Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma. I za V. Mertu. Hlavně za tu mrazivou paralelu s KSČM R^.

A úplně na okraj: asi jste si všimli, že do letošních eurovoleb měla KSČM nanominovány dva kandidáty z jejich prapůvodní partaje - KSČ.

3 0
možnosti
Foto

Děkuji. :-)Všiml a děsí mě to. V článku jsem to neuvedl, ale obecně nemám problém s tím, že třeba nějaký můj vrstevník vstoupil ve dvaceti do KSČ nebo sloužil v pohotovostním pluku. Ne každý měl v dětství a dospívání takovou antikomunistickou "masáž" jako já, ale ti lidé tam zůstali, stejně jako je pro mě nepochopitelné, že komunisty zůstali krásnou ideou opojení lidé v počátku minulého století i po té, co poznali, co je to stalinismus a v polovině století u nás, co se dělo v padesátých letech.

1 0
možnosti
Foto

R^ Karma. A ta píseň Vladimíra Merty je přesná

1 0
možnosti
Foto

V SSSR byla KSSS rozprášena, a co to pomohlo.

A co se Gottwalda týče, za co ten vlastně může? Předsedou vlády byl jenom do června 1948, pak přestal být součástí moci výkonné. Funkce prezidenta a předsedy KSČ byly ryze ceremoniální funkce. Koneckonců vzpomeňte na to, jak generální tajemník Slánský měl odříznout soudruha od informací a Čepička měl ho nalévat alkoholem.

0 2
možnosti

J58a34k68u21b 35Š55o12l22c

3. 6. 2019 14:05

Ono to spíš s odstupem vypadá na dohodu o klidném předání moci. Šikovní "soudruzi" už se nemohli dočkat, aby skočili do kapitalismu z dobrých startovních pozic.

0 0
možnosti