Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

AUtore, bohužel i 31 let po revoluci platí, že většina voličů netoleruje jiný politický názor ve volbách. A ne jen tam.... stále se národ nenaučil respektovat výsledky voleb.

0 0
možnosti
Foto

,,Kdo nevolí s námi, volí proti nám, a kdo nevolí proti nám, volí s námi!" A kdo nevolí s námi, volí proti všem, protože jedině MY jsme tady pro všechny, zatínco VONI jsou proti nám,tudíž proti všem. A tak vskutku není problém si vybrat, ač asi jak pro koho. Ony volby jsou vskutku až zásadní, ač to opravdu(!) zásadní přijde teprve až po nich. Také mohou skončit i až patem. Jasným matem pak asi těžko, ač ti, či oni by si jej jistě přáli;-)

5 0
možnosti
JK

To je parafráze na scénku Šimek, Sobota (snad se nemýlím). "Takže o co nám tady vlastně jde, nám, nám jde především o vás, a vám, vám jde taky o vás, takže vlastně o nic nejde."

Volbou rozhodneme zda budeme i nadále moci svobodně volit, nebo se výrazně posuneme k totalitě. Celkem je to jednoduché, totalita to bez úplatků nemůže vyhrát a snaží se penězi zatemnit uvažování, protože když někdo použije hlavu tak ví, že jednorázovka do peněženky znamená jen větší bídu v budoucnu.

0 0
možnosti
VB

Hlavně je třeba hlídat urničky s voličskými lístky. Abychom neskončili jako za komunistů: protože strana tehdy hlídala, kdo (ne)jde k volbám, řešili to někteří občané tím, že do urny vhodili prázdný lístek či s přeškrtnutými jmény, ale pak strana stejně vyhlásila, že všichni zvolili toho, koho měli, jednomyslně.

0 0
možnosti
Foto

Díky pokroku bude jistě i spousta hlídačů, jakož i těch, kteří budou hlídat hlídače, aby bylo možno kohokoli z čeho i za co obvinit;-)

1 0
možnosti
JF

Pinktlich tak, souhlas! R^

0 0
možnosti
OU
JK

Celkem přesně to vystihuje současnou volební situaci. Vidím tu tři druhy voličů, ty kteří podporují demokracii, ty kteří podporují totalitu a rebelové s extrémisty.

Totalitní vůdci touží po moci a chtějí ji získat "všemi dostupnými prostředky", jak pravil Marx, přičemž doporučil i násilí. Proto spojení s extrémisty bude na stole a je jen otázkou zda ti uvěří slibům lháře a podvodníka, který nasliboval komunistům hory doly a vyprdnul se na ně a stejně si hraje s Milošem (kanál, BIS a pod.).

Slabost a zároveň výhoda demokracie je v tom, že nemůže jeden lídr definitivně slíbit nic. Může jen deklarovat, že zná názor většiny, ale skutečná podpora se ukáže až v okamžiku volby. A právě tohle bychom měli chránit, že každý hlas má svou váhu a volby vyjádří tu kakofonii názorů. Jakmile se volby stanou jen nástrojem propagandy, kde výsledek je nařízen dopředu, pak si zaděláváme na další revoluci.

0 0
možnosti
OU
DR

Vystihl jste to naprosto přesně. R^

0 0
možnosti
PK

Jo, tak to prostě jeR^

0 0
možnosti
Foto

Nebyl bych si až tak jist, neb volby jsou toliko začátkem, nikoli koncem viz. můj příspěvek v 8.45;-)

0 0
možnosti