Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IS

Krátkou poznámku mám. Nevidím důvod, proč nezmiňovat v rámci palestinsko-izraelských "vztahů" holocaust, když ho Palestinci vehementně a systematicky popírají.

2 0
možnosti
EH

Je normální analyzovat pohnutky, už jenom proto, aby se někdo chytřejší poučil.

Historie Izraele je složitá a má vliv na chování Palestinců.

Nemůžeme oddělovat krvavý skutek od protagonistů, ani na Ukrajině. Pak bychom museli dát rovnítko mezi vraždou člověka, který stál v cestě psychopatovi a vraždou manžela, který roky týral manželku a děti.

0 0
možnosti
RC

"...na druhé straně i zdánlivě seriózní podporovatelé Izraele jsou schopni do současné problematiky zakomponovat třeba holokaust..."

Postup teroristů Hamásu a jeho podporovatelů v kibucech na jihu Izraele byl vyloženě genocidní jako u nacistů.

Za Holocaustu nacisté též v obklíčení stříleli i za zapalovali lidi(hlavně Židy) zaživa, včetně miminek a to jenom proto, že byli Židé.

Už je plyn chyběl u Hamásu. Nacisté "zase" nesekali miminkám hlavičky.

Takže se nedivme za srovnávání se zvěrstvy Holocaustu.

"Opravdu někdo spatřuje rozdíl mezi umučeným židovským dítětem a arabským dítětem pomalu umírajícím v sutinách rozbombardovaného domu?"

Arabští obyvatelé severní části Gazy mají možnost odejít do té jižní části, aby se uchránili. Takový "luxus" teroristé Hamásu svým obětem na jihu Izraele NIKDY nedali.

Víte moc dobře, jaká je politika Hamásu se svými obyvateli během konfliktu s námi.

Navíc se ukazuje, že zadržení teroristé vypovídají o slibu Hamásu dát zdarma každému byt, kdo zavraždí a unese co nejvíce Izraelců. Proto se tohoto masakru zúčastnilo mnoho "obyčejných Gazanů", kteří nebyli ozbrojeni. Tito "obyčejní" Gazané předtím pracovali v těchto kibucech a tak měli podrobné plány, které usnadnili teroristům Hamásu k vraždění tamních civilistů.

5 0
možnosti
JL

Neni treba sahodlouhych clanku. Osobne verim, ze kdyz Islam i Krestanstvi vyznavaji jedno spolecne. Je to "Desatero Bozich Prikazani" a obe sporne strany se jimi prisne ridit! Zejmena ty tri jednoslovne, jsou to: pate Nezabijes, seste Nepokrades a sedme Nesesmilnis!

2 0
možnosti
JZ

J38a75n 97Z21i45e52g49l78e90r

23. 10. 2023 17:36

Ano Hamás a rusáci mají hodně společného včetně masakrů civilistů.

4 1
možnosti
ZZ

Ukrajina i Palestina mají společné zbraně !

Palestinci například mávají nad hlavami americkými puškami M4 a krátkou verzí M4 Carbine, chlubí se americkými neprůstřelnými vestami, které pochází ze standardní výstroje americké armády.

Ty neprůstřelné vesty na bojovnících Hamásu totiž mají evropské khaki maskování a zelený textilní potah, který americká armáda na výstrojních částech v Afghánistánu nikdy nepoužívala. Tam Američané používali jen pískové pouštní maskování. Výstroj v zelené a zeleno-černé kamufláži USA posílaly v poslední době pouze jediné zemi, a to byla Ukrajina!

0 6
možnosti
Foto

J55o54s63e10f 95B73á76r83t88a

23. 10. 2023 17:09

Palestinci a Ukrajinci se chovají stejně, štáby základny ve školách a v nemocnicích, ale komentáře jsou rozdílné.

2 16
možnosti
LS

Čtete taky něco jiného, než dezinformační nesmysly

8 1
možnosti
TH

T83o72m15á80š 72H59y25n96e83k

23. 10. 2023 16:39

Ukrajinsko-ruský konflikt,izraelsko-palestinský?Jak vnímáte sovětsko-německý konflikt za druhé světové nebo ten československo-německý?

1 2
možnosti
JS

Nevím co přimělo pana Turnera srovnávat ty dva konflikty, ovšem po tom co člověk věnuje pozornost hloupým kecům z ulice, náměty k diskuzím, řekl bych, trpí. Též není zřejmé z psaní blogéra, že je nějak blíže obeznámen a oběma konflikty natolik, aby přinesl k tématům nějaký rozumný rozbor za hranicemi banálních, do aleluja omílaných, mediálních výpotků. Například bych panu Turnerovi doporučoval, aby před tím než se zase pustí do odsuzování Ruska za vpád na Ukrajinu, přečetl si něco o americké stratégii a cílech v po-sovětském prostoru. Nejlépe bz snad byla kniha Zbigniewa Brzezinského z r. 1997, The Grand Chessboard. Víceméně je to příručka jak Rusko zničit jako stát, a jak k tomu použít Ukrajinu a její členství v NATO.

3 9
možnosti
Foto

Co má společného nějaká strategie USA s tím, že Rusko zákeřně přepadlo Ukrajinu i když bylo varováno, že to západní země a USA nenechají jen tak, jako to udělaly po anexi Krymu.

7 1
možnosti
JV

Já myslím, že podstata obou konfliktů je odlišná. Zatímco ruskému agresorovi jde především o území a suroviny, na Blízkém východě jde o konflikt náboženský a civilizační.

5 1
možnosti
Foto

Lze vysledovat, že hlavní strůjci zla, Rusko a Irán, jsou zaangažováni v obou konfliktech.

7 0
možnosti