Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Až na to, že mezi náboženskou sektou a církví je někdy mlhavá hranice, s vámi souhlasím. No ale mezi stranou a stranickou sektou také nebývají hranice až tak ostré. Ovšem diskutovat s jehovisty nemá absolutně žádný smysl, potažmo ani s mlausovci. ;-)

1 0
možnosti
Foto

R^Myslím, že to bude tím, že kult je vlastně podstata náboženství, a jestli je je bůh živý, mrtvý nebo nepostižitelný, to je už jen detail.

0 0
možnosti
Foto

"Je Trikolóra politická strana, nebo sekta?"

Strana, ale taková srandovní.

2 0
možnosti
Foto

Výraz "sekta" je pochopitelně určitá nadsázka, spíše jsem chtěl jen upozornit na sektářské principy a s tím spojenou onu demagogickou rétoriku a propagandu, kterou si každý může sám najít.

0 0
možnosti
ZJ

To už dávno ví nejpříjemnější, nejelegantnější a dáší nej paní Jítková, Proto si za naše peníze zve do svého kotle pouze zástupce tradišních stran.

Naposledy to byl ten původem kombajner, později nejlepší policajt, nakonec celník. Široká členská základna.

0 0
možnosti
Foto

Vy jste asi chtěl něco napsat do televize, že jo, a nějak se do toho připletl tento můj článek:-)

0 0
možnosti
Foto

Sekta, stejně, jako ANO :-)

2 1
možnosti

M73a95r44t34i80n 39Š78u59l64c

12. 2. 2021 14:45

Takhle můžete hovořit o každé straně, která se k vám snaží domů "dostat z virtuálního prostředí". Čím větší a bohatší strany, tím vícero okny a mediálními kanály se k vám dostávají. Ty strany, které již mají pevně "obsazena" média se již ani nemusí prezentovat osobně s nějakou vlastní jmenovkou, protože je vám podprahově vnucují "nezávislí" moderátoři, komentátoři a redaktoři masmédií.. v čele s ČT;-)

3 1
možnosti
Foto

O každé straně jistě může každý hovořit, jak chce, ale reálně to tak, jak píšete, není. Jsou strany, které sice mohly se zásadním přispěním jednoho člověka vzniknout, ale dnes se (bez ohledu na to, jaké sympatie k nim chováme), chovají jako standardní politické strany, a pak jsou partaje, které vznikly a fungují jako politické firmy jednoho člověka: ANO, SPD a právě zmíněná Trikolora. Některé se třeba standardizují, jiné zůstanou tím sektářským spolkem. Trikolora je tu krátce a třeba se časem stane klasickou politickou stranou, teď to tak ale nevypadá, z mého pohledu hloupou propagandou a sektářskými atributy marní poměrně solidní politický potenciál.

0 0
možnosti
TB

Mohu se zeptat proč je pod tímto článkem diskuze?

Odsoudil jste členy Trikolory, že jsou sektou, přičemž jste neuvedl žádný argument, ale předem stanovil, že jakékoliv jejich vyjádření či snad dokonce obhajobu nelze brát vážně.

Jako člen Trikolory, dle Vás sekty, Vám mohu říci jen jedno - píšete bez znalosti věci. Trikolora je demokratická strana a rozhodně není spolkem uctívačů kohokoliv a čehokoliv.

9 3
možnosti
OD

A ve své víře jsou pevní....

5 1
možnosti
OD

Archetyp Mesiáše..... pan otec byl také tenkrát v devadesátém schopen vyvolat ovulaci i u týden staré mrtvoly...

Ono to bylo podobné u Havla, tam také postával v okolí ánsámbl mamlasů bez talentu v očekávání...

Je smutným pravidlem, že Mesiáš skončí dříve či později obklopen pouze mamlasy, protože většina talentovaných se prosadí i bez nutnosti leštit kliky a pucovat rýhu řitní. Zbydou ti, kteří by beze stranické posice byli leda koloťuky - podžtašky, pučmidráti, řiťolezové a podobní.

A pak Mesiáš odejde do ústranní a mamlasové pozvolna demytizují sirotčí instituci do velikosti úměrné její faktické síle - viz ODS či ČSSD dnes. Zelení se nikdy nevzpamatovali z Bursíka,

Venda Jr. je po tatím, ten nepřipustí teamwork nul, je zastáncem té rigidní pyramidy, kde on sám na vrcholu drží moc a ostatní pod ním se hrbí a bohatnou. Tak fungovala ODS po založení. Byla založena proto, aby se Václav Klaus stal premiérem. Žádný další důvod nebyl, byly jen mnohé iluze ideologie a politiky, žrádlo pro neschopné "pravicové" intelektuály jako byl Dyba, Bělohradský, Robejšek, Jákl, Tomský, Kuras a další "neviditelní psi".

Ti chytří se tvářili ideologicky, ale o jiné než prachy a majetek jim nešlo. Jen pokračovali ve hře, kterou hráli s Jakešem. Doktoři a inženýři pro každý režim.

To, že je Klaus St. živ od roku 1990 velmi dobře ze státního rozpočtu, je samozřejmě v podtextu. Zajímavý paradox - guru "kapitalismu bez přívlastků" káže svou víru vždy živen erárem, on sám v kapitalismu nikdy nežil.

Vena Jr. je učitel. Plat poslance je gut, premiéra ještě líp. No a někdo za těch deset let bude muset na Hrad, místo Babiše.... muhaha

Je třeba myslet strategicky a hooodně dopředu.

1 1
možnosti
ND

Vidím, že máte strach, že by se dostali do sněmovny a ubrali by nějaké hlasy straně, kterou preferujete vy a tak je vám dobrý všechno, třeba i jejich označení sektou.

4 4
možnosti
OD

Vaše generační premisa, že všichni mají z něčeho strach, je neplatná. Názor na cokoliv máme bez ohledu na to, jestli se něčeho bojíme.

Kromě toho, tihle berou hlasy leda v sociálním suterénu...nezapomeňte, že trpaslíků bylo sedm.... Trikolór, Pitomius, Vandas, Hájus, ,,,, ještě se vejdou tři...

1 2
možnosti
Foto

V takové politické sektě hraje výraznou roli guru, většinou ještě žijící, který drží vládu nad polisektou pevně v rukách a jiný než svůj názor nepřipouští. Tohle panovalo za seniora v ODS, doteď si pamatuju, jak dal přes prsty Ivánkovi, který špatně odhadl situaci a začal vystrkovat růžky - to bylo snad za 2 nebo 3 hodiny poté, co vyjevil "progresivní" vlastní myšlenky.

Inu, jablko nepadlo daleko od stromu a jr. pevně vládne (podle mých informací) ve svém koloritu a jeho ovečky v doufání v nějakou prebendu se neodváží nekývat a přestat provolávat mu slávu.

O sektě ANO netřeba ani psát.

Ano, toto je jasný projev sekty, i když se nazývá stranou nebo hnutím, je to jedno. A kam to dovede sekta je všeobecně známo jak ze světové, tak i tuzemské minulosti i současnosti.

Vám, autore, karma a R^.

7 1
možnosti
Foto

Děkuji. :-)Vnímám to také tak. Je jasné, že každá strana musí mít nějakého lídra, ale tím podstatným a trvalým by měla být charakteristika a orientace strany, a ne všemožné kontroverze spojené s jejím předsedou. Ti by měli přicházet a odcházet v souladu s nějakým trendem vývoje (či setrváním na pozicích, je-li to třeba strana konzervativní)) příslušné strany. Nespatřuji žádné pozitivum v tom, když jsou partaje firmami svých zakladatelů a vůdců.

2 1
možnosti