Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

Prokletý je národ, jež svou identitu staví na bourání památníků.

1 0
možnosti
ZD

Souhlas a logicky i karma.

0 0
možnosti
Foto

Myslím si, že žádný masový vrah by neměl mít sochu placenou z veřejných prostředků.

1 0
možnosti
JK

No to muselo dát velkou práci, na tohleto přijít.

0 0
možnosti
PC

Naprosto souhlasím s autorem článku. Jakékoli obrazoborectví je vždy projevem nezvládnutých emocí, stejně tak jako horlivé stavění soch a památníků kdekomu.

Tato malost, spojená se snahou nekonečného "napravování historie", je obrazem totální absence objektivity a potřebného nadhledu k posouzení jednotlivých historickych etap, které by měli hodnotit výhradně nestranní profesionální historikové, a nikoli politici.

Karma p. Turnerovi a dík za objektivní zamyšlení. R^R^

1 0
možnosti
JK

Jistá žena je dosti energická a temperamentní, její manžel o ní říká, že dokáže být často i kvůli nevýznamým věcem až skoro hysterická a nesnesitelná. Manžel je mírný a obvykle se snaží najít konsensus, manželka o něm tvrdí, že je takovej ňákej ňouma, často nepoužitelnej. Jak by vypadal pravdivý a vyvážený pohled historika na tuhle situaci?

2 0
možnosti
JD

U nás na náměstí stojí socha Karla Havlíčka Borovského. Asi ho budeme muset za v čas sundat.

0 0
možnosti
Foto

Proč? On byl masový vrah, nebo někomu ublížil?

1 0
možnosti
JS

Lituji, ale mám na to asi totálně odlišný názor než Vy. Hodnotit činy a skutky vykonané v jiné historické době z politiky dneška považuji za totální nesmysl. Nad tím mají bádat historici, ne to zneužívat politici. Tyto historické osobnosti, se ve své době, i když tehdy existovalo otrokářství a pod. zasloužili o pokrok, o další vývoj společnosti. Podle mého názoru to byla sice trpká, ale nutná daň progresivnímu vývoji.

5 0
možnosti
PK

Vidím to stejně jak píšete, za absurdní považuji popravu sochy Kryštofa Kolumba a jeho ostudné zneuctění....

7 0
možnosti
Foto

Inu, ,,českou. Jinde začali o pár let dříve, viz.:

Barbarské odstraňování soch v USA pokračuje. K zemi jde generál Lee v Dallasu;-)

3 0
možnosti
RS

Neučiníš sobě rytiny, ani jakého podobenství těch věcí, kteréž jsou na nebi svrchu, ani těch, kteréž na zemi dole, ani těch, kteréž u vodách pod zemí. Nebudeš se jim klaněti, ani jich ctíti. Nebo já jsem Hospodin Bůh tvůj, Bůh silný, horlivý, navštěvující nepravost otců na synech do třetího i čtvrtého pokolení těch, kteříž nenávidí mne,

Hospodin kdysi dávno slíbil izraelskému národu, že si nebude vytvářet podobu nikoho s tím, aby ho uctíval a tak se mu klaněl. Stalo se to zhruba před 3500 léty. Tak to vypadá, že přišel čas pohanů.

1 0
možnosti

Rv Nebýt toho Churchilla (a jiných), tak jste možná tohle ani nenapsal a já bych Vám to neokomentoval, protože ani jeden z nás by tu nebyl.

Nebo bychom si o tom psali německy:-).

5 1
možnosti
VK

Velká část obyvatel Čech a Moravy může říci to samé o Koněvovi. V tom je ten problém

9 0
možnosti