Diskuse

Pirate Hunting

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Kdo nezná svou minulost (třeba i tu tyden ci hodinu starou) je nucen ji neustále opakovat ... co teprve s těmi hledici oslnene jen v lepší zítřky ... to ze zcela náhodou v té pluralita demokracie se stále témiz Klausy vidi nejvetsi ohrozeni v Piartech a ze je třeba zakládat další Piart projekt může byt jen populisticka mlha kolem jine populisticke mlhy a tim se stava hustsi a vyzivnejsi jak samo mateřské mléko ... ta rovina však vede jinudy a třeba i tím ze miliardář nemusí být jako miliardář stejne treba jako i loutka ktera hraje jen dle svého loutkovodice ... pokud už někdo je top expertem pres demokracii která začne hned jakmile bude zvolen, zpět přiložen k materskemu prsu ;-)

0 0
možnosti
OU
Foto

To je jen úhel pohledu, respektive výkladu. Já netvrdím, že je lehké napravit škody, které napáchala neschopná a amorální politická reprezentace (to teď myslím i na prezidenta), ale z politického hlediska má výhodu ten, kdo napravuje zjevné chyby a působí daleko morálněji než předchozí garnitura, a to, doufejme, ne v atmosféře deprese, jaké je dnes, ale v klimatu oné budoucí renesance.

1 0
možnosti
PK

Já bych se této budoucí vlády bezesporu obával a obávám. Ten kdo zná jejich ideové základy vč. jejich lídra tak asi radostí křepčit nebude. A z bláta do louže ta cesta klidně může vésti.

Bohužel na scéně není dostatečně silná pravicová partaj a iniciativa VK.st. jsou jen slova, myslím, že už by neměl dosti energie překovat je ve smyslplné činy a navíc v Kellnerově objetí není zase tak špatně...

1 0
možnosti
JK

Myslíte ty ideové základy na kterých jsou postaveni a taky se podle nich chovají, nebo ty, které jim přisuzují odpůrci a tím chtějí prokázat konec světa a známého vesmíru pod vedením Pirátů?

Jejich liberální středolevá politika není úplně můj šálek čaje, ale skutečně musím uznat, že ji prosazují od svého počátku a směr nemění, jsou tedy předvídatelní, v tom hraje zásadní roly to, že nejsou strana jednoho muže a neřídí se tak jen jeho sny. Spojení se Starosty se zdá také logické a funkční, ti také dlouhodobě prosazují silnější roli státu v řízení země, s posílením regionálních pravomocí. To může být sympatické i pro umírněné komunisty

Středo pravá koalice už není úplně tak konzistentní, ale i její směřování je dobře čitelné. V době pocovidové stejně nebude prostor na nějaké finesy, bude nutné řešit zásadní otázky ekonomické a společenské krize, tedy oblasti, které se současné vládě podařilo dokonale rozhasit a náprava bude tento stát a hlavně nás hodně bolet.

1 0
možnosti
Foto

Na to, abych volil Piráty jsem asi už moc starý, strana je liberalistická, není však liberální. Bude fajn mít svatby mezi kýmkoliv, ale ta levicová ekonomika už mi leze krkem (i když být víc levicoví než současné ANO už asi nejde). Přiznám se, vadí mi spojení Mlause se Svobodnými a teď to ještě zazdí dědek.

2 0
možnosti
OU
JL

Pomalu dochází k modifikaci hesla: za vše může Kalousek, na za vše můžou Piráti. A to ještě nemají žádné rozhodovací pravomoci. Uvidíme. Mně rozhodně není liberální myšlení cizí.R^

4 0
možnosti
VB

No vida, a já myslel, že za vše může Babiš a Zeman.

1 0
možnosti
RW

Chtěl jsem vám poděkovat za první realistický a faktický blog, ale jsem na rozpacích. Tou poslední větou "Osobně bych řekl, že je rozumné lovit škodnou (a že se jí na Hradě i v podhradí daří), a ne ty, o kterých někdo vypráví, že by v budoucnu škodit mohli."

Jako by jste se vrátil o 75 let zpátky - "Naši" komunisti přece nejsou jako ti ruští mužici, necháme je ať ukáží co umí, kdyžtak je v dalších volbách vyměníme... Opravdu věříte tomu, že Piráty, jako oddanou součást moderní internacionály zajímají nějaké potřeby občanů a postaví je nad internacionální zájem liberalismu? Nebo opravdu věříte, že se má člověk stydět za barvu své kůže nebo že na školách se děti mají místo poznání učit ideologii???

0 0
možnosti
Foto

Dovolil bych si doporučit spíše film ,,Dobrý Will Hunttig, Ten se mně opravdu líbil, a mohl by být pro mnohé i tak trošku až poučný;-)

1 0
možnosti
LT

Pane Turnere,

já vám pomalu nevím. Ano, je pravdou, že na politiky (bez rozdílu partají) mám všeobecně negativní názor, takže uznávám, že můj pohled může (a zřejmě i je) být tímto velmi ovlivněn.

Máte pravdu v tom, že ANO absolutně situaci nezvládlo. To bez debat a ačkoliv samozřejmě například opatření v souvislosti s epidemií chápu, tak nelze samozřejmě jedním dechem nedodat, že jakýkoliv PR prostě vláda nezvládla. To je dle mého i důvodem, proč tolik lidí v současných opatřeních vidí spíše buzeraci, než řešení.

Bohužel, utěšovat se tím, že když jsme přežít Babiše a jeho ANO, že zvládneme i Piráty, mne poněkud neuspokojuje. Já vím, slušného politika člověk aby pohledal (můj subjektivní pocit) a z toho výběru, který mám (a který má hlavně vůbec šanci bojovat o parlamentní účast) mne k optimismu nepřidává.

Samozřejmě, je pravda, že stále je lepší byť i malé zlepšení, než žádné. Ano, je i pravdou, že Piráti se všeobecně netají svým postojem k liberalismu. A to je třeba v mém případě problém. Kupříkladu dnes byl na iDnes článek o soudu paní Richterové s aktivistkou Liskovou. Ne, nebudu řešit tuto kauzu, to mi ani nepřísluší, od toho je daný soud.

Ale dal jsem si práci a prošel twitter paní Richterové. Víte, pro mne, je strana, jejíž člověk souhlasí se svatbami homosexuálních párů (ano, vím proč to chce a na rovinu říkám, že problém ohledně dědictví, vdovského důchodu a podobně by se dali řešit i jinak než jen pomocí svatby), jejíž člověk, jež souhlasí s názorem, že All lives matter diskreditací původního hesla Black lives matter, pro mne je taková strana nevolitelná.

Škoda, myslel jsem, že po dlouhé době bych mohl jít k volbám. Ale vypadá to že ne. Na druhou stranu, budu respektovat výsledek takový, jaký bude. Co si budeme vykládat, v dnešní době naštěstí (tedy aspoň zatím) může člověk emigrovat bez problémů.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za komentář, pane Typnere.

Myslím, že docela rozumím mnohým, kteří na Piráty hledí s nedůvěrou nebo přímo s obavou. Ale jak sám naznačujete, budeme-li opravdu striktně kritičtí, nepůjdeme volit a dočkáme se vlády vzniklé z vůle uvědomělých voličů komunistů a občanů s nataženou pacičkou, kteří budou volit kohokoli, kdo jim do ní něco dá, což se už stalo.

Myslím, že je třeba občas překousnout to, co je sice mediálně zajímavé, ale možná to tak důležité není. Svatby homosexuálů? Je to opravdu téma? Je to opravdu problém? Politická korektnost může mít vážné důsledky, ale moc nevěřím tomu, že u nás takové jako v Americe. Myslím, že prosazování extrémů v této oblasti je u nás politická sebevražda a k té má většina politiků dost daleko. Takže bych byl zatím osobně vděčný za změnu, která nebude k horšímu ve zcela zásadních otázkách.

1 0
možnosti
PL

P59e38t38r 83L88o80r23e50n70c

17. 3. 2021 22:16

"První Institutčik" ;-);-);-)

(slovník sovětských poradců jsem na vojně zažil...)

0 0
možnosti