Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J94i53r46i 20T43i54c15h80y

1. 10. 2020 17:09

V debate vystoupil zkuseny politicky debater proti neprofesionalnimu politikovi. Fakta, znama i bez debaty, jsou zainteresovanym znama, pritom moc nerozhoduji. Skutecnost zustava, ze kdyz zvitezi v pristich volbach jeden, urcita nadeje pro USA zustava, v pripade, ze zvitezi druhy, USA se jeste vice zriti do levicacko liberalni zhouby.

0 0
možnosti
Foto

Když po levičácko liberální zhouby bude většinová poptávka, do se do ní USA ponoří tak jako tak. Nejhlubší sociální reformy dělali nakonec konzervativci. Proti gustu žádný dišputát. Působí-li nějaké společenské síly skrytě, působí o to důrazněji a revolučněji a dlouhodoběji.

0 0
možnosti
PK

Naštěstí pro nás není prezidentská fce tak důležitá pro svět , jako je ta ve státech.

A co se týče D. někdy se prostě nedaří a ani jemu. Problém je, že v určitých tématech se Donaldovi nedaří ode dne co přišel do Bílého domu. V jeho politice lze zachytit jeden velký problém,a to je velmi malá schopnost hledat kompromis. Snaha tvrdým až brutálním nátlakem dosáhnout jednostranných výhod se může líbit na Divokém západě, je ale kontraproduktivní nejen při denuklearizaci Korejského poloostrova.

Ovšem pokud hodnotím oba diskutující jako Blbý a Blbější,držím palce tomu Blbému.

1 1
možnosti
FL

S Koreou si doposud neporadil nikdo, ani Obama, vlastně si ani nevzpomínám, že by se o něco vůbec pokusil. Jinak Trumpovy prozatímní úspěchy v mezinárodní politice viz zde:

https://lhotska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=757695

0 0
možnosti
MG

Shlédl jsem to celé až potom, co jsem četl všechna ta hodnocení v médiích, a moc bych s nimi nesouhlasil. Neviděl jsem tam "Zemana versus Zemana", ti dva nebyli, hlavně co se kultury projevu týče, na jedné úrovni ani zdaleka.

Ano, oba si skákali do řeči. Akorát až na výjimky Trump skákal Bidenovi do řeči, když měl Biden slovo a Biden "skákal Trumpovi do řeči," když měl Biden slovo a Trump mu ho vzal. Ještě občas skočil Trumpovi do řeči, když Trump opustil dané téma a přešel do osobních útoků. Což Trump dělal pořád.

Ano, je neslušné říkat prezidentovi USA, aby zavřel zobák. Ale aby k tomu došlo, nejdřív musí být prezident USA v diskusi, kde jsou jasná pravidla a na nejbližší dvě minuty má zrovna slovo ten druhý, naprosto neschopný...zavřít zobák. A on toho Bidena vážně nenechal doříct ani jedinou větu, minimálně dvacetkrát ho o to zdvořile žádal jak Biden, tak i moderátor, oslovujíc ho "pane prezidente", naprosto bez účinku. Až si nakonec Biden uvědomil, že zdvořilost je pro Trumpa nanejvýš projevem slabosti, ne-li úplně neznámým pojmem, a řekl mu to "jazykem jeho kmene." Jinak měl Biden projev až obdivuhodně klidný a důstojný, obzvlášť když uvážíme, jakou laťku mu v tomto směru nastavil Trump.

Na samostatnou debatu by byl obsah jejich sdělení, ale měl jsem pocit, že Biden se snaží a i umí zformulovat názor a říct, proč si za ním stojí. I v tom neustálém překřikování měl hlavu a patu. A rozhodně nevypadal na nic z toho, co o něm Trump říká - nebyl to žádný Ospalý Joe, reagoval pohotově a rozhodně nepůsobil nijak zmateně nebo nedejbože senilně. Zakoktal se možná dvakrát, stejně jako Trump. Ten se většině otázek naprosto vyhnul a místo odpovědí začal pokaždé řvát, jak je v něčem naprosto jiném on nejlepší ze všech prezidentů v historii a jak by to Biden určitě udělal hůř, kdyby tam byl on. Moderátorův výrok "pane prezidente, pokud chcete na každičký dotaz reagovat od věci, je to vaše volba, ale dělejte to jen když máte slovo vy" celou debatu shrnul naprosto dokonale.

1 1
možnosti
JL

Konecne uvazuji o reseni, ktere meli udelat uz davno. Vybavit moderatora ovladacem mikrofonu, takze by vzdycky mohl mluvit jen jeden. Oponent by si musel pockat na svuj cas.

1 0
možnosti
FL

IQ lidstva se snižuje. Jednak že IQ přestalo být evoluční výhodou, jednak, že IQ nekoresponduje s mírou porodnosti národnostních skupin. Nemusí to ještě znamenat, že ten kdo umí oslovit obyčejné lidi musí být stejně tak "obyčejný" a že nutně bude dělat hloupou politiku. Např. vysokou inteligenci Zemana nezpochybňují ani jeho oponenti.

0 0
možnosti
LC

Přiznávám, že raději bych si poslechl debatu Zeman X Zeman, než Drahoš X Drahoš s nápovědou v uchu a poslouchal ty tisíckrát omleté vágní fráze. (U mikrofonu pravděpodobně seděl expert/diplomat Kolář.)

2 0
možnosti
Foto

...a takových jako vy je evidentně dostatečné množství na to, aby byl Zeman prezidentem u nás a jeden z těch dvou jemu podobných prezidentem v Americe. To je realita. A pro mě osobně smutná realita.

1 2
možnosti
EH

Zeman není dobrý příklad, protože s Drahošem byly debaty kultivované. Žádné ostré výrazy, žádné výrazné přestřelky nebo urážky oponenta. Zeman tam moc Zemanem nebyl, byl místo něj člověk, který chce vyhrát. ;-D

Tohle Trump zjevně neumí - nebýt sebou v důležitých životních momentech.

1 0
možnosti
Foto

Pamatuji si ty debaty jak s Drahošenm tak i před tím se Schwarzenbergem a takhle bych je tedy rozhodně nehodnotil. Jsem přesvědčen, že oba prohráli jen díky tomu, že se chovali slušně a nebyli ochotni popřít své přesvědčení, (pozitivní vztah k EU, vyvážený názor na migraci a pod.) a neuchylovali se k osobním invektivám, neomalenosti a povýšenosti jako jejich soupeř.

1 2
možnosti
Foto

Urážíte velmi těžce Zemana. To přirovnání vůbec nesedne. Viz duely Zeman - Drahoš.

5 1
možnosti
Foto

Někdy mám naopak pocit , že urážím všechny, které k Zemanovi přirovnám

0 0
možnosti
JK

Všichni žvaní, ale nikdo neposlouchá - to je všeobecný jev na celém světě. Prezidentští kandidáti USA jsou jen špičkou ledovce. Nechci psát, že je to důsledek rozmachu internetu, spíš toho, že si s tímto fenoménem nedovedeme poradit.

2 0
možnosti
EH

Problém je spíš formát pořadu. Má hlavně nalákat sledovanost a bavit lidi. Na základě debaty nikdo názor nezmění. Dát jim víc času, bude z toho žvanírna a monology, v málo času si zase skáčou do řeči.

0 0
možnosti
VF

Ano, a jeden z těch žvanivých sebestředných dědků se stane prezidentem, vy si o tom můžete žvanit co chcete - já samozřejmě taky. Jen někteří zde žijící papaláši se zájmem čekají, kterému z těch žvanivých dědků bude třeba lézt do zadele tak, aby se zalíbili a mohli i nadále setrvávat u svých koryt. Tak se svět vždy točil a točí, jen dnes na to lépe vidíme a můžeme o tom plkat jak se nám zlíbí.

3 0
možnosti
Foto

Myslím si, že pro to, co jste napsal, byste nenašel relevantní argumenty (kdyby zde bylo jako v normální diskusi standardní je uvést:-))

Je zcela patrné, že na nějakém servilním či dokonce podlézavém přístupu k americkému prezidentovi nemusí stát ničí politická kariera. To jste si spletl dobu, tak to kdysi bývalo. To ale neznamená, že to nikdo nedělá. Žádný politik u nás nepotřebuje podlézat ani Číně nebo Rusku, a vidíte, také to někteří dělají.

0 0
možnosti
JV

Hloupý a sprostý jste vy. Nedělám si iluze o kultuře americké politiky jako vy, který se domníváte, že tam to bylo dosud obdivuhodně korektní a demokratické. Zřejmě jste nepostřehl tu řadu zavražděných prezidentů, senátorů , politiků a politických aktivistů. Zřejmě jste nepostřehl, že třeba F.D.Roosevelt byl zvolen za prezidenta v době, kdy byl dementní, na vozíku a většinu dne nevnímal své okolí. Pro vás byl americký prezident symbolem geniálního demokratického poctivce i kdyby se měl jmenovat Nixon. Ne. V USA se hraje stejná hra už mnoho a mnoho let. To je jen váš velký omyl.

Á propos : Zeman nikomu do řeči neskáče, jako jste to viděl u těch dvou.

5 4
možnosti
MG

Zeman nikomu neskáče do řeči, protože s nikým nediskutuje a vede jen monology ;-D

2 1
možnosti