Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Jako nadutý Pražan (současnost) s komplexy Moravanů (narozen v Olomouci), patnáct let však s Jizerou pod okny a Svijany v půllitru, dvakrát touhle zrádnou řekou vyplaven a přeci vždy celé léto v ní po krk slastně ponořen až do podchlazení pod jezem, protože Jizera se oteplila maximálně o pár stupňů - co já tu proboha v diskusi dělám? No co, jako každý rok v létě i letos mířím na sraz klubu Jizerka za vzpomínkami na dřevěnou klubovnu ve “střepáku”, flotilu jizerských pramic a partu drobet již odrostlých dětí. Svijany potečou proudem!

1 0
možnosti
Foto

Ještě by to chtělo uvést pár rodáků, kteří se proslavili přímo v Jizeří, tedy mezi svými, nikoliv ve světě.

0 0
možnosti
Foto

Mezi Jizeřany a Pojizeřany to také občas zajizkří. Jinak karma. / Teď čekám, kdo mě upozorní na pravopisnou chybu./

0 0
možnosti
Foto

Ano, jizkření bylo patrné, když Cimrman vedl zkoušku pěveckého sboru Jizerere. R^

1 0
možnosti
Foto

K97a19r92e31l 23C60a22c56h

31. 7. 2020 14:54

Sice již dlouhá léta v Pojizeří nežiji, ale plavat jsem se naučil v Jizeře a základní školu vychodil v městě na kopečku nad touto řekou, kde uprostřed náměstí stojí Kafemlejnek. A dole u řeky se vyráběl "Karborundum brousek, za korunu kousek, jednou plivneš, dvakrát přetáhneš a kosa jako nová". I po tolika letech na západě Čech jsem stále jenom náplava, když tu nemám nikoho, s kým jsem hrával kuličky. Za hezký text karma.

0 0
možnosti
Foto

I91v19a86n 67M31a47r57e92k

31. 7. 2020 14:41

"Komplexy Moravanů"? . . . A na to jste prosím přišel jak?

2 0
možnosti
MB

Pravda, každý se někde narodil. Pak mi i přijde zajímavé rčení - "Doma jsem tam, kde si pověsím klobouk". K občasným diskusím - Čechy, Morava, Slezsko ... Zase sděluji - "Jsem Čech, žijící na Moravě" ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Mnohem veselejší je: "Domov je tam, kde se oběsím." ;-(

2 0
možnosti
PK

A co tam mají Pojizeřané za oblíbený mok?:-):-):-) My Západočeši jsme jasný, Moravané též.....

0 0
možnosti
ZD

Skvělý text, ostatně jako pokaždé když to není o politice :-)!

A teď úvaha, jak dlouho Vám to vydrží, když sešikovaný blok mocných bojuje za ředění mas do beztvaré unionistickoevropské hmoty? Bude mít řeka dost sil k ochraně svých dětí - vašinců???

1 0
možnosti
JV

J95a37n 29V84e19s83e94l94ý

31. 7. 2020 12:11

Kterého slavného rodáka jste měl na mysli? Pokud Járu Cimrmana, tak ten se, jak známo, narodil ve Vídni. Doporučuji dostudovat!

2 0
možnosti
ZD

Ale nejvíce stop a nálezů pochází z Pojizeří ne !

2 0
možnosti
Foto

Nevím, v čem jsme my, Slezané, vyčlenění? Máš štěstí, že jsi tak daleko a nechce se mi jet osobně si to s tebou vyřídit!

Zapomněl si na nás, sudetské Němce!

A Pražané jsou ze dvou třetin Moraváci a Slováci! Zajeď se tam podívat. Pamatuji se, že jako děti jsme jezdili kanoií značky Jizera. Je to až do Káraného po proudu. Zbytek ti doporučuji dojít pěšky.

3 0
možnosti