Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Ani česká sestra si nemůže v práci dovolit žádné výstřednosti. Dotyčná mohla jít na konzervatoř, tam by se jí ještě klaněli.

0 0
možnosti
JK

S klukem v kšiltovce by žádný tijátry nebyly.

0 0
možnosti
PB

Byly. V hodině výuky byly.

Co tam máte dál?

0 0
možnosti
OF

Osobně si myslím, že hidžab na hlavu zdravotní sestry nepatří. Oblečení zdravotní sestry má být uniformní, kdysi nosily čepec. Dlouhé vlasy se dají upravit, hidžab ne. Do práce se také nehodí dlouhé nehty, znal jsem zdravotní sestru, která dlouhými nehty poškodila dotekovou folii na přístroji EKG. Škoda 10000 Kč. Znal jsem primáře chirurgie, kteří nepustili na sál sekundáře s bradou nebo vousy. Jak je to dnes nevím. Také by mě zajímalo jak je v Německu, nebo v jiných státech.

0 0
možnosti
PB

Za komunistů si pamatují případ, kdy zdravotní sestra s dlouhými nehty rozpárala novorozenci bříško.

0 0
možnosti
ŠK

Chlape, jméno vaše je Libtard.

2 0
možnosti
PB

Povinná tolerance něčích náboženských symbolů nemá žádnou oporu v českých zákonech. Je to jen jakýsi vedlejší trpěný produkt svobody vyznání každého jedince. Ovšem pokud kdokoliv na svém písečku zakáže vystavování takovýchto symbolů na odiv, či budou v rozporu s jinými úpravami, má na to onen představený plné právo. V tomto případě to ještě škola zdůvodnila neutrálním a sekulárním prostředí školy, jakožto i porušováním vnitřních předpisů. Tedy právo jednoznačně na straně školy.

A není ještě bez zajímavosti, že všechny tři soudy, jak obvodní, tak odvolací a po něm i nejvyšší, posuzovaly kauzu každý z jiného úhlu. Původní žaloba totiž byla proti znevýhodnění, které sama víra té studentce přináší ve střetu s vnitřními předpisy školy. A to je taky zajímavé při tvrzení pana Turnera, že to nemá žádnou oporu v zákoně. Protože kvůli nošení šátků prohrávají v Evropě muslimky jeden soud za druhým. Zde:

https://www.ceska-justice.cz/2017/03/evropsky-soudni-dvur-zamestnavatele-mohou-zakazovat-islamske-satky/

7 1
možnosti
Foto

Až budu chtít žít v Somálsku, tuším odtamtud ta dívka pochází, tak se budu muset zcela jistě podřídit daleko tvrdším místním pravidlům.

A vážně pochybuji, že bych vůbec měl možnost se nějak dovolávat svých práv.

19 1
možnosti
Foto

S vážně chcete aby to u nás vypadalo jako v Somálsku?

A osobně si myslím, že v tom Somálsku by každému bylo jedno co na sobě nosíte.

0 5
možnosti
JM

J89a59n 63M39a31r29e98k

4. 2. 2021 15:49

Pane Turner, píšete, že osvíceným učitelům by mělo záležet na tom, co mají žáčci v hlavě a ne to, co mají na hlavě. Já se domnívám, i ze zkušenosti starého dědka, který jsem, že to co mají žáčci na hlavě je odrazem toho, co mají v hlavě.

9 2
možnosti
JK

Domnívejte, ale je to nesmysl.

3 4
možnosti
Foto

Hidžáb je považován za symbol nerovnosti žen. Poskytnutí možnosti zahalování nepřispívá k integraci muslimů v západní Evropě. „Naopak, vyvolává to nepokoje a těží z toho extremistické radikální strany.“Evropa a tedy i náš stát by měl podpořit liberálně smýšlející muslimy. Burka, Hidžáb je vyjádřením radikálních muslimů. Vyšší míra zahalování je spojena s fundamentalistickým výkladem islámu. „Pokud budou represivní opatření směřována na radikálnější skupiny, podpoří se ti, kteří mají liberální přístup a ochotu se integrovat.“

12 1
možnosti
PV

Kdyby cela akce probehla, tak jak pisete, tak by s Vami souhlasil. Ale protoze pricinou bylo nedodani nejakych urednich dokumentu, tak vse co jste napsal, je irelevantni.

9 1
možnosti
Foto

Somálka včas nedoložila dokumenty potřebné ke studiu a školu opustila ze své vůle. Hysterii“ kolem případu rozpoutala až zpráva ombudsmanky. Instituce navíc trvala na tom, že každá škola má právo stanovit pravidla odívání i omezit náboženskou svobodu, a to mimo jiné proto, že zajišťuje bezpečnost žáků a také zachování sekulárního školství.

13 1
možnosti