Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Člověk je holt jednoduchá krvežíznivá opice, pro kterou je nejstravitelnější ideologickou pilulkou věta "Pravdu má naše tlupa. Hrr na ně!"

O zapeklitosti ISR-PSE konfliktu nemá cenu se rozepisovat. Tam se to mydlí už tři tisíce let a kdo hodil tím prvním kamenem se dá určit jen velmi těžko - já jsem o tom kdysi v New Yorku mluvil s jedním židem a arabem (ne najednou) a oba mi přesně vysvětlili, proč ten první kámen hodila druhá strana.

Ke konfliktu UKR-RUS jen dodám zajímavou mapku (volby 2010)

https://en.wikipedia.org/wiki/2010_Ukrainian_presidential_election

Škoda, že nikoho tentkrát nenapadlo "česko-slovenské" řešení, tj. rozdělit zemi na dvě části (modrou a červenou) a nechat je rozvíjet se politicky vlastní cestou...

2 0
možnosti
Foto

ten to má v hlavě úplně vypitý, normální komunista , totalitní názory, poskok Pětitotality a jejich loutkařů

3 0
možnosti
KT

Nemohu si pomoci, ale zásadně stojím na straně napadaného a netoleruji agresora.

7 1
možnosti
PS

P14e21t56r 89S23k97á17c24e67l

22. 3. 2024 21:34

Co bylo v roce 2014, co nám tehdy na ČT sdělovali, zásadně neopomíjejme. V tom si můžete pomoci.

0 0
možnosti
MP

V případě Izraele a Palestiny je třeba změnit optiku a nedívat se na to běžnými standardy západního světa,to je myslím ta největší chyba,která způsobuje rozpory.Z Palestiny dlouhodobě a vytrvale létají rakety směrem na Izrael, ten si zvykl to v podstatě tolerovat, dokonce zásobuje Gazu trvale elektrickou energií,jen jednou za 10 let tam provede invazi a rozbije nějaká odpalovací zařízení,aby byl chvíli pokoj,než to začne nanovo.V Palestíně jsou lidé již po generace vychováváni pod doktrínou,že Izrael je třeba zničit a co nejvíce Židů pozabíjet.V Gaze byl Hamás demokraticky zvolen do čela všemi obyvateli,podporován,a když provedli poslední útok na Izrael,tak lidé je v ulicích spontánně oslavovali jako hrdiny.Jakkoliv je pojem kolektivní viny u nás na Západě prakticky tabu,tak zde se jedná o ukázkový případ (těch pár procent palestinců,kteří jsou proti tomu,je zanedbatelných).Občas zminovaný výrok,že "v Gaze nejsou žádní civilisté,pouze teroristé a jejich podporovatelé" tak není daleko od pravdy.Přistoupit na nějaké příměří ze strany Izraele a dál nic nedělat jen znamená,že do 1 roku tam mají obdobný útok zase.To si mají nechat líbit? Nám se to z našich podmínek kritizuje,ale zkusme si představit,že máme podobného souseda my...

Dle mého názoru jsou řešení jen 2:

- nějaký mezinárodní protektorát v Gaze, kdy by místo Hamásu byli do vedení země dosazeni nějací úředníci pod patronací OSN, kteří by zaručovali,že se útoky na Izrael už nebudou opakovat (sami Palestinci to nezaručí)

- skutečné vyčištění Gazy. Samozřejmě ne genocida nebo vyvraždění obyvatelstva,ale jejich přesun do jiných spřátelených islámských zemí,které je dobrovolně přijmou na své území (tady je samozřejmě problém v tom, že Palestince nikdo u sebe nechce (proč asi?),ale to je už na tlaku mezinárodních organizací,aby tu dobrovolnost zajistily.

Jinou možnost,jak zabránit dalším útokům z Gazy na Izrael nevidím,takže do té doby holt převládá právo Izraele na svou vlastní obranu,když to nikdo jiný nechce dělat.

8 0
možnosti
RB

Ono je to těžké - cílem Hamásu bylo vytvořit situaci, která právě teď je. Celý nesmyslný a brutální útok měl za cíl jedinou věc a to vyprovokovat Izrael k akci -a Izrael neměl jinou variantu než tvrdě zakročit. Ta správně položená otázka je, kolik procent obyvatel pásma Gazy je odhodláno dlouhodobě žít v míru se sousedním Izraelem a obávám se, že to procento nebude nijak vysoké. Ano je pravda, že izraelské útoky odnese spousta nevinných, ale totéž lze říct i o válečné operaci proti Německu. Bohužel tato situace nemá řešení a už vůbec ne dobré.

4 0
možnosti
IM

I19v69a33n 30M51i85n40á97ř

19. 3. 2024 12:10

Nevím proč nám autor izraelsko-palestinský konflikt - relativizuje až do úplného zblbnutí. Zřejmě uniklo i jemu, jaké katastrofální dopady by případné vítěztví zfanatizovaného Hamásu pro Izrael mělo.

Izrael v této válce nemůže bojovat jaksi napůl, aby vyhnal teroristy, ale zároveň ochránil "nevinné" obyvatele Gazy, kteří s jeho agresívním vpádem a vražděním - přinejmenším tiše souhlasí.

Této napadené zemi nezbývá nic jiného, než jednat v nezaviněném konfliktu co nejdůsledněji a zcela radikálně. Nelze zpochybnit, že v opačném případě by ohrozila vlastní .. doslova holou existenci !

6 1
možnosti
PH

P84e13t43r 67H14á81j88e53k

24. 3. 2024 14:52

Správné řešení bylo tomu útoku předejít, protože nyní jednak dělají přesně to, co po nich Hamás chtěl a jednak útočí primárně na ty, co o tom nevěděli, protože ti druzí měli plán, jak z toho vyváznout.

0 0
možnosti
MV

"Tím nemyslím, že měla být zpochybňována skutečnost, že je Rusko agresor a Ukrajina se legitimně brání, ale že nekritická adorace Ukrajiny a absence hledání příčin a chyb takovou prezentaci znevěrohodnila".

Začátek dobrý a pak zase to "ale" a tím jste to zazdil. V podstatě nemůžu souhlasit s obsahem celého vašeho komentáře včetně titulku, ve kterém máte nadbytečné uvozovky..

2 1
možnosti
PH

P26e18t31r 37H20á30j16e53k

24. 3. 2024 14:53

Jenže bez toho "ale" je to zase jen propaganda - nic na světě není černobílé a snaha to tak vidět je zaslepenost (pro jednu nebo druhou stranu).

2 0
možnosti
JB

J24a96n 85B67a91r25t83o93ň

19. 3. 2024 8:35

souhlas - výborná analýza

4 4
možnosti
SD

Jenze FF UK lihen "hamasniku" je. Podle pruzkumu z podzimu, po utocich Hamasu na Izrael pocitovali u nas studujici zidovstvi / izraelsti studenti nejvice antisemitske projevy prave na humanitnich fakultach ... a na medicine. Na prirodovednych oborech se blbosti typu woke a rasismu naruby (vina "bile rasy" za cokoliv) moc nevyskytuji

4 0
možnosti
KJ

Myslím, že chápu, proč se Izrael tak brání vzniku palestinského státu. Tím by totiž vznikla entita, která by měla v DNA zničení Izraele a zároveň mezinárodní legitimitu. Takže by se nic neuklidnilo, jen by to měl Izrael těžší. Hrůza je, že není žádné dobré řešení.

3 0
možnosti