Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pročítám příspěvky a mám trochu pocit marnosti. Chápu  různé kritické hlasy i obavy, ale co nechápu, je skutečnost, že většina lidí kteří mají letité zkušenosti s problematikou, znají prostředí, zvyky i naturel běženců, často jen krčí rameny a kroutí hlavou, prostě nevědí a salonní diskutéři mají jasno. Znají příčiny, stav, důsledky a umí udělat prognózy. :)

Vyjadřujte obavy, vyjadřujte svá obecná stanoviska, ale prosím nezaměňujte své pocity, úvahy a spekulace (nebo totéž zprostředkované) za pravdu a realitu. Je to špatné a nebezpečné.

Toto je poslední můj článek i komentář k tomuto tématu. Děkuji za vaše názory.

1 0
možnosti
Foto

Jestli neumíte psát, něco namalujte.:-)

0 0
možnosti
JM

Je dojemné kolik je tu evropských vlastenců;-D Jenže přistěhovalecká politika a ochrana hranic je věcí každého státu. A žádný český vlastenec jim do toho nemůže zasahovat. Jen kecat, navíc tady u nás. A v Česku chce zůstat s bídou 1% běženců které jsme zadrželi. Co tu řešíte?

0 0
možnosti
VH

Vždyť Vy nic nevíte. Tak kecáte!   Ochrana schengenského prostoru je věcí EU jako celku. (A z logiky věci tomu ani jinak být nemůže.)

0 0
možnosti
VH

Co je správné? To, co udrží naši civilizaci. Ano, je to sobecké. Živočich, aby přežil (včetně to na špici /prý/ stojícího) je ve své podstatě sobec.  Všechny civilizace vždy jako celek dělaly jen to co bylo správné.

  Se zahraničím obchodovaly a převážně kupce chránily (a proclívaly).

  Cizince v rozumné míře přijímaly, ovšem požadovaly, aby se plně přizpůsobily. Někdy je dokonce zvaly (viz osidlování českých "pohraničních hvozdů")

  Nekontrolovanému přívalu cizinců, cizí kultury a konec konců přílivu neuživitelných krků se bránily se zbraní v ruce.

  Jen tak přežily.

  Toto správné, účelné a nezbytné chování nutno zachovat i nyní - chceme-li přežít.

 A motto Hrany bych si dovolil doplnit: Evropa bude menší  i o hroudy zašlápnuté (ač to fyzikálně tak nevypadá).

  PS: Byli snad rasisté ti, kdo varovali před Turkem či Francouzem (Napoleonem)?  Byli snad rasity ti, kdo varovali všechny vladaře Pyrenejského poloostrova před útoky Arabů?

2 1
možnosti
Foto

Další altruista. To je jedno, co se obětuje. Hlavně obětovat hodně, nejraději vše.

4 1
možnosti
LR

To je stanovisko typu: "Mně se islám také nelíbí, ale kdo proti němu něco dělá, tak je xenofob, rasista a fujtajfl".

Zabránit islamizaci lze jedině kultivovanou diskuzí v tiché kavárně zakončené podáním vlhkých dlaní.

7 0
možnosti
Foto

Není naši povinností přijímat uprchlíky a pomáhat jim. Proč ?  Z jakého důvodu ? Naložit je a odvést tam odkud přišli.

1 1
možnosti
VV

Povinnosti rozhodne ne, ale lidskou vlastnosti je pomahat.

0 1
možnosti
Foto

Problém imigrace způsobuje stát, protože jinak by takový problém neexistoval. 

Představme si, že veškerá půda je soukromě vlastněna, včetně všech ulic, řek, letišť, přístavů atd. S ohledem na některé kusy země, vlastnický titul může být neomezený, tj. vlastník smí provádět se svým majetkem, cokoliv uzná za vhodné, pokud tím nijak fyzicky nepoškozuje ostatní vlastníky. S ohledem na ostatní území, vlastnický titul může být více či méně omezen. Jak je to v současnosti v případě některých sídlišť, vlastník může být svázán smluvními omezeními ohledně toho, co může se svým majetkem provádět (dobrovolné územní plánování), což může zahrnovat rezidenční vs. komerční užití, žádné budovy vyšší než čtyři poschodí, žádný prodej či pronájem například židům, Němcům, katolíkům, homosexuálům, Haiťanům, rodinám s či bez dětí nebo kuřákům.

Je jasné, že za tohoto scénáře neexistuje žádná svoboda imigrace. Spíše existuje svoboda mnoha nezávislých vlastníků vpustit ostatní na svůj majetek, či je z něj vyloučit v souladu s vlastními omezenými či neomezenými vlastnickými tituly. Vstup na některá území může být snadný, zatímco na ostatní může být téměř nemožný. V každém případě, přístup na majetek dané osoby nezahrnuje „svobodu pohybu“, pokud k tomu ostatní vlastníci neudělí souhlas. Bude zde existovat tolik imigrace či neimigrace, inkluzivity či exkluzivity, desegregace či segregace, nediskriminace či diskriminace založené na rasovém, etnickém, jazykovém, náboženském, kulturním, či jakémkoliv jiném pozadí, kolik jednotliví vlastníci či sdružení jednotlivých vlastníků, dovolí.

O svobodné imigraci a nucené integraci (1/2) - Hans Hermann Hoppe

http://www.mises.cz/clanky/o-svobodne-imigraci-a-nucene-integraci-1-2--1758.aspx

0 0
možnosti
JH

Jste zajímavý člověk, máte svoje představy, které jsou sice neuskutečnitelné, ale budiž. Jenže stav který popisujete, by přece zase musel někdo bránit a to je asi vojsko, zřízené státem, tím který nechcete. Nebo by ke všemu co jste vyjmenoval patřila i soukromá armáda, v množství podle toho, kolik by dotyčný soukromník měl peněz? Bez armády a policie by se takové uskupení stalo snadnou kořistí těchto nájezdníků, bez ohledu na to, jestli to někdo z vlastníků dovolí, nebo nedovolí. Tady v tomto případě platí pouze síla, filozofie s tím nic neudělá.

0 0
možnosti

Doba kdy psal Hemingway a doba nynější je nesrovnatelná. 

Teď je třeba myslet na důsledky migrace převážně ekonomických (proč se o tom nezmiňujete? ) uprchlíků ze všech koutů světa, nebo spolu stáhnou do bahna  i nás.A potom už nebudeme moci pomáhat ani my nikomu! Už nebude ani silnějších, kteří by pomáhali slabším. Budeme všichni v pr...

2 1
možnosti
Foto

S takovými názory tam už jsme.

2 2
možnosti