Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Už jsem to někde napsal, je to její názor. Tu velkou bublinu kolem jejího prohlášení nevytvořili ti, kterým se to nelíbí, ale rozmazávací křiklouni, když ji za to vynášejí do nebes. Není to dobře pro prezidenta (pochopitelně), ale není to vůbec dobře pro Gábinu; nic jí ta vřava nepřidá.

P.S.

Jsem stará škola, u básničky očekávám rytmus, dobrý je shodný počet slabik v párovém verši. Ale jsem jen velký laik.

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že nejde o žádnou bublinu. Populární sportovkyně odpověděla ve videochatu na dotaz a lidé mající podobný názor to kvitují. To je celé.

Shodný počet slabik není jediný způsob, jak docílit rytmu (pokud je zvukový rytmus v básničce žádoucí). Často může pouze početní shoda rytmus zcela zrušit , ta podstata je někde jinde. Velmi podstatná je i intonace, proto je nutné i každou báseň přečíst alespoň jednou nahlas a tu rytmiku si najít.

Píšu hudební texty a překládám poezii, takže o rytmu něco vím a tak žiji s tím, že této mojí "poezii na jedno použití" se dá zcela oprávněně vytknout mnohé často i ta rytmická nedoladěnost, ale je to trochu jako byste kritizoval politickou glosu, že není napsána vančurovským jazykem.

0 0
možnosti

Mám rád p.prezidenta i naši milou Gábinku,dotoho![>-]

2 0
možnosti
Foto

Já sice jen tu druhou, ale to není důvod, abych vám nepoděkoval za komentář.:-)

3 0
možnosti