Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P22e27t91r 80N19e36d95v94ě59d

14. 7. 2021 19:57

Zajímavé čtení. Jen mi není jasné, proč neuvažujete o ubývání voličů těch dvou koalic.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti
Foto

K33a44r86e61l 94C27a91c54h

14. 7. 2021 14:15

Není to lehké. Pro mne tu také není politická strana, která by vyhověla všem mým požadavkům. Strana by měla mít sociální akcent, ale nikoli bezbřehý. Měla by podporovat domácí podnikatele, aby byli schopni konkurovat nadnárodním firmám a nemuseli se uchylovat do šedé ekonomiky. Měla by v rámci EU upřednostňovat národní zájmy proti snahám o eurofederalismus. Měla by podporovat tradiční rodinu, jako základ pro budování stabilní společnosti a výchovu potomků. Měla by respektovat práva menšin, ale nepřipouštět žádnou přehnanou pozitivní diskriminaci. Měla by klást důraz na kvalitní vzdělání místo laciné honby za akademickými tituly. Měla by mít jasnou představu o státní obranné doktríně, založené na vlastní obranyschopnosti, bez spoléhání na spojeneckou pomoc kohokoli. A tak bych mohl pokračovat ještě dlouho. Žádná ze stran nesplní úplně všechno. S určitými výhradami v podzimních volbách podpořím SPD.

0 0
možnosti
PK

Dokud byl kapitalistický systém u sousedů ještě v pořádku, např. NSR, tak stačily 3 nosné strany - CDU-CSU, SPD a FDP a pokrývaly vše. Pak bohužel zaspaly s "green" tématikou a nechaly prostor pro "divočáky" a la Joschka.

Jen nevím čím Vás přitahuje SPD. Stejně tak Starostové - ti mají starostovat.

1 0
možnosti
JK

Obávám se, že voliče nelze dělit na druhy. Jednotky jednoho druhu jsou shodné, kdežto co volič to originál i když někdy hodně podobný. Spíš jsou voliči rozloženi po přímce od absolutní totality do absolutní osobní volnosti, anarchie. Jak se pozná, kde se jaký volič na přímce nachází je také jednoduché. Je to podle toho jak moc akceptuje ovládání své svobody státem, nebo vůdcem. Pokud chceme, aby se o nás stát v něčem postaral, nejsme odborníkem na všechno (ani ti co si to o sobě myslí), tak si stát jako odborníka najímáme a posty obsazujeme našimi zaměstnanci, které vybíráme ve výběrovém řízení, kterému říkáme volby.

Takže chcete totalitního vůdce co se o vás postará a vy mu za to budete otrocky, bez keců sloužit do roztrhání těla, nebo nikoho nepotřebujete a postaráte se o sebe sám bez cizí pomoci, všechno víte, ubráníte se všemu a všem. No a tam někde mezi se nachází zastupitelská demokracie.

Obecně je tedy nejlépe volit toho zastupitele, případně tu partu (partii, stranu), která umí naslouchat svým voličům jejich potřeby převede odborně do paragrafů a prosadí jejich přijetí a vnesení do praxe. Volič vyžaduje po kandidátovi odpovědnost, pravdivost a odbornost, přitom sám volič je ovšem nezodpovědnost sama. Volební programy nečte, poslouchá křiklouny, co slibují že s někým, nebo něčím zatočí a věrným ráj na zemi, nebo i víc. Typickým příkladem je Šlachtovo "ANO Béčko", prý teď už doopravdy pozavírá kde koho, ne jako minule. Oprášení Babišovi kampaně z předminulých voleb z toho jen čouhá. Kromě toho jeden, vždy jen teoretický, bič na poslance i úředníky už tu je, Okamura hlásá osobní odpovědnost úředníků i politiků a tak jeden pindal ve sněmovně úplně stačí. Babiš je podle mě prototyp správce, kterého byste si na vlastní statek nikdy nenasadili, zvláště když jeho statek je hned vedle a víte na beton, že lže kudy chodí. Komunisty by se dalo volit jedině pokud se zřeknou komunismu, taková srandička. Ta uskupení co zbývají jsou lepší cestou k demokracii, takže volme.

0 1
možnosti
JS

No hoďte nápad jak by to mělo vypadat. Negativní kecy nic nepřinesou. Podělte se s námi o Vaše růžové zítřky.

0 0
možnosti
PK

No, nevidím nějaký výrazný antagonismus voličů ANO a ODS a bez AB a Fialy si dovedu jejich vládní "freundschaft" celkem snadno představit, bo mimojiné ani jedna ze stran nejsou obdivovatelé LD, což je asi též myslitelné u KDU...

1 0
možnosti
SL

Tak to vidíme každý jinak.

0 0
možnosti
JS

No napadá mne ještě jedno řešení. Po volbách bude první pokus sestavit vládu dán , dle prohlášení presidenta, straně s nejvyšším počtem mandátů. Což bude pravděpodobně ANO , / mohli by teoreticky i Piráti pokud kroužkováním eliminují STAN/ . Takže první pokus AB bude menšinová vláda , která neprojde. Mezitím dojde k přeskupení ve vedení ODS / málo úspěšný a neviditelný Fiala bude odejit/, a pak už nic nebrání spolupráci ANO a ODS , protože v obou stranách má tato varianta své příznivce. No a ODS bude chtít ke korytům za každou cenu , už jsou 8 let mimo.

3 1
možnosti
JK

Vy a vaše vlhké sny. ;-)

0 0
možnosti
JL

Jsem nevolič sociálnědemokratického typu, ale ČSSD volit nebudu, protože ta strana je už asi 20 let pomatená, neví co chce. Socdem je i ANO - ale to je divný konglomerát. Piráty ať si volí mladí, ODS podnikatelé, lidovce milovníci kostelů a kapliček. O "Přísaze" jsem uvažoval, ale zatím nemám žádný zásadní důvod je volit. Šlachta sice dovedně zlikvidoval Nečase, ale byly tam velké smyšlenky a zbyly z nich kabelky.

0 1
možnosti
VB

Ne, pro dvě strany v ČR rozhodně nejsem, např. v době pravicové vlády se alespoň lidovci snažili vyvažovat některé největší úlety ODS. Symbióza ODS a ČSSD se neosvědčila, voliči ukázali, že to chtějí jinak. Pokud by p. Šlachta uvažoval o vládní symbióze s ANO v dnešní podobě, pak by uškodil své dobré pověsti. Pro české přemýšlející voliče ale je tragické, že během covid-19 se vláda a "demoopozice" shodly spíše na špatných řešeních, nikdo z nich se moc nepřiučil v lepších západ. řešeních co do účinných opatření při menších zásazích do práv občanů. Vidíme to i nyní, kdy Skandinávie, Německo, Rakousko a Švýcarsko aj. dále rozvolňují život, protože nové přírůstky infikovaných nezpůsobují zdravotní problémy (pacienti v nemocnicích ubývají), ale v ČR se občanům stále jen něčím vyhrožuje. To je pak fakt těžký jít k volbám.

2 0
možnosti
JK

Šlachta má dobrou pověst? Kdopak ty pověsti vypráví? A co se v těch pověstech vlastně praví? Klasická mediální bublina, obal z hesla bez náplně. Kluk z plakátu a volně plovoucí úderná hesla, Déjà vu.

0 2
možnosti