jak má vyjít s důchodem řádově 10 000 Kč. Já se táži , jak mohl za aktivního pracovního života vyjít s platem cca 15 tis ( v dnešních cenách).Pravděpodobně se pohyboval v šedé ekonomice - platba na ruku či jako soukromník udával minimum příjmu na finančák. V každém případě jde o jeho volbu.

Podobně samoživitelky. Nejsou ale samoploditelky -:) . Kromě pár procent víceméně tragických osudů nechť vymáhají alimenty u expartnerů. Bohužel - někdy , u žen se dvěma či třema dětmi s různými partnery to bude problém. Potom tedy státe ( to jsme my) : starej se ???

1 0
možnosti
Foto

Karma. ještě mnohem horší je, jak dotace zkreslují ceny. Dotace zemědělcům platíme stejně my. Jen to nevidíme, protože nám stát sebere na daních, zadluží se a rozdá je "jakoby ne" z naší kapsy.

Řešení ovšem neexistuje na úrovni jednoho státu EU. Buď budeme dotovat všichni zhruba stejně nebo dotace omezíme stejně.

1 0
možnosti
MP

Všichni zemědělci v EU dostávají také od Evropské unie.

0 0
možnosti
ZB

Autor článku by se měl obrátit na někoho erudovaného, aby mu vysvětlil svůj názor na témata, která tak špatně autor napsal a zřejmě i pochopil.

1 7
možnosti
EH

Po mně pořád někdo chce slevy a jsou to zákazníci v produktivním věku.

A bohatí majitelé firem chtějí slevy největší s hláškou, že je to přímo pro ně.

Jasně, že jim tu slevu dám, když můžu, protože jsem hodná.

Ale stejně jako když nechcete paušalizovat Romy nebo Palestince, nemůžete paušalizovat důchodce. Neschopnost hospodařit si někteří přinesli z mládí. Navíc už neumí vytrhávat kořeny, aby šli někde do levnějšího.

Co pak říct o mladých lidech z Kalifornie, co bydlí ve stanu a každý den chodí do práce, jenom aby mohli zůstat ve vytouženém městě?

4 0
možnosti

Je mi Vás líto !

3 3
možnosti
MH

Pane Turner, jste docela vedle a navíc lžete. Chtěl bych vidět paní prodavačku která pobírá 24000 důchod jestli taková paní existuje tak ji gratuluji. Myslím že nemáte ani představu kolik většinou důchodci berou.

8 3
možnosti
MR

Není problém pokud to bude vdova.

2 1
možnosti
LK

L56e75o 88K93R81Á31T97K44Ý

6. 3. 2024 13:11

EET na Tebe, ty "výsado". Ono Ti to možná časem nějdo předhodí taky. Tyhle narážky si zkus vůči starším lidem ze své rodiny. Možná se budou jen usmívat nebo trapně mlčet.

6 2
možnosti
JP

J89i25ř37í 52P75a38u27l

6. 3. 2024 11:39

Pan mozna vari dobre cappuccino a pece dobre kolacky, ale co je to statistika, mu zrejme unika. Ale na jeho omluvu se musi uvest, ze zdaleka neni jedinym, kdyz jedinym jim vybranym individualnim prikladem, mozna i vymyslenym, ale to neni podstatne, hodnoti stav spolecnosti, v tomto pripade tedy jeji jedne vrstvy a to duchodcu.

3 0
možnosti
PJ

P59e81t15r 20J57u21k89l

6. 3. 2024 11:28

Myslím, že autorje trochu mimo a jeho radostí je "šít" do důchodců. Slevu by chtěl každý, ne nadarmo se říká, že milionáři jsou ti co nejvíce šetří ( viz W.Buffet ). Jinak jako jsou chudí a bohatí důchodci, tak jsou chudí a bohatí mladí s i středního věku.

Někteří jsou chudí duchem.

Autor provozuje kavárnu či něco takového - víte kde, rád bych zašel.

10 0
možnosti
DK

"...autor je trochu mimo..."

Já si myslím, že nikoli jen "trochu"

8 3
možnosti