Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jiří, nemohu tentokráte chválit. Ta argumentace je ve vší úctě postavena na neznalostech vojenského umění. A to je věda.

3 0
možnosti
Foto

Řekl bych,Pavle, že to není vysvětlení, ale vyjádření vaší lásky k tomuto odvětví, cožnení nic neobvyklého ani nepochopitelného, otázka je však jasná: k čemu potřebujemev dnešní době, v naší situaci a na tomto místě světa dělostřelectvo? Hledaljsem něco na toto téma docela dlouho, dozvěděl jsem se řadu TTD, ale ani náznaknějakého opodstatnění. Myslím, že žijeme v tom, že se to nějak rozumí samosebou. Ale nerozumí.

Spojenívojenství a umění mi samo o sobě přijde docela otřesné. Umění někoho lépezabít?

Věda? V konkrétníproblematice to jistě věda je, ale obecně nikoli. To je jako bychom chtěli koupit za fantamiliónyzaoceánské parníky a na otázku: „k čemu,když nemáme moře?“ někdo opověděl: „to je taková odborná záležitost, tomunerozumíte.“ Když má daňový poplatník zaplatit desítky miliard, asi by muto někdo vysvětlit měl.

Zbrojení v třicátýchletech mělo jasné důvody. Vojenská doktrína začátku osmdesátých let, které jsembyl „účasten“, byla hodně absurdní, ale nějaká byla. Tady jsme my, tady jenepřítel.

Kdo je našímnepřítelem, se kterým se dá předpokládat, že můžeme svést tankovou nebodělostřeleckou bitvu?

0 0
možnosti
VM

V58á12c25l82a97v 33M50a94c19h

6. 11. 2016 22:16

pokud si to dobře pamatuji tak se cca o 6 km zvýší dostřel. tj. houfnice postavená v horním dvořišti trefí migranty jen co vytáhnou paty z Freidstatu, ještě než se stačí rozptýlit mezi poli

0 0
možnosti
Foto

...už jsem ani nedoufal, že něco podobného někdo napíše:-)

0 0
možnosti
Foto

;-D Haufnice přetˇažké vždy třeba byly. A když koule hrubá neotesaná nedoletěla, popjet se i dalo. A anžto haufnice pálý horním úhlem, převrátí se li na bok, pak až za roh stříleti by mohla. Vona třeba taková překocená Dana, když se pak vokotí...No, a vo tom to je ;-D

Jakpak se ti vejde? Tak nashle s Danou! - Blog iDNES.cz

1 0
možnosti
JV

J53i28r66i 12V72r82a11b83e79c

6. 11. 2016 19:49

Vodicka a jeho gerojci nas ochrani .;-D

0 0
možnosti
Foto

Od Vodičky se distancuje už i armáda, to je spíše lumpárna jednoho bývalého lampasáka, při které zneužil staré veterány, kteří si zasluhují respekt.

1 0
možnosti